úterý 29. března 2016

Přečtené knihy: leden 2016

Vracím se na začátek roku, protože mi bylo líto knih, které jsem přečetla, ještě předtím, než jsem si založila blog. :D
Za leden jsem stihla přelousknout 13 knih. :)
A tady je seznam těch nejlepších, až po ty nejhorší kusy. :D Zrovna za leden pro mě bylo těžké rozhodnutí vybrat ty na předních pozicích, protože se mi do ruky dostalo plno pěkných knih. No poprala jsem se s tím a tady je výsledek. ;-)

1. místo Smrtná zima

Smrtná zima
zdroj

Kniha, na kterou jsou velmi smíšené ohlasy. Několikrát jsem se setkala s negativními reakcemi, až úplným zklamáním z děje. To ovšem není můj případ. Já byla nadšená. Už z obalu jsem měla husí kůži :D Mrazivý příběh, který vykresluje život v uzavřené komunitě lidí, kteří žijí obklopeni přírodou a hlavně zlověstnými lesy, ve kterých se skrývá zlo.Moje fantazie doslova jásala nad temnými, skučivými lesy, ze kterých mají vesničané strach. A já byla okamžitě vtáhnuta do děje, který mě bavil.
" Naše spása spočívá v poznání."
Moje hodnocení: 91%

2. místo Rudá královna

Rudá královna
zdroj

Další skvělá kniha, která mě bavila číst.
"Víš jaké to je, když tě odvlečou od všeho, cos měl rád, a přinutí tě být něčím jiným? Jaké  to je, lhát každou minutu každého dne až do konce života? Jaké to je, když víš, že je na tobě něco špatně?"
Povedená fantasy vyprávějící o světě, kde vládnou Stříbrní, kteří mají různé nadpřirozené schopnosti a krutě vládnou Rudým. Rudé berou jako méně cenné, podřízené, kteří dělají podřadnou práci a bojují za Stříbrné ve válkách. Do tohoto rozpoložení vstoupí hlavní hrdinka Mare, která převrátí zaběhnutý řád vzhůru nohama.
Moje hodnocení: 90%

3. místo Ostrov lhářů


zdroj

"V naší rodině nevěříme na bolest.
V naší rodině se stále usmíváme.
Nevadí, že někdo z nás je zoufale, ale zoufale zamilovaný. Tak moc zamilovaný, že se musí stát něco stejně zoufalého."

Velmi bohatá rodina Sinclairových, s vlastním soukromým ostrovem prolezlá přetvářkou a řadou lží. Příběh o čtyřech kamarádech, kteří spolu vyrůstali a byli ovlivněni celou rodinou. Kniha, s překvapivým závěrem.
Moje hodnocení: 85%

4. místo Hobit

Hobit
zdroj

Toho nemusím ani představovat. :D
Moje hodnocení: 84%

5. místo Pod kůží

Pod kůží
zdroj

Konečně něco z jiného soudku. Máme tu detektivku, která je přirovnávaná ke Zmizelé. Hvězda ranní show Gaby, které žije v luxusním domě s manželem a dcerkou je úspěšná žena, která jednoho dne při běhání objeví tělo mladé ženy a její život se rázem obrátí vzhůru nohama.
Moje hodnocení: 83%
"Nic nepředpokládej. Nikomu nedůvěřuj. Všechno prověř."

