čtvrtek 1. června 2017

Co mě zaujalo v květnu

Po delší odmlce se hlásím a napravuji resty. :D Stále mi chyběly doplnit knižní příběhy, které mě zaujaly za měsíc květen - a že jich je hodně. ;-)

Falešný polibek

zdroj
Tak na Falešný polibek se těším snad nejvíc. Před týdnem jsem si založila instagram a na fotky z téhle sérii narážím denně. Ani hodnocení na Databázi knih není vůbec špatné, do knihy vkládám velké naděje. :)


Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického
spojenectví.
Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem,

kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců






Papírová princezna

Další kniha o princeznách, v mém věku už bych měla číst trochu něco jiného, ale já si prostě nemůžu pomoct, dokud mě tenhle žánr bude bavit, tak mu budu věrná. :D 

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…
Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.
Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.
Možná má pravdu.
Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.







Políbená ledem


zdroj
 Políbenou ohněm se chystám číst spíš z nostalgie, vlastním všechny autorčiny knihy a i když jsem čekala od téhle sérii něco víc, zajímá mě, jak to celé dopadne. Že bych se na knihu třásla, to se říct nedá, i když ta obálka je krásná. :)

Ve velkolepých síních křišťálového paláce se skrývá tajemství, které hrozí zničit celé království…
Bryn Avenová se odmítá vzdát snu sloužit království, které miluje. Tento sen ji teď přivede do úplně nového světa… a třpytivého paláce Skojarů.
Národ Skojarů potřebuje ochránit před tím samým brutálním nepřítelem, který ohrožuje Kanince, a Bryn jim chce pomoci. Sama je poloviční Skojarka a tohle je pro ni šance zjistit něco o svém ztraceném dědictví. Na Bryninu misi dohlíží její šéf Ridley Dresden, ale když jejich nepopiratelná přitažlivost nabere žhavé obrátky, jejich vztah dostane úplně jiný rozměr – na který není ani jeden z nich připraven.

Jak se ti dva noří hlouběji do světa Skojarů, začínají odhalovat dlouho skrývané tajemství. Brzy vyjde najevo temná pravda o Brynině vlastním milovaném Kaninském království a zcela změní její postavení v něm… a ohrozí všechny, které miluje.





Koruna


zdroj

Korunu se chystám číst z podobných důvodů jako Políbenou ohněm. Koruna je úplně posledním rozloučením se sérií Selekce, takže jsem si jí musela pořídit, snad mi během pár dní dorazí. Obálka opět úžasná, v knihovně se bude krásně vyjímat.

Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela? 












Poušť v plamenech


zdroj

Poušť v plamenech v mém seznamu nemůže chybět. Kniha se zajímavou anotací vypadá slibně. :)

Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, alev divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na
mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je. 

Začínám uvažovat, že dám šanci i Paní půlnoci, reakce na knihu jsou vesměs pozitivní.








Jelikož je květen už za námi využiji šance a zeptám se vás, zda jste ze zmiňovaných knih nějakou nečetly a jestli byste mi nějakou doporučily nebo naopak nedoporučily. :)

8 komentářů:

  1. Skvělý výběr :) Květen byl na nové knížky bohatý :) Na všechny tyto knihy mám také zálusk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, v květnu toho vyšlo opravdu hodně. Škoda, že zrovna v době, kdy studentům začíná zkouškové období.

      Vymazat
  2. Samé skvělé knihy jsi vybrala :) Většinu z nich bych si taky ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, že květen byl plný zajímavých knih. (ale který není že). Všechny z tvého výběru bych si chtěla v budoucnu přečíst... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se nám v budoucnu povede si tyhle krásky přečíst. :)

      Vymazat
  4. Mě nejvíc láká Falešný polibek! :)

    OdpovědětVymazat