úterý 7. února 2017

Co mě zaujalo v únoru 2017

V únoru se strašně těším na pokračování Univerzity výjimečných.To je jedna z mých vůbec nejočekávanějších knih tohoto roku.

Zradu už mám dokonce objednanou, teď jen čekám na její dodání. Nejradši bych měla už všechny tři díly hezky doma, abych zjistila, jak to celé dopadne.


zdroj

Cie se podařilo zvládnout náročné zkoušky a prožívá své první dny na univerzitě v Tosu. Vzpomínky na brutální testování, při kterém umírali lidé, ji však děsí ze spaní. Ostatní studenti, kterým vymazali paměť, žijí v blahé nevědomosti. Cia však ví své. Ve snaze odhalit odpornou pravdu o vražedných praktikách nejvyšších vládních úředníků vystavuje sebe i své blízké velkému nebezpečí. Zrádci, kteří usilují o moc, a nehodlají se jen tak vzdát, už totiž tuší, že Cia ví víc, než by měla.


A pak tu mám vlastně všechny knihy, které vycházejí v Cooboo, což je moje nejoblíbenější nakladatelství, které ani tentokrát nezklamalo. A my se máme na co těšit.

Siréna  tak to mě z téhle skvadry láká úplně nejvíc. Kiera Cassová je autorka série Selekce a její krásné obálky jsou už pověstné.


zdroj

Láska je vždycky risk i zisk Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce. 
Divoká píseň další fantasy kniha dokonce na motivy Romeo a Julie, tak to se mi bude určitě líbit.
zdroj
Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.

Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne Severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.

August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí Jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.

Jejich město je rozdělené.

Jejich město se rozpadá.

A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co? 


Krvavé ostří to je něco pro milovníky Skleněného trůnu, kteří touží zjistit víc o postavách z knihy.

zdroj

Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi. Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na různé mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. A během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství. Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona sama i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.
Tato pětice novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny – a je to opravdu fascinující čtení.


A nakonec Oko za oko, anotace nezní špatně, ale v tomhle případě si počkám na nějaké ty recenze, abych zjistila, jestli tato kniha stojí za přečtení.

zdroj

Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou. Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného. Tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. Ale i hodné holky se umějí bránit. A tyhle tři dohromady? Jsou schopné čehokoli.

A co se chystáte číst v únoru vy? :)

10 komentářů:

  1. Tenhle výběr není tak úplně pro mě, YA téměř nečtu, přesto mě docela láká Divoká píseň. Od autorky se brzy chystám na Temnější tvář magie, tak když se zalíbí, třeba pak zkusím právě i tuhle :)
    Ať se k tobě všecky vytoužené kousky dostanou, měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip Temnější tváře magie, o knize jsem ještě neslyšela, ale zaujala mě. :)

      Vymazat
  2. Skvělý výběr, na tyto knihy mám také spadeno :) Nejvíc asi na Divokou píseň :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krvavé ostří bude tutovka, za to se Sirénou to až tak slavné není, dle mého mínění byla ještě slabší než Selekce, ale na zrelaxování to stačí :)

    OdpovědětVymazat
  4. JÁ se tento měsíc těším na Keplera a Bryndzu! Nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Keplera mám taky ráda, takže až budu mít náladu na nějakou tu detektivku, tak po něm sáhnu. :)

      Vymazat
  5. Já mám CooBoo taky úplně na vršku a naprostá většina knížek, které mám doma, jsou právě z tohohle nakladatelství. Únor celkově vypadá hodně nadějně - já už se nemůžu dočkat novel ke Skleněnému trůnu :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cooboo je ksvělé nakladatelství, ale vydává těch knížek nějak moc najednou, to se nedá stíhat. :D

      Vymazat