pondělí 12. prosince 2016

Přečteno za listopad

V listopadu jsem přečetla pouhých 5 knih. Začala jsem chodit na brigádu a to se výrazně projevilo na počtu přečtených stran. Stihla jsem ranní v tiskárně, hostesku na jedné akci a navíc jsem nastoupila do Levných knih, takže vím z první ruky, co vychází za nové knihy. ;-)

Do ruky se mi dostaly samé povedené kousky, prostě jedno velké nadšení. :)

1. místo Malíř vzpomínek 

zdroj
Malíř vzpomínek je opomíjená kniha, na kterou jsem ani v blogerské sféře nenarazila, což je škoda.
Bryan Pierce (hlavní postava) je mimo mnoho jiných talentů vynikající malíř,také umí nespočet nejrůznějších jazyků, hraje na nepřeberné množství nástrojů a je mistrem v mnoha dalších disciplínách jako je hraní šachů nebo třeba oprava hodin.
 Pierce trápí vidiny, které neumí ovládat, přepadají ho zcela nečekaně a na několik hodin ho vyřadí z běžného života, ale zároveň se z nich budí s novými umy a vědomostmi.
 V knize se prolínají nejrůznější období, roky, postavy i události. Zavítáme nejen do Ameriky, ale i Ruska, Japonska, Holandska, Egypta, Říma nebo Islandu. Jde o napínavé, zamotané, romantické dílo. :)


Hodnocení: 89%



2. místo Ztracená

zdroj
Není to „jen“ milostný thriller, ale i detektivka s prvky hororu. Taková správná všehochuť, která ani na chvíli nenudí, ale napíná vás do poslední stránky.
Nečekané zvraty, skrytá pravda  - budete v napětí očekávat, jak to celé dopadne. Ani hlavní hrdinka neví, čemu může věřit. Co je pravda a co promyšlená lež? Navíc v knize číhá spousta překážek a nebezpečí. 
Celá recenze zde.

Hodnocení: 83%





Hlavní hrdina David Hammer je mladý, pohledný, arogantní, charismatický vizionář a zbohatlík s drsnými lokty (tak trochu zlý hoch finančního světa).

David s kamarádem Michalem vedou prosperující společnost Hammar Capital , která je rok od roku úspěšnější. Pomocí analytiků vyhledávají společnosti, kterým se nedaří a skoupí akcie z trhu, firmu restrukturalizují, a pak se ziskem prodají. Ale teď se David chystá na dosud největší výzvu. Hodlá si podat jeden enormně významný podnik patřící respektované rodině se šlechtickými kořeny, která vlastní největší banku v zemi.  

Tenhle román z finančního prostředí je neskutečně čtivý. Mezi hlavními hrdiny to správně jiskří, celý děj je protkán tajemstvím, pomstou, ale i vroucnou láskou. A erotické scény jsou už jen třešničkou na dortu. Pokud máte rádi romantiku, tato kniha vás prostě nemůže zklamat. ;-)
Celá recenze zde.

Hodnocení: 81%



4. místo Harry Potter


Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na formu divadelní hry, ale díky tomu se mi příběh četl téměř sám. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak pokračoval příběh o slavném čaroději, ale kupovat si knihu nebudu. :D 


Hodnocení: 75%



5. místo Rozkaz zabít

zdroj
Rozkaz zabít nemůže uniknout fanouškům série Labyrint, tato kniha je totiž prequel díky kterému zjistíme víc informací. Budeme svědky každodenního boje o život. Je to velmi napínavý příběh, který vám nabídne bezcitný, nebezpečný a zdecimovaný svět, takže nic pro slabé povahy.

Sluneční erupce vypálily Zemi, sežehly vše, co jim stálo v cestě, zdecimovaly planetu. Rozpoutaly pekelný žár a způsobily všudypřítomné, neutuchající sucho a dusno. Země se stala nehostinným místem - pustinou. Panika způsobila, že místo toho, aby si lidé pomáhali, tak si navzájem ubližují. 
Celá recenze zde.

Hodnocení: 73%

Které knihy jste v listopadu přečetly vy? 

11 komentářů:

  1. Musím říci, že Metafora nabízí samé lepší tituly. Nepřátelé a Milenci, paráda. Ztracená ještě lepší. Je paráda s nimi spolupracovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také s nimi spolupracuji ráda. Už jen díky skvělému přístupu k recenzentovi. :)

      Vymazat
  2. Malíře vzpomínek si chci také přečíst :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Samé zajímavé kousky, sama chci určitě dát šanci Harrymu (moc doufám, že ho najdu pod stromečkem) a Malíř vzpomínek vypadá rozhodně taky lákavě :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  4. Nečetla jsem ani jedno, ale Rozkaz zabít a Ztracenou jsem doporučovala mamce, tak jsem zvědavá, jestli se jí knížky budou líbit podobně jako tobě :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  5. Brigádu v LK Ti fakt závidím :3
    Jednou bych si chtěla práci s knihami vyzkoušet :)
    Rozkaz zabít je asi jediná, kterou z Tvého přečteno plánuji. Ale ostatní knihy také nevypadají vůbec špatně :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si plánovala už dlouhou dobu, že půjdu do LK na brigádu a tenhle rok mi to konečně vyšlo. :) A nejvíc mě baví vybalování nových knih. ;-)

      Vymazat
  6. Lákají mě hned dvě knihy - Malíř vzpomínek, protože má fakt pěknou obálku a Rozkaz zabít, protože Dasher :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malíř si získal i mě svojí krásnou obálkou. Když ji porovnám ze zahraničními obálkami, tak to české vydání je prostě nejpovedenější. :)

      Vymazat