úterý 6. února 2018

Co mě zaujalo v lednu a v únoru

Tentokrát jsem tento článek spojila v jeden, protože za tyto dva klidnější měsíce, mě naštěstí nezaujalo tolik knih. :)

zdroj
Čtenářka mě zaujala především svojí obálkou, i když mě čtení recenzí začíná od knihy odrazovat, ráda si udělám na příběh vlastní názor. ;-)

Představte si svět, kde je čtení chápáno jako výsada a je povoleno jen hrstce nejmocnějších… Selfia ovládá umění přežít. Poté, co byl její otec zavražděn, ukrývala se totiž společně se svojí tetou Nin v divočině. Naučila se lovit, stopovat a také krást. Když jednoho dne tetu unesou, zůstane sama a začne si klást otázky. Kdo Nin unesl a proč? Souvisí její zmizení s otcovou vraždou a s tím podivným hranatým předmětem, který teta tak pečlivě schovávala? Kniha, kterou však nedokáže přečíst, a záhadný němý chlapec, kterého zachrání před krutým zacházením, se stanou její nadějí. Klíčem k odhalení tajemství jejího světa – a otcovy tragické smrti…


zdroj
Hrady z písku jsem dlouhou dobu nijak neřešila, až jsem na ně včera narazila na brigádě v knihkupectví a konečně jsem si přečetla obsah a docela dost mě zaujal, navíc obálka se naživo taktéž povedla.

Když je všechna naděje pryč, jak se dá přežít? Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel. 

zdroj
Tak na tuhle knihu se chystám už dlouho. Takže jsem nemohla jinak a musela jsem si jí objednat. :)

Když se Kráska vydá na lov Zvířete…

Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Yeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice….
Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Yeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit.
Zbývá jen jedna otázka. Kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?


zdroj
Samantha Young je moje oblíbená autorka a sérii Dublin street jsem si zamilovala, takže není, co řešit. :)

Závěrečný díl populární romantické série ze současného Edinburghu, kde je možné najít lásku, vášeň i odpuštění na těch nejméně očekávaných místech. Logan se kdysi dopustil chyby a strávil kvůli ní dva roky ve vězení. Teď chce začít znovu a dohnat vše, co zameškal. A to především co se týče žen. Jeho nová sousedka, půvabná a cílevědomá Grace, je tak nucená každou noc poslouchat, jak se Logan v ložnici činí, a napětí mezi nimi se brzy vyostří. Jenže pak se Loganův životní styl ze dne na den změní kvůli někomu, kdo je mu blízký, a Grace musí uznat, že ten nesnesitelný děvkař se mění přesně v takového muže, jakého vždycky chtěla mít.

A které knihy zaujaly vás? Ráda si přečtu nějaké tipy. :)

9 komentářů:

  1. Všechny z výše uvedených knih zaujaly i mě. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Čtenářku a Na lovu bych si taky chtěla moc přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. První dvě mají nádherné obálky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mají. :) Navíc ve skutečnosti jsou ještě hezčí. Čtenářka háže pěkné odlesky a Hrady z písku mají zajímavou strukturu, která budí dojem, že opravdu saháte na písek. :)

      Vymazat
  4. Čtenářka mě taky láká, ale přiznávám, že spíš kvůli své obálce, než kvůli anotaci. Asi ji zkusím nejprve v knihovně, až potom se rozhodnu, jestli si ji pořídím domů.

    OdpovědětVymazat