neděle 5. března 2017

Co mě zaujalo v březnu 2017

Hrozně to letí - už tu máme březen. A tento měsíc mám hlavního favorita a to knihu Stačí jen chtít. Tento thriller pro mládež mě láká především díky autorce, která napsala moji oblíbenou sérii Univerzita výjimečných. Doufám, že tahle novinka bude stejně povedená. :) Podle anotace mi děj hodně připomíná filmové zpracování knihy Nerve, tak jsem zvědavá, jak moc se bude děj podobat.

zdroj
Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone nebo lístky na koncert se vstupem do zákulisí? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní.
Kaylee Dunhamová ví, co chce. Potřebuje získat novou ledvinu pro nemocného bratra. Nevěří, že by jí nějaká sociální síť mohla pomoci, ale rozhodne se, že to zkusí.
Až po té, co zadá svůj požadavek, si uvědomuje, jak vysokou cenu bude muset zaplatit. Úkoly, které síť za splnění jednotlivých přání vyžaduje, totiž s přibývajícím počtem uživatelů nabírají na nebezpečnosti.
Dokáže Kaylee odhalit, kdo NEED stvořil, a zastavit ho dřív, než zničí celé město?


V nakladatelství Slovart vychází zajímavý příběh o Bestii. Anotace zní velmi zajímavě. :)

zdroj


Jako dítě se Alys rýmovačkám o Bestii smála a strach, který vyvolávaly příběhy o čarodějnicích, ji mrazil jen příjemně. Pak ale jednoho dne přišly. Ty dvě. A s celou vesnicí a dosavadním bezstarostným životem byl konec. Spolu s ostatními dětmi prchá Alys do sousedního Defaidu, kde ji čeká těžké dospívání ve světě svázaném ne-úprosnými pravidly. Defaid i jeho okolí zachvacuje panika před tím, co má prý na svědomí tajemná Bestie. Jenže utrpení, které si lidé dokážou působit navzájem, si s tím nadpřirozeným v ničem nezadá. A Alys navíc cítí, že má k hvozdu a Bestii podivně blízko.


Filmové zpracování Fantastických zvířat jsem ještě neměla tu čest vidět, ale hodlám to brzy napravit. Rády bych si přečetla i filmový scénář s krásnou obálkou.


zdroj



Příběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy. 


Poslední knihou, o které uvažuji (ale ještě nejsem 100% přesvědčená :D) je 14-14 Přátelství napříč staletími od Cooboo. Uvidím, jak pozitivní budou ohlasy čtenářů, a pak se rozhodnu. 


zdroj

Hadrien a Adrien jsou dva třináctiletí kluci, kteří od sebe žijí jen pár kilometrů ve Francii. Mají problémy ve škole, doma a i s dívkami – jako většina kluků jejich věku. Jen jedna věc je od sebe dělí: Hadrian žije v roce 1914 a Adrien v roce 2014. Jejich osudy se záhadně propojí, když si začnou psát dopisy. Myslí si, že píšou jenom vzdálenému bratranci, a vůbec netuší, že jejich dopisy putují časem. Když si Adrien uvědomí, že Hadrien žije před sto lety, rozhodne se ho varovat – blíží se první světová válka a jeho kamarád se musí za každou cenu ukrýt.

Co plánujete v březnu číst vy? 

10 komentářů:

  1. Musím říct, že knihy vypadají zajímavě, zvlášt Bestie se mi vyloženě zalíbila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stačí jen chtít mě také velmi zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny tyhle knížky znám a asi nejvíc jsem zvědavá na Bestii. Co se Fantastických zvířat týče, přečtení zvážím nejspíš až potom, co zpracuji Prokleté dítě, které mi leží doma v angličtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuji tvou četbu v angličtině. Já už se dlouho odhodlávám zkusit si přečíst něco anglicky, ale bojím se, že bych z děje nic neměla. :D

      Vymazat
  4. Stačí jen chtít a Bestie, to jsou knížky, které musím mít :) 14-14 mě nějak nezaujalo a váhám jestli se pustit do Fantastických zvířat :) Film byl skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bestie a Stačí jen chtít jsou taky na vršku mého seznamu. :)

      Vymazat
  5. Knihy Stačí jen CHTÍT a Zvířata mě také zaujaly! :) Ráda bych se k nim dostala :)

    OdpovědětVymazat