čtvrtek 31. března 2016

Přečtené knihy: únor 2016

Za letošní únor jsem stihla přelouskat 16 knih, takže docela pecka. :D Nevím, jak se mi to povedlo. :D Nějak jsem se do toho čtení ponořila. :D
Zase jsem knihy ohodnotila a udělala seznam těch nejlepších, až po ty nejhorší. ;-)
Opět to bylo těžké rozhodování. ;-)

1. místo Dívka, již jsi tu zanechal

Dívka, již jsi tu zanechal
zdroj

Jojo Moyesová je moje oblíbená autorka a touto knihou to jen potvrdila. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout. A to jsem se bála, že téma války nebude nic pro mě. Ale opak byl pravdou, části z války mě bavily mnohem více než ty ze současnosti. Ty válečné scény byly prostě napínavé, ale společně se současností dokreslily celý tenhle krásný a silný příběh.
Moje hodnocení: 91%

2. místo Krotitel

Krotitel
zdroj

Tak to bylo skvělý. Tahle autorka teda umí psát detektivky. Moje první kniha od Cammily a hned předčila moje očekávání. A i když jsem byla přesvědčená, že vím, kdo má tu hrůzu na svědomí, tak mě autorka v závěru přesvědčila, že nemám, tak docela pravdu a vše je mnohem více zamotané. Jedna z nejlepších detektivek, jaké jsem četla. ;-)
Moje hodnocení: 90%

3. místo Jednou ano, dvakrát ne

Jednou ano, dvakrát ne
zdroj

Už dlouho jsem si na ni těšila.  A líbila se mi. Bohužel jsem šla do čtení s očekáváním, že se bude podobat knize - Než jsem tě poznala (což je má srdcovka), bohužel to se nestalo. Buďme upřímní málokterá kniha se jí vůbec přiblíží, takže fakt nechápu, jak mě napadlo, že to bude něco podobného. No stane se :D. Kniha není tak emotivní a dojemná, přesto má co nabídnout. Pokud se odpoutáte od očekávání a prostě čtete. Děj se rychle míhá před očima a za chvíli jste u konce. Dojatí, pravděpodobně překvapení zápletkou a tak nějak spokojeně rozjímáte nad dějem, A nakonec jste rádi, že jste si tuto knihu pořídili ;-)
Moje hodnocení: 85%

4. a 5. místo Topíme se v sobě a  Hledání dokonalé lásky

Topíme se v sobě    Hledání dokonalé lásky
zdroje

Obě jsou to romantické knížky, ve kterých se objevuje erotika. Hledání ztracené lásky je o majitelce seznamovací agentury, která se snaží vědce Nata předělat, aby zaujal ženy a našel někoho pro vážný vztah. Nate se Kennedy zdál naprosto nemožný, ale časem zjišťuje, že vlastně vůbec není tak špatný. Topíme se v sobě je poněkud smutnější, popisuje vyrovnávání ze ztráty blízkého člověka. Samozřejmě základ příběhu je vyvíjející se milostný vztah Beccy a Jasona. 
Moje hodnocení: 80%

6. místo Nezvěstná

 Nezvěstná
zdroj

Další detektivka a to je zrovna nevyhledávám, ale anotace mě zaujala - při tragické autonehodě zemře manželka Davida (jednoho z hlavních postav) a zároveň zmizí i jeho dcera. David má teď novou rodinu, ale poklidný život naruší jedna nečekaná návštěva. Po přečtení jsem rozhodně nelitovala, že jsem si knihu půjčila v knihovně. Napínavý příběh.
Moje hodnocení: 79%

7. a 8. místo Volání sirény

Volání sirény – Prokletí  Volání sirény: Pomsta
zdroje

Knihy od české autorky, která mě příjemně překvapila. První díl jsem si vypůjčila čistě náhodou a čekala jsem, že ho po pár stránkách odložím, ale nestalo se to. Naopak jsem se ztratila v příběhu jedné rozpolcené sirény, která svádí muže a topí je v moři.
Moje hodnocení: 75%

9. místo Propast času

U této knihy jsem měla problém se začíst a málem jsem knihu odložila. Ale nakonec jsem vytrvala a kniha se mi začala líbit. Chválím nápad autora spojit několik časových pásem a propojit hrdiny s historií, současností i budoucností. 
Moje hodnocení: 74%

10. místo Rodinná čest


Příběh o jiné kultuře a především o cti. Hlavní hrdinka to opravdu nemá lehké, navíc se dopustí prohřešku, který jí může stát život.
Moje hodnocení: 70%

11., 12. a 13. místo

Zrození hrdinů  Spirit Animals: Skrytá hrozba Pokrevní pouto
zdroje

Knihy, které jsou určené dětem. Hlavním hrdinům je 12 let, přesto se mi líbily. :D Jsou to takové úzké knížečky vyprávějící o 4 kamarádech a jejich spirituálních zvířatech. Dobrodružný, pohádkový příběh.
Moje hodnocení: 69%

14. místo Abych přežila


Pravdivý příběh, z kterého mrazí. Yeonmi mi přiblížila a odkryla život v Severní Koreji, který je neuvěřitelně cenzurovaný a krutý. Kniha popisuje cestu, kterou musela Yeonmi ujít a také, co vše musela zakusit, než se dostala do Jižní Koreje.
Moje hodnocení: 68%

15. místo Kafe a cigárko


Všeobecně oblíbená kniha u mě bohužel nezabodovala. Očekávání bylo větší, než to, co jsem od knihy dostala. Přesto jsem se několikrát zasmála a knihu dočetla. ;-)
Moje hodnocení: 51%

16. místo Poslední upír 2


Máme tu poslední místo. Tuto knihu jsem s přemáháním dočetla. I když je součástí mé knihovničky, pravděpodobně se k ní už nevrátím. Po prvním díle velké zklamání. 
Moje hodnocení: 25%


8 komentářů:

  1. Prečítala si skutočne veľa kníh, gratulujem! :-) Niektoré poznám z videnia, niektoré vôbec, takže som rada, že som sa zasa dozvedela o nových tituloch.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, ty si toho teda stihla přečíst. Camilla je skvělá, jen bych doporučovala číst od prvního dílu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To by určitě bylo lepší, začít první dílem, ale já měla doma jen Krotitele a už jsem to prostě nevydržela a pustila jsem se do něj. :D

      Vymazat
  3. Přečetla jsi panečku požehnaně knih. Já jsem jen u čísla 5. Ze zmiňovaných znám první titul a Spirit animals a zrovna začátkem týdne jsem si domů přinesla Kafe a cigárko :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já vždycky brouzdám v knihovně a objevuji zajímavé tituly, které odnáším domů. :D

      Vymazat
  4. Páni, 16 knih? Také bych chtěla tolik!! :O :)

    OdpovědětVymazat