úterý 11. dubna 2017

Přečtené knihy - březen

Za měsíc březen jsem stihla přečíst šest knih, což se dá pokládat za takový můj průměrný stav.

1. místo Krvavé ostří





První místo je jednoznačné. Krvavé ostří bezkonkurenčně nejlepší počteníčko března. :) Sarah J. Maasová se probojovala mezi mé nejoblíbenější autorky - píše totiž skvěle. Přiznám se, že jsem od povídek moc nečekala, ale velmi mile mě překvapily. Začátek byl sice průměrný, ale každou povídkou se napětí stupňovalo a ten konec... I když jsem věděla, co přijde, dostalo mě to. Ještě teď jsem z příběhu naměkko.

Hodnocení: 90%




2. místo Volání netvora




Moje první setkání s Patrickem Nessem. Kniha mě nalákala svojí obálkou a já se těšila na pohádkový příběh. Ale dostala jsem mnohem víc. To tak někdy dopadá, když nečtete anotace a sami si domýšlíte, o čem příběh bude. Volání netvora mě rozplakalo (přiznávám jsem hrozná citlivka) a zároveň ohromilo zpracováním.
Recenze zde.

Hodnocení: 83%


3. místo Nevinná navždy



Při četbě Nevinné navždy se loučíme se sympatickou dvojicí hlavních hrdinů, kteří plánují svatbu a čekají miminko. Růžovou budoucnost a rodinnou pohodu opět narušuje Rushova mladší sestra Nan, která Blaire ze srdce nesnáší. Nan je nevyzpytatelná, nepříjemná, ráda vystrkuje drábky a svým hrubým chováním vytváří další rodinná dramata.
Bylo to opět slaďoučké a miloučké, ale přeci jen první díl byl lepší. ;-)
Recenze zde.

Hodnocení: 78%


4. místo Oranžová je nová černá



Orange is the new black je kniha popisující pobyt v ženské věznici. Vychází z autorčiných vlastních zkušeností a zážitků z federálního nápravného zařízení v Danbury. Hlavní hrdinka byla v mládí rebelka a udělala velkou chybu, zapletla se do obchodů s drogami. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě - a i na Piper došlo. Po letech, kdy vedla vzorný život je odsouzena k několika měsícům ve vězení.
Tato kniha se stala předlohou stejnojmenného seriálu.
Recenze zde.

Hodnocení: 76%


5. místo Einstein


zdroj
Po delší době jsem se pustila do životopisu. Příběh nás provede životem Milevy od roku 1896 po rok 1948. Přiblížíme si její studentská léta, její zapálení pro vědu, získání kamarádek. Prožijeme prvotní zamilovanost, nevinné doteky a plánování budoucnosti. Přejdeme od vědeckých úspěchů, po nucenou práci v domácnosti a výraznou změnu Albertova chování.
Recenze zde.

Hodnocení: 75%


6. místo Zítra budu sexy třicítka



Kniha, která se stala předlohou amerického seriálu Younger, kde si jednu z rolí zahrála i Hilary Duff.
Romantická kniha o odvážné ženě, která vzala život do svých rukou. Od zítřka budu sexy třicítka nám ukazuje, že nikdy není pozdě se změnit. Je to jen na nás, jak naložíme se svým životem. 
Věk je jen číslo! 

Hodnocení: 72%

Co jste v březnu přečetli vy? :)

10 komentářů:

  1. Je super, že vy máte všetky poviedky k Trónu zo skla pokope, u nás vychádzajú samostatne a tak musím čakať na ďalšie :D Prečítala si toho veľa, gratulujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem opravdu ráda, že u nás vyšly hezky naráz. To čekání na další část by mě ubíjelo. :D

      Vymazat
  2. Všechny knížky znám, ale četla jsem jen Krvavé ostří - přičemž s tvým názorem naprosto souhlasím. Ze začátku jsem byla lehce skeptická, ale jednotlivé příběhy se proplétaly a vygradovaly do velkolepého finále, u něhož - i když jsem věděla, co přijde - nezůstalo oko suché :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Začátek byl nemastný, neslaný, ale ten dojemný konec všechno výrazně vylepšil. :)

      Vymazat
  3. Máš za sebou po knižní stránce pěkný březen, řekla bych. Z Tvého výběru se sama chystám na Volání netvora, a to co nejdříve :) Měj se krásně a ať je duben podařený :)

    OdpovědětVymazat
  4. Volání netvora mám nenápadně pořád na knižním stolečku od přítele a je to takové nenápadné nucení přečti si ji. Ona tu pořád leží :D Tak jsem sama zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jednou neodoláš. :D Knížečka je úzká navíc je uvnitř hodně ilustrací, takže ji máš přečtenou raz dva. :)

      Vymazat
  5. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Na Krvavé ostří a Volání netvora se také chystám :) Tak hezké čtení i v dubnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tobě taky přeji pěkné počteníčko nejenom v dubnu. :)

      Vymazat