pondělí 26. prosince 2016

Vánoční nadílka

Ten čas tak hrozně letí a už máme opět po Vánocích. Letos alespoň s náznakem sněhu na střechách. :) Vánoční nálada mě ještě neopustila, vychutnávám si cukroví, užívám si poslech vánočních písniček, hrozně ráda sleduji filmy s vánoční tématikou a navíc se kochám dárečky.


A i letos na mě pod stromečkem čekaly knížky. Nebylo jich tolik jako minulý rok, protože letos jsem si o žádnou neřekla.
Přesto jsem dvě dostala od sestry a jednu od mé drahé kamarádky.

Kamarádka mi dala pořádnou kupu dárků. ♥



Asi jsem byla moc hodná. :) A tady už je hromádka rozbalená. ;-) Do Diáře si začnu, co nevidět zapisovat. A nemůžu si vybrat, která záložka je hezčí a kterou momentálně budu používat. :D


A konečně mám díky Ptačímu zpěvu kompletní sérii. A na vlastní oči je obálka ještě hezčí, než jsem čekala. :)

Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt. 


Sestra mi věnovala Eona a Milion sluncí


V tomhle případě mám opačný problém, musím sehnat zbytek obou sérií. 


Celé UNIVERSUM je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojila. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že mají před sebou dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami? 


Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem. Jeho studia dračí magie založené na asijské astrologii zahrnují dva druhy schopností: šerm a magii. Eon spolu se svým mistrem doufá, že bude vybrán jako Dračí oko — učedník jednoho ze dvanácti energetických draků štěstěny.

Avšak Eon má nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka, která studuje v přestrojení, aby se mohla stát Dračím okem. Neboť ženám je dračí magie zapovězená. Kdyby někdo zjistil, co skrývá, čekala by ji jistá smrt.

Když začne hrozit, že její tajemství vyjde na světlo, octne se dívka se svými přáteli ve vážném nebezpečí uprostřed vražedného boje o císařský trůn. Eona musí najít sílu a vnitřní schopnosti, aby mohla bojovat proti těm, kdo jí chtějí vzít nejen její magii, ale i život.



A ještě malá ochutnávka z pod vánočního stromečku.


A tady dárečky, které jsou jenom pro mě. :D Rozšířila se moje sbírka s motivy Eiffelovky. :)


Co jste letos dostali k Vánocům vy? A jak si užíváte vánoční svátky?



8 komentářů:

  1. Já jsem si letos také o knihy neřekla, protože ji mám ted tolik a málo času, příští rok to bude mnihem lepší :D
    Jinak gratuluji ke knihám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych potřebovala víc času na čtení. :) A taky bych se mi hodila nová knihovnička, ta moje už je plná. :D

      Vymazat
  2. Eona jsem četla, taktéž i jeho pokračování, je to fajn kniha! :) Taktéž i Milion sluncí.
    Krásná nadílka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jej, to je krása!
    Já jsem letos žádnou knížku nedostala (pokud nepočítám antistresové omalovánky od kamarádky), ale mám pár moc pěkných kousků oblečení, pár cetek pro radost a telefon :)
    Obě dvě (myslím ty druhé) knížky, co jsi dostala, jsou moc pěkné - a na obě se rozhodně (jednou) chystám :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na obě zmíněné také chystala, tak konečně budu mít možnost je přečíst. :) A koukám, že u tebe byl Ježíšek štědrý, telefon musel potěšit. ;-) A knihy můžeš v průběhu roku dokoupit kdykoli nebo půjčit v knihovně. :D

      Vymazat
  4. Moc pěkné kousky! Hezké četní přeji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Zrovna dneska jsem si objednala zbytek série - Loď mezi hvězdami. :)

      Vymazat