pondělí 5. června 2017

Ví o tobě

zdroj
Nakladatelství Metafora vydalo opravdu nevšední, nebojím se napsat šokující thriller s nečekaným závěrem. Klidně se s vámi dopředu mohu vsadit, že konec neuhodnete. To je prostě nemožné! Přiznám se, že jsem měla hned několik teorií, které jsem probírala se svojí sestrou (která knihu četla ještě přede mnou, protože mi ji okamžitě po přečtení anotace zabavila), ale žádná se ani zdaleka neblížila pravdě.

Minulost je stejně neuchopitelná jako budoucnost – jen perspektiva pohledu, kouř a zrcadla.

V knize Ví o tobě se střídají krátké, úderné kapitoly z pohledu dvou hlavních ženských hrdinek -utrápené Adele, která žije v nefunkčním manželství a matky živitelky Louise. Absolutně rozdílné osobnosti, které osud svedl dohromady.  Poté, co Louisu opustil manžel se sama stará o malého synka. Dlouhou dobu nemohla narazit na žádného pořádného chlapa, až se jedné noci v baru setkává s Adamem, milým a pohledným sympaťákem, který na ní okamžitě udělá velký dojem a Louise se začíná zamilovávat. Jaké nemilé překvapení ji čeká, když zjistí, že Adam je už ženatý a s nikým jiným než s krásnou, vysokou a bohatou tmavovláskou Adele. Ukáže se, že Adele je nejenom okouzlující, ale navíc milá a přátelská, obě ženy si padnou do noty a začnou spolu kamarádit.

Hrdinové k sobě mají opravdu blízko a tenhle zvláštní a úzce propletený trojúhelník zamíchá více než jedním životem. Rozjíždí se nebezpečná hra, plná falše, nástrah, předstírání a snů.

Řekněme, že dva lidé prožijí to samé – ale když je později požádáte, aby to popsali, jejich vyprávění se vždy budou trochu lišit. Pravda se různým lidem jeví různě.

Louise každým dnem zabředává víc a víc do vztahu se dvěma manžely. Adele si oblíbila jako svoji kamarádku, které se může svěřit. David ji zase okouzlil svým šarmem. Oba má ráda, oba si ji obmotali kolem prstu a utahují stisk. Louisa je čím dál více zmatená a neví, čemu má věřit. Na jaké straně je pravda a na které jen výplody fantazie?

Kniha je plná lží a intrik. Nebudete vědět komu věřit a komu ne. Jde o nečekaný příběh plný překvapení a zvratů, který vám dokonale poplete hlavu. Ví o tobě si hraje s čtenáři, rozhodí vás a na konci budete jen nevěřícně kroutit hlavou.  Závěr je vyloženě neskutečný až neuvěřitelný.

Spánek je vypuštěná bestie, která ji napadá, had útočící v noci.

Kniha je zvláštní v dobrém smyslu, je velmi čtivá a poutavá. Do půlky příběhu jsem byla maximálně spokojená, pak se kniha stále více než jen obyčejným thrillerem a začínala se stávat něčím novým - jiným. A mě příběh připadal každou stránkou víc a víc přitažený za vlasy. Začínalo to být opravdu těžko uvěřitelné a ten konec tak to bylo teprve silné kafe.

„Každý má nějaká tajemství, Lou,“ chlácholí mě. „Každý by měl mít právo na nějaké tajemství. Nikdy nemůžeš o člověku vědět všechno. Zbláznila by ses, kdyby ses o to snažila.“

 Ví o tobě vás rozhodně překvapí, ale na mě už to bylo trochu moc a proto jsem musela jednu hvězdu v hodnocení ubrat. Přesto na mě i mou sestru kniha zapůsobila, dlouho jsme ji spolu rozebíraly, líbila se nám a rozhodně ji doporučujeme - čtyři hvězdy jsou skvělý výsledek. :)

Kniha Ví o tobě čtenáře šokuje a to hodně!
NEVĚŘTE TÉTO KNIZE
NEVĚŘTE TOMUTO PŘÍBĚHU
NEVĚŘTE ANI SAMI SOBĚ
A AŤ SE DĚJE COKOLIV, NEPROZRAĎTE KONEC!

Ukázka:
(Tehdy)
Každou hodinu se štípni a řekni si: JSEM VZHŮRU.
Podívej se na svoje ruce. Spočítej si prsty.
Podívej se na hodiny (nebo hodinky), pak se koukni jinam a zase na hodiny.
Zůstaň v klidu a soustřeď se.
Mysli na dveře.

Hodnocení: 4/5


Děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku!

14 komentářů:

  1. Miluju tuhle knížku! Taky jsem ji recenzovala a byla jsem z ní nadšená, je to fakt pecka. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka na mě čeká v knihovničce, takže se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Na knihu se určitě chystám a těším :) A doufám, že bude přesně tak šokující, jak všichni tvrdí :) Na něco takového mám přesně chuť :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se kniha strašně líbila, sedla mi skvěle do nálady a neskutečně mě strhla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky strhla, hlavně ten konec - ten jsem prostě absolutně nečekala. :D

      Vymazat
  5. Už brzy si ji budu objednávat k narozeninám, tak se na ni šíííleně těším :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle kniha se ke mně ještě nedostala, díky moc za seznámení a recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já z ní byla nadšená a víš proč? Ten konec jsem nečekala a to je to co se mi na knize líbí. Máš pravdu, že ten konec se nebude všem líbit ani směr knihy, kam se vydá není pro všechny. I tak je to krásná kniha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou. I když jsem z konce byla rozpačitá, tak se mu nedá upřít, že byl šokující. A kniha jako celek se mi líbila. :)

      Vymazat