6.místo Povídej, co vidíš

Povídej, co vidíš
zdroj

První kniha od známé autorky, kterou jsem četla a líbila se mi. Bailey byla jedné osudné noci znásilněna. Ze sebevědomé, vyrovnané osoby se stává uzlíček nervů. Žije v neustálém strachu, pachatele nechytili, a i když Bailey sama je detektiv, bojí se opustit bezpečí vlastního domu. Uchýlí se ke svému dalekohledu a pozoruje okolí, až uvidí něco podezřelého...
Moje hodnocení: 76%

7. místo Pokoj

Pokoj
zdroj

Kniha, která byla nedávno zfilmována a získala řadu ocenění. Film stojí za zhlédnutí. ;-)
Autorka nevšedně vypráví z pohledu 5 letého chlapce, který je i se svou maminkou zavřen v malém pokoji. Nikdy nebyl venku, pro něj existuje pouze pokoj a svět tam venku není skutečný. Neuvědomuje si, o co přichází. Jeho mladá mamka byla před lety unesena a izolována od světa. Tragédie podaná očima dítěte.
Moje hodnocení: 75%

8. místo Projekt potomek

Projekt potomek
zdroj

Druhý díl sérii Don Tillman. Opět vtipně podaná úchylka hlavního hrdiny, který se snaží vyřešit jeho nový projekt - tentokrát jeho vlastního potomka. Don znovu řeší problémy okolního světa, jelikož má aspergerův syndrom počíná si ve společnosti neobratně. Vtipně ladění příběh, sympatického hrdiny.
Moje hodnocení: 68%

9. a 10. místo Deníček moderního fotra 1 a 2 díl

Deníček moderního fotra     Deníček moderního fotra 2
zdroje

Ať si říká, kdo chce, co chce, já se nasmála. Ironií, nadsázkou a sarkasmem autor neplýtvá a já se královsky bavila. :D S druhým dílem to bylo horší, protože autorův styl už mě nepřekvapil a opakovaný vtip už není vtipem. Oddechovka, která neurazí.
Moje hodnocení: 67%

11., 12. a 13. místo

Procitnutí  Vstříc temnotě  
zdroje


Patří sérii Lovkyně snů. Fantasy pro děti a mládež o 17 leté Janie, která umí lidem vstoupit do snu. Tento dar nebo prokletí neumí ovládat a dostává se tak, do trapných, smutných nebo děsivých snů svých známých. Nikdo nezná její tajemství, protože by jí nikdo nevěřil. Zajímavé téma, které autorka popsala nezajímavě. Škoda.
Moje hodnocení: 50%


10 komentářů:

  1. Lovkyne snu som čítala keď som bola mladšia, síce iba prvé dva diely, ale knihy sa mi napriek svojej jednoduchosti celkom páčili :-) Inak som väčšinu z týchto kníh nečítala, okrem Hobita a Rudé královny a to sú dobré knihy, súhlasím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako Lovkyně snů nebyla úplně špatná, ale bohužel v téhle směsici knih se propadla na poslední místo. :D

      Vymazat
  2. Lovkyně snů mě také příliš nenadchla - i proto jsem se čtením skončila u prvního dílu. Jinak to ale vypadá na měsíc samých dobrých knih! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, povedený měsíc. To se mi dlouho nestalo, aby mě oslovilo tolik knih najednou :D

      Vymazat
  3. Přečetla jsi toho vážně hodně, na spoustu z těchto knížek se taky chystám :) Hlavně na Rudou královnu :) Tak ať máš i další měsíc bohatý na dobré knížky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Rudou královnu mohu jen doporučit, snad se bude líbit. ;-)

      Vymazat
  4. To je slušná porce přečtených knížek za měsíc! Máš můj obdiv! :) Kromě Hobita jsem z tebou přečtených nečetla nic. Jen Smrtnou zimu a tu jsem nezvládla dočíst :-/
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, na Smrtnou zimu jsou opravdu rozporuplné reakce, ale mně se kniha opravdu líbila. :D

      Vymazat
  5. Je zvláštní, že Smrtnou zimu máš nahoře - většinou jsem se totiž setkávala s dost negativními recenzemi, ale jak se říká sto lidí, sto chutí. Ze zmíněných knih bych si pak chtěla přečíst Ostrov lhářů a Rudou královnu :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Ano jsem jedna z mála, kterým se Smrtná zima moc líbila. :D

    OdpovědětVymazat