čtvrtek 16. června 2016

Dvojitá rozbalovačka

Tak teď nevím, kterým balíčkem začít. :D

Dobře, už jsem se rozhodla - začnu knížkou, po které jsem delší dobu pokukovala a nakonec jsem podlehla originálnímu tématu, dobrému hodnocení a pozitivním reakcím.


A tady ji máme! :)



Všechno, úplně všechno 


Tato prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.

Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém – černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.

Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.


Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).



A druhý balíček je od nakladatelství Metafora. 


 Jde o dva recenzní výtisky.


Musím se přiznat, že jsem knihu Jíst, meditovat a milovat zatím nečetla a ani jsem neviděla film. Ale už dlouho jsem to chtěla napravit, takže jsem využila oslavy 10 výročí vydání této knihy a o knihu si zažádala.




Pouť mladé dámy za pozemskými i duchovními rozkošemi napříč Itálií, Indií a Indonésií... Nové, doplněné vydání knižního (a filmového) bestselleru.

Elizabeth má vše, co se od moderní Američanky očekává: manžela, dům a úspěšnou kariéru. Jenže místo aby se cítila šťastná, pohlcuje ji panika, zoufalství a zmatek. Odhodlá se tedy k radikálnímu kroku. Úplně sama se vydá na roční pouť kolem světa.

V Itálii studuje umění rozkoše, flirtuje, nezřízeně hoduje a přibere deset nejšťastnějších kilogramů svého života. V Indii absolvuje čtyřměsíční duchovní cestu do vlastního nitra, na níž nechybí ani tak zdánlivé protiklady, jako je meditace, černý humor, mantry a vize. V Indonésii, kde se stane žačkou svérázného starého šamana, pak hledá svůj konečný cíl: rovnováhu a schopnost vybalancovat si život.

JÍST... Kvůli pár stonkům chřestu a italským novinám jsi zničila náš společný život?
MEDITOVAT... Uvidíš tak nádherný věci, že se ti bude chtít hodit po Tádž Mahálu šutrem.
MILOVAT... Jste-li svobodná žena cestující po Bali, nejlepší odpověď na otázku „Jste vdaná?", zní: „Zatím ne.


Navíc na mě z balíčku vykouklo - Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat a milovat. 



Padesát pravdivých příběhů, padesát osudů, které změnila jediná kniha. Během deseti let od svého vydání se z knihy Elizabeth Gilbertové Jíst, meditovat, milovat stal fenomén dodávající milionům čtenářů naději a sílu, aby se i oni pustili do pátrání po tom nejlepším, co se v nich skrývá, a vykročili po cestách, na něž by se jinak nikdy nevydali. Protagonisté padesáti autentických příběhů se v knize dělí o své životní osudy. Někdy veselé, jindy smutnější, ale vždy hluboce inspirující. Najdeme zde vyprávění o tom, jak lze najít cestu k přijetí mateřské role, jak se vzpamatovat z rozvodu, jak se vydat za skutečnou láskou nebo se vyrovnat s matčinou smrtí. Nechybí ale ani příběhy zábavné, například o hledání dokonalé pizzy, nebo o tom, jak jít za splněním snů - třeba o herecké kariéře. Kromě hezkých chvilek strávených nad osudy jiných klade tato kniha každému čtenáři otázku: K čemu tohle všechno dokáže inspirovat vás?






22 komentářů:

  1. Všechno úplně všechno je skvělá kniha! Aspoň tedy já z ní byla nadšená, tak snad se bude líbit i tobě:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jíst, meditovat, milovat jsem nečetla a z filmu viděla jen kousek, Všechno, úplně všechno je prý ale super! :)
    Přeji příjemné čtení :)
    http://knihomolka01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na Všechno, úplně všechno slyšela jen pozitivní reakce, tak mám velká očekávání. :)

      Vymazat
  3. Mám je také k recenzi, jsem zvědavá jaké názory na ně budeme mít, zatím jsem v půlce a jsem lehce v šoku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím číst nezačala ani jsem neviděla film, tak úplně nevím, co mám očekávat. :D

      Vymazat
  4. O prvej knihe som už počula, vyzerá pomerne zaujímavo, tak snáď taká aj bude :-) Zvyšné dve vidím prvýkrát, každopádne prajem pri všetkých príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už po prvním otevření knížky mě mile překvapila svými ilustracemi, jsou skvělé. :)

      Vymazat
  5. Zatím jsem nečetla ani jednu, takže ti přeji jen to nejlepší čtení a ať jsou knihy dobré :)

    OdpovědětVymazat
  6. Neznám ani jednu, ale vypadají dobře.. těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak musím říct, že zrovna na obě tyto knihy se taky chystám. Na Jíst, meditovat, milovat tedy už ostudně dlouho. Film miluju, ten můžu určitě doporučit :)
    Akorát tedy musím poznamenat, že se mi vůbec (ale vůbec) nelíbí ta obálka, jsem moc ráda, že jsem si knížku pořídila už před časem s pěknou filmovou obálkou...ale tak co, nejdůležitější je stejně obsah.
    Tak si knihy užij, těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Tak jsem opravdu zvědavá na obsah knihy, snad nezklame. :)

      Vymazat
  8. Přeji, ať se knihy líbí a moc se těším na dojmy z Jíst meditovat milovat. Snad se Ti kniha zalíbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knihu jsem hodně zvědavá, čtu opravdu hodně protichůdných názorů. Tak uvidím, jestli mi kniha sedne. :)

      Vymazat
  9. Všechno, úplně všechno si chci také co nejdříve přečíst!! :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Knížku Všechno, úplně všechno, ti velmi závidím, ale kniha Jíst, meditovat a milovat mi nic neříká...:) Budu se těšit na recenze!..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z knihy Všechno, úplně všechno jsem byla nadšená. Teď čtu Jíst, meditovat a milovat a je to zajímavé čtení. :)

      Vymazat