pátek 24. března 2017

Od zítřka budu sexy třicítka

Romantická kniha o odvážné ženě, která vzala život do svých rukou. Od zítřka budu sexy třicítka nám ukazuje, že nikdy není pozdě se změnit. Je to jen na nás, jak naložíme se svým životem.

Hlavní hrdinka Alice byla typickou americkou hospodyňkou, starala se o dům, pečovala o manžela a vychovávala dcerku. Její neměnný, nudný život se zhroutil, když ji opustil muž, zemřela matka a dcera se přidala k mírovým sborům a odjela do Afriky. Alice najednou nevěděla, co si má počít.  Navíc zjistila, že sehnat práci v jejím věku není vůbec snadné a že musí čelit odmítavým reakcím. 

Je snad možné, že právě díky tomu, že jsem vždy vše dělala jako podle šablony – opatrně a teoreticky bezpečně-, jsem přistála přesně uprostřed tohoto mentálního chaosu?


Alice touží být mladší, aby měla více možností a aby mohla udělat spoustu věcí jinak.  Chce být odvážnější, spontánnější a sebevědomější.  Dříve by se pro druhé rozkrájela, ale ostatní si toho nevážili. Dcera ji brala jako samozřejmost a zacházela s ní jako se služkou. Hrdinka velmi litovala, že se více nezaměřila na sebe a na kariéru.

„Dneska v noci získáváme kalorie jenom z pití“, prohlásila Lindsay.
„Myslím, že já budu potřebovat i něco k jídlu.“
„Tak si dej martini s olivou.“

Najde v sobě sílu a rozhodne se, že se nebude schovávat za plotnou a prožije nové zážitky, vzrušení a dobrodružství. Změní svoji image, obmění šatník a vyjde vstříc novým možnostem prezentující se jako žena pod třicet let.

 A světe div se, ono jí to vychází. Přestěhuje se z New Jersey do New Yorku, který nikdy nespí. Začne se vídat s mladým a pohledným počítačovým vývojářem Joshem, získá místo ve svém vysněném nakladatelství Gentility Press a dcera se náhle vrátí z cest.

„To je na tvém novém vzhledu přece to nejlepší: vypadáš jako sexy kost a zároveň máš mysl zralé ženy. Jsi dokonalou ženou.“

Všechno by bylo perfektní, až na malý nezanedbaný fakt, že Alice mlží o svém věku a není zcela upřímná. Co se stane, až celá záležitost praskne? To se dočtete v tomto románu pro ženy.

zdroj
Od zítřka budu sexy třicítka je psáno vtipnou formou, nechybí ani ironie a nadsázka. Nepříjemné mnohdy, až tragické situace jsou v knize brány s humorem a nadhledem. Čtenář se v průběhu čtení pobaví, ale někdy mu bude hlavní hrdinky i líto.

Po všech těch letech, kdy jsem snila a toužila po dalším dítěti, jsem nakonec přešla do stádia, kdy zastávám názor, že miminka – stejně jako tygřata nebo vlčata – jsou roztomilá, ale děsivá a že nejlepší je se na ně dívat z dálky. Nejlépe přes sklo.

Kniha se stala předlohou úspěšného amerického seriálu Younger, který se zatím dočkal tří řad. Hlavní roli si zahrála sympatická Sutton Foster, které je v reálném životě 42 let. Spolu s ní v seriálu vyniká i Hillary Duff (Moderní popelka, Dvanáct do tuctu nebo Super drbna) a hezounek Nico Tortorella (Stoupenci zla).

Ukázka:
„Takže ty si myslíš, že by se ze mě měl stát úplně jiný člověk?“ zeptala jsem se. „Ber to jako divadelní představení. Budeš to hrát tak dlouho, jak to jen půjde – koupíš si nějaké nové oblečení, zkusíš si sehnat práci - , a necháš tomu volný průběh. Až to skončí, tak to skončí.“
„A co když tu práci opravdu seženu? Pak se to tvé divadelní vystoupení stane součástí mého skutečného života.“
„Myslela jsem, že jsi řekla, že kdybys byla mladší, víc bys riskovala a byla bys sobečtější,“ řekla Maggie zatímco pozorovala bublající espresso.

 Hodnocení: 3,5/5

Děkuji Cosmopolis za poskytnutí recenzního výtisku!


4 komentáře:

  1. Kniha vypadá zajímavě, určitě po ní kouknu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze, kniha mě zaujala, vypadá to na super odpočinkové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je pro odpočinkové čtení jako dělaná. Nejde o žádný propracovaný děj, ale o humorné vyprávění. :)

      Vymazat