čtvrtek 10. listopadu 2016

I z nepřátel se mohou stát milenci

Podle anotace jsem si řekla, že by se mi kniha mohla líbit, ale nečekala jsem, že mě tak pohltí. Tenhle román z finančního prostředí je neskutečně čtivý. Mezi hlavními hrdiny to vyloženě jiskří, celý děj je protkán tajemstvím, pomstou, ale i vášnivou láskou. Erotické scény jsou už jen třešničkou na dortu. Pokud máte rádi romantiku, tato kniha vás prostě nemůže zklamat. ;-)

Hlavní hrdina David Hammer je mladý, pohledný, arogantní, charismatický vizionář a zbohatlík s drsnými lokty (tak trochu zlý hoch finančního světa).

„Jako by se Bůh jednoho rána probudil ve skvělém rozmaru a rozhodl se, že jednoho muže obdaří úplně vším.“

S kamarádem Michalem vede prosperující společnost Hammar Capital , která je rok od roku úspěšnější. Pomocí analytiků vyhledávají firmy, kterým se nedaří a skoupí akcie z trhu, firmu restrukturalizují, a pak se ziskem prodají. Momentálně se David chystá na dosud největší výzvu. Hodlá si podat jeden enormně významný podnik patřící respektované rodině se šlechtickými kořeny, která má konexe po celém městě.

„Kdo neriskuje, jako by nežil.“

Důvodem, proč se zaměřil na nejvýznamnější rodinnou společnost je pomsta, která ho už několik let sžírá. Takže celý jeho promyšlený odvetný plán je pro něj nesmírně důležitý. A nemohl tušit, jak moc ho ovlivní setkání s Natálií De la Grip, která patří do rodiny, kterou se chystá zničit.

„Vždyť víte, jak to je. Člověk je dobrý jen natolik, nakolik se mu povedl jeho poslední obchod. Buď je na cestě vzhůru, nebo na cestě pryč.“

Nevěděl, že Natalie je nejenom pohledná, ale i inteligentní, umíněná, pečlivá a schopná žena s působivou kariérou, která ho začne fascinovat.

David pochází z chudých poměrů, na vrchol se musel pracně vyšplhat. Natalie se naopak už narodila s titulem hraběnky i s penězi. Přes zřejmé rozdíly jsou si hlavní hrdinové v lecčems podobní, nikdy nezapadli do společnosti, v které vyrůstali, oba jsou mistři v oboru, který dělají, ale v osobním životě už tak úspěšní nejsou.

Švédská autorka Simona Ahrnstedtová má české kořeny (narodila se v roce 1967 v Praze) a zaměřuje se na psaní romantických příběhu. Dříve se soustředila především na historické romány, Milenci a nepřátelé jsou jejím prvním románem ze současnosti. Žije nedaleko Stockholmu se svými dvěma dětmi. Ahrnstedtová je zapálená feministka a to se výrazně projeví i v příběhu, který vytvořila.

Měla by váhat a protestovat, ale zmámená a svedená samozřejmě udělala, co si přál. Chemie, je to jen chemie, namlouvala si, zavřela oči a sevřela rukama zábradlí.

Potěšilo mě, že závěr naznačoval, že kniha by mohla mít pokračování. A tak jsem neváhala a začala bádat a zjistila jsem, že existuje Falling, který vypráví o Alexanderovi De la Gripovi, takže doufám, že se z příběhu budeme brzy těšit i v Česku. Já osobně bych si ho hrozně ráda přečetla.

Ukázka:
V hrudi se i rozlilo teplo. Tuhle radost, tu lásku k práci poznává a možná právě proto je tak obohacující s ním mluvit. Jsou si hodně podobní. To je ovšem dost bláznivá myšlenka. Ale jeho náruživost, jeho pohnutky, to všechno jí je blízké a hovor s ním plyne tak lehce. V jeho společnosti se necítí nepříjemně. Pod jeho vlivem, to jo. Nadšená – rozhodně. Ale nepřipadá si nemotorná ani rozpačitá.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Metafