úterý 8. listopadu 2016

Co mě zaujalo v listopadu

I v listopadu jsem objevila několik kousků, které bych si ráda přečetla. :)

Pasažérka


zdroj

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc! 

Téma cestování v čase mám hrozně ráda. Mohu doporučit Strážce času nebo sérii Strážci minulosti.


Illuminae


zdroj
Je rok 2575 a dvě korporace válčí o planetu, která je stěží víc než kusem ledu na okraji galaxie. Škoda že nikoho nenapadlo varovat její obyvatele. Když se ráno probudí uprostřed ohnivého pekla, Kady a Ezrovi nezbývá nic jiného než se přes celou planetu dostat na jediné bezpečné místo, kde proběhne evakuace.

Kniha, na kterou narážím téměř denně na všemožných stránkách a několika blogů. A vypadá parádně.




Život po tobě


zdroj

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak

Po dočtení Než jsem tě poznala, mi ještě chvíli tekly slzy a už v tu chvíli mě zajímalo, jak to s hrdinkou bude pokračovat. Jak se vyrovná se ztrátou Willa a díky této knížce se to konečně dozvím.


Temné tání


zdroj


Rada padla. Přišlo tání…

Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí. Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje? 

Jelikož jsem četla první díl je téměř moji povinností pustit se do druhého. A na rozdíl od většiny ostatních, mně si Smrtná zima získala, takže se na čtení těším.


Seznam mrtvých


Přidat popisek
Ella se před pár měsíci rozešla se svým přítelem Gavinem. Na začátku nového školního roku se s kamarádkou Linds rozhodnou, že si poslední rok na střední škole užijí naplno. Ovšem cestou z večírku je Ella přepadena neznámým útočníkem a všechno se změní. Sedmnáctiletá studentka se ocitá v centru vyšetřování pokusu o vraždu, přesto se snaží vrátit do zaběhlých kolejí.

Ella nedokáže setřást pocit, že ji někdo sleduje. Když se začnou záhadně ztrácet její spolužačky a objevovat mrtvá těla, dívka začne podezírat i své nejbližší přátele, včetně pohledného trenéra sebeobrany Jensena. Navíc se zdá, že vraždy mají něco společného se starou nešťastnou událostí. V malém virginském městečku Ella náhle neví, komu může věřit.
Seznam mrtvých je napínavý thriller pro mládež protnutý romancí, něco jako filmový Vřískot namíchaný s autorčiným románem Neohlížej se

Od Jennifer jsem četla skvělou Neohlížej se a ráda bych se pustila i do jiných příběhů.


Třpytný dvůr



zdroj
Třpytný dvůr: škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa.
Hraběnka Adelaide se tomuto pravidlu vymyká, ta už díky svému původu vybrané způsoby ovládá. Přesto přichází do Třpytného dvora přestrojená za služku, aby později mohla v Adorii začít nový život. Daří se jí utajit svou identitu před všemi, jen ne před okouzlujícím Cedrikem Thornem, synem bohatého majitele Třpytného dvora.
Když Adelaide zjistí, že také Cedric skrývá velmi nebezpečné tajemství, společně vymyslí plán, jak z jejího podvodu vytěžit maximum. Komplikace na sebe ale nenechají dlouho čekat – nejprve je třeba překonat zrádné moře mezi Osfridem a Adorií, kde pak Adelaide padne do oka budoucímu guvernérovi. A jako by to všechno nestačilo, mezi Adelaide a Cedrikem to pořádně jiskří – a pokud toto jiskření přeroste v plamen, hrozí Třpytnému dvoru skandál a oni dva budou vyhnáni do divoké nezmapované země.

Od Richelle Mead jsem četla všechny knihy a byla jsem více, než spokojená, takže si Třpytný dvůr nemůžu nechat ujít.


Nebezpečné lži

zdroj
Poté, co se stane svědkyní vraždy, je středoškolačka Stella Gordonová v zájmu své bezpečnosti poslána do Nebrasky, což se jí ani trochu nezamlouvá. Najednou je pro ni těžké být neustále ve střehu a brzy si musí poradit s opravdovou hrozbou. Její nepřátelé jsou blíž, než si myslí.

Beccu F. zbožňuju - její sérii o Noře Greyové mám přečtenou několikrát a ještě si ji několikrát přečtu. Stále doufám, že knihu zfilmují. ♥ Každopádně Nebezpečné lži mi nesmí uniknout. :)


Co se chystáte číst v listopadu vy? Jaké novinky zaujaly vás?


10 komentářů:

  1. Určitě chci Život po tobě, Třpytný dvůr jsem právě dočetla a mrknu i na novou Beccu Fitzpatrick.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Život po tobě si rozhodně pořídím a docela ráda bych si přečetla i Illuminae :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oboje se hodně těším :) Na život po tobě především :)

      Vymazat
  3. Skoro všechny mám také v plánu, tak snad se nám brzy dostanou do rukou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nedávno jsem viděla film Než jsem tě poznala a uvažuju, že se pustím i do knižní předlohy. Obzvlášť teď, když vyšlo pokračování.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knižní předloha je neskutečně dojemná a čtivá. Hodně jsem si pobrečela, ale Než jsem tě poznala stála za přečtení. ;-)

      Vymazat
  5. Chystám se pořídit si Pasažérku, snad mě očekávání nezklamou. :)

    OdpovědětVymazat