pátek 7. října 2016

Přečtené knihy - září

Nějak se nemůžu dostat zpátky do mé normy nejméně deseti přečtených knih za měsíc. Paradoxně, co jsem začala s blogem, čtu o poznání méně knih. Už nemám tolik času, ale zase mám nového koníčka. :D

Za září jsem stihla přečíst jen 4 knihy.

1. místo Dvůr trnů a růží



Jednoznačný vítěz. Úžasná knížka, kterou můžu jen a jen chválit a všem doporučit. Recenze zde.

Hodnocení: 93%

2. místo Zamilovaná hypnotizérka



Na databázi má kniha od skvělé autorky Liane Moriarty nejhorší hodnocení ze všech autorčiných knížek a mně se líbila nejvíc. Je to asi tématem stalkerství, které mi přijde zajímavé a zároveň děsivé.

Hodnocení: 89%

3. místo Adaptace



První kniha od slovenské autorky, kterou jsem kdy četla. Přiznám se, že jsem neměla vysoká očekávání, takže jsem z knihou byla spokojená.
Spolu se zoufalou hlavní hrdinkou putujeme válkou a epidemie zničenou krajinou, kde vládne nedůvěra a strach. Několik posledních přeživších neváhá krást, mlátit nebo dokonce zabíjet. Takže si všichni musí hlídat záda a být obezřetní. Zoya ztratila úplně všechny, na vlastní pěst se snaží najít poslední ráj na zemi, o kterém doufá, že existuje.


Hodnocení: 79%

4. místo Sněží, sněží...



Já jsem prostě jiná, ale Johna Greena prostě nemám ráda, knihu jsem četla, protože se mi hodila do čtenářské výzvy na databázi knih  - kniha povídek. Chtěla jsem ji číst v zimě pod peřinou a s čajíkem v ruce, ale bohužel se ke mně tahle rezervace dostala před sněhem. Kniha obsahuje tři příběhy, které jsou vzájemně propojené a s postavami z jedné povídky se setkáme i v té další. Sněží, sněží... je samozřejmě plné sněhu, ale i kamarádství, lásky a vánočních zázraků.

Hodnocení: 57%

Co jste stihli za září přečíst vy?

6 komentářů:

  1. Skvělé knihy jsi přečetla. Já bych si ráda všechny zmíněné přečetla. Obzvlášť Dvůr trnů a růží, protože na tuto knihu čtu jak kladné recenze, tak i záporné a jsem moc zvědavá jak se bude líbit mně. Já jsem září měla pěkně blbé pouze dvě knížky jsem přečetla a jednu rozečetla (prostě tragédie ten měsíc) snad to tento měsíc zlepším. :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak se ti Dvůr trnů a růží bude líbit. Snad budeš stejně nadšená jako já. :)

      Vymazat
  2. Všechny (až tedy na Hypnotizérku) v brzké době plánuji, tak snad mě nezklamou :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny knížky bych si ráda přečetla. Některé už mám dokonce doma, jen čekají, až na ně přijde řada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, já mám taky dlouhou řadu knih, které se chystám přečíst. :)

      Vymazat