čtvrtek 4. srpna 2016

Přečtené knihy červenec

Za měsíc červenec se mi podařilo přečíst šest knih a jeden komiks.


1. Stínová královna


Tady není o čem přemýšlet, Stínová královna si zaslouží první místo. Moji nadšenou recenzi najdete zde.
Bylo nebylo jedno království, kde spravedlivě vládl král se svou milovanou ženou a dvěmi dětmi. Země vzkvétala do té doby, než se stala strašná nehoda a královna přišla o život. Král si vzal za manželku Irinu a tím se všechno změnilo. Irina totiž byla mocná čarodějnice - marduška, která chtěla celou Havraní říši zotročit. Pomocí kouzel začala ovládat všechny v její blízkosti, její počínání však odhalila mladá princezna Lorelei, která od té doby utíká před Irinou a snaží se procvičovat magii a vymýšlet plán, jak získá svoji říši zpět a zničí královnin zhoubný vliv. 

Hodnocení: 90%



2. místo Jeden plus jedna

Na Jeden plus jedna jsem se už dlouho těšila. Od úžasné autorky Jojo Moyes jsem četla všechny její knihy, které mohu jen doporučit. Jojo umí vdechnout příběhu tolik emocí a citů, že nemůžete knihu odložit.
Příběh vypráví o  sympatické rodině ve finanční tísni a Edu Nichollsnovi, kterému hrozí pobyt ve vězení, protože poskytl interní informace o firmě, ve které pracuje. Nedomyšlené činy způsobí, že  osud svede  tyto hrdiny dohromady a začíná tak bláznivá jízda za lepšími zítřky.
Recenze zde.

Hodnocení: 85%


3. místo Dám ti slunce



Na knihu mě nalákaly kladné recenze. A i když jsem od knihy očekávala všelicos, stejně mě překvapila. Byla prostě svá, jiná, originální, zvláštní. Chvílemi jsem byla nadšená, chvílemi jsem byla v šoku. Popravdě ještě teď tuhle knihu zpracovávám a pořádně nevím, co si o ní myslet. Každopádně dojem na mě udělala.

Hodnocení: 79%


4. místo Uvnitř mé hlavy




Zajímavá kniha s originální hlavní hrdinkou, která trpí schizofrenií, paranoiou a trápí ji bludy a halucinace. Alex to v životě nemá vůbec lehké, díky její chorobomyslnosti má nutkání prohlížet jídlo, zda neobsahuje jed nebo štěnice, také musí kontrolovat okolí, jestli ji nepronásledují komunisté. Prostě Uvnitř mé hlavy je kniha, která je napsaná z humorem a i když popisuje závažné téma, tak se deprese rozhodně bát nemusíte.
Recenze zde.

Hodnocení: 78%


5. místo Dcera



Volné pokračování série Selekce opět nezklamalo a vsadilo na krásnou obálku (už kvůli ní jsem chtěla tuto knihu domu, krásně se mi vyjímá v knihovničce)
Celý příběh je vyprávěn z pohledu princezny Eadlyn, takže víme, co si o celé Selekci vlastně myslí a jak vnímá jednotlivé nápadníky.  A i když ze začátku vůbec nevěřila, že ji Selekce může přinést lásku, brala ji jako takovou nutnou frašku. Tak postupem času, když se s jednotlivými účastníky blíže poznává, dochází k pozvolné změně nejen jejího charakteru, ale i citů a názorů.
Recenzi najdete zde.

Hodnocení: 60%


6. místo Nocte




Nocte je tajemný, zamotaný příběh plný smutku, zoufalství, ale i naděje a nehynoucí lásky. Je to příběh o sourozenecké lásce. Calla a Finn jsou dvojčata. Na rozdíl od Cally je Finn duševně nemocný, vidí démony, v hlavě slyší hlasy a trpí nespavostí.
Myslím, že mnohé překvapí moje hodnocení knihy. Ale já jsem měla velké očekávání, které bohužel nebyly zcela naplněny. Příběh dvou blízkých sourozenců mě chvílemi nudil, na můj vkus tam bylo hodně nicneříkajících momentů, které jen vyplňovali čas, než dojde k tomu velkému rozuzlení - pravdě, která všechno změní. Asi proto, že už jsem četla podobnou knihu, tak mě závěr  tolik nešokoval.

Hodnocení: 57%





A nakonec tu mám grafický román Stmívání - 1.díl
Nebudu lhát, tohle dílko jsem prolistovala během dne. Už před nějakým časem jsem si ho na buxu objednala za symbolickou cenu 9 Kč a nějak jsem v červenci dostala chuť znovu se ponořit do příběhu Edwarda a Belly. Ať si každý říká, co chce, já sérii Stmívání mám ráda. A tenhle komiks obsahuje nádherné ilustrace, díky kterým mi příběh ožíval před očima. Tenhle komiks mi zpestřil odpoledne.


18 komentářů:

  1. Četla jsem jenom Stínovou královnu, ze které jsem byla taky nadšená, ale i zbytek bych si ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky! :)
    Do Stínové královny jsem se stejně jako ty maximálně zamilovala :3
    Od Jandy Nelson mám v plánu prvně Nebe je všude, tak snad mi autorčin styl sedne :)
    Uvnitř mé hlavy jsem přečetla tento týden a byla jsem nadšená. Já jsem naopak z knihy depresi dostala :D
    Škoda, že Tě Nocte až tak moc nezaujalo :( Pro mě je to srdcovka <3 Jen jsem naštvaná, že CooBoo očividně druhý díl neplánuje -_-
    Dcera a komiks Stmívání na mě doma v poličce ještě čekají :)
    Přeji pěkné čtení i v srpnu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou z knih jsem nečetla, ale hodně mě láka Dám ti slunce, Jedna plus jedna a Uvnitř mé hlavy. Myslím, že jsem se Nocte už jednou snažila přečíst, ale nějak mi to nesedlo. :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  4. Dceru a Jeden plus jedna už jsem přečetla a obě byly skvělé, naopak Stínovou královnu zrovna čtu a líbí se mi! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já se těším na JOJO rozhodla jsem se pro tuto knihu po Než jsem tě poznala :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  6. Mně se Stínová královna prostě nelíbila. Tečka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi první, u koho čtu nějakou kritiku. :D Ale chápu to, každý má jiný vkus. Já byla z knihy nadšená. ;-)

      Vymazat
  7. Prvních pět knížek bych si ráda přečetla :). Jeden plus jedna už mám doma a doufám, že se do ní pustím co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
  8. Četla jsem Selekci, Elitu a První a dlouho jsem přemýšlela, že bych si pořídila i knihu Dcera. Stojí to za to? :)
    Jinak moc hezký článek:)
    MichaEla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. :) Já nečetla první tři díly Selekce jen Dceru, ale od té jsem čekala víc. Obálku má nádhernou, ale příběh pokulhává. Čekala jsem víc akce.

      Vymazat