neděle 21. února 2016

Já vyhrála :D

Ano, vážně je  to pravda - Vyhrála jsem. Když jsem to zjistila, stepovala jsem u schránky a čekala, kdy moji mazlíci dorazí. Pokaždé při zvuku zvonku jsem sebou trhla v očekávání pana pošťáka, který mi s úsměvem na tváři podá vytoužený balíček. Než knihy dorazili vážně to chvíli trvalo, ale dočkala jsem se. Tak tady jsou. ;-)


Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reidová

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky.

Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne?

Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.
 (http://www.databazeknih.cz/knihy/mozna-v-jinem-zivote-262046)

Vzestup a pád mocností - Tom Rachman

Důmyslný román o mladé ženě, která cestuje po světě, aby pochopila svou záhadnou minulost 
Tooly Zylberbergová je Američanka a majitelka malého knihkupectví na velšském venkově. Pořád čte. Knihy jsou bezpečnější než lidé, kteří by se mohli ptát na její život. Ona by se o zvláštních událostech svého dětství totiž raději vůbec nezmiňovala. Jako malá byla unesena podivnou skupinou, zapletenou do zločinu od Asie přes Evropu po Spojené státy. Ale kdo byli její únosci? Proč vzali právě ji? Co doopravdy chtěli?
Byl mezi nimi Humphrey, ruský skrblík s vášní ke knihám; půvabná, ale výbušná Sarah, která do všeho vnášela chaos; a také Duncan a Fogg a pupkaté prase. A samozřejmě Venn, charismatický vůdce celé skupiny, jehož pohled na svět Tooly navždy změnil. Dokud najednou nezmizel.
O několik let později už Tooly nevěří, že by se někdy dozvěděla pravdu o svém živote. Ale když dostane od svého dávno ztraceného přítele z New Yorku překvapivé zprávy o starých tajemstvích, vydává se na cestu kolem světa, aby našla odpovědi.
(http://www.databazeknih.cz/knihy/vzestup-a-pad-mocnosti-254482)

Abych pravdu řekla, tak z Možná v jiném životě jsem nadšená. A na vzestup a pád jsem zvědavá. Bohužel jsem knihy ještě nepřečetla, má knihovna přetéká navíc mám v místní knihově neustále rezervované knihy. A popravdě nevím, co dřív. ;-)




2 komentáře:

  1. Gratuluji k výhře!! :)
    Také vždycky stepuji před barákem a vyčkávám (samozřejmě i nadávám, kde se zase pošťák táhne a že je mi zima - v létě vedro) :-D

    OdpovědětVymazat