neděle 18. června 2017

Co mě zaujalo v červnu 2017

V červnu vychází pouze jedna kniha, kterou musím mít. Jasnou jedničkou je pro mě Plíseň, na kterou se těším už nějaký ten pátek.

Plíseň 

zdroj

Představte si, že jste lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, odkud pocházíte a kde jste doufali, že konečně naleznete domov. Jenže to jste se pořádně spletli.
Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a obětovala tak možnost být nablízku Rimemu, přestože po tom touží ze všeho nejvíc. Teď ji místo něj provázejí lovec nemrtvých a slepý. Boj o přežití není ovšem ničím ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát. Původce plísně touží po tisíci letech konečně dosáhnout svobody. Svobody, kterou mu může dát pouze Hirka.











Kód horečky

zdroj

Četla jsem předcházejí prequel Rozkaz zabít a nijak zásadně mě kniha nebavila. Na druhou stranu by nebylo špatné mít doma celou sérii. 

Druhý prequel celosvětově populární scifi série o Labyrintu. – Nastal konec světa. Lesy hořely, jezera a řeky vyschly, hladiny oceánů se zvýšily. Pak přišla epidemie, horečka, která zasáhla celou zeměkouli. Umíraly rodiny, vládlo násilí a člověk zabíjel člověka. Pak přišel ZLOSIN a pokusil se najít odpověď. A objevil dokonalého chlapce. Ten chlapec se jmenoval Thomas a postavil Labyrint. Existují tajemství. Existují lži. A existují pouta, která by historie nedokázala předpovědět. Toto je příběh toho chlapce, Thomase, a toho, jak vybudoval Labyrint, který mohl jako jediný strhnout. Všechny otázky budou zodpovězeny.








Možná jednou

zdroj

Od Colleen Hooverové jsem četla pouze knihu Život jedna báseň, kniha na mě zapůsobila, navíc mě dojala. Moc ráda bych si přečetla další příběh od této autorky.


Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…










Alenka v říši zombií

zdro





O téhle knize vážně nevím, co si mám myslet, každopádně si počkám na první recenze a uvidím. Zombíky mám ráda, seriál The walking dead ráda sleduji, navíc obálka se taky povedla, obavy mám spíše ze zpracování. 

Nezastaví se, dokud nepošle každou chodící mrtvolu zpátky do hrobu. Navěky.

Kdyby někdo řekl Alence Bellové, že se jí v jednom úderu srdce změní život, vysmála by se mu. Aby se z jejího šťastného života stala tragédie? Ale no tak. Jenže to je přesně to, co se stalo a trvalo to přesně jeden úder srdce. Jedno mrknutí, jeden nádech, jedna sekunda… a všechno, co znala a milovala, bylo pryč.
Její otec měl pravdu. Příšery existují.

Aby pomstila svou rodinu, musí se naučit bojovat s nemrtvými. A aby přežila, musí začít věřit největšímu rebelovi ze všech – Coleovi Hollandovi. Ale i Cole skrývá tajemství, a jestli si Alenka nebude dávat pozor, může se ukázat, že tahle tajemství jsou nebezpečnější než samotné zombie.


Na jaké knihy se v červnu chystáte vy? :)

6 komentářů:

  1. Já se na Alenku v zombielandu chystám a můžu ti doporučit film Pýcha předsudek a zombie. Nasmála jsem se u toho jak nikdy a řekla bych, že knížka bude v podobném stylu a době. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc mě zaujala kniha Možná jednou, tu si určitě přečtu! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný výběr, na všechny tyto knihy mám také zálusk :) A ještě mě zaujali Spící obři :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super knížky! Já ze série Labyrint četla zatím jen první díl, ale už se moc těším až si přečtu i ten zbytek ♥
    → melloriya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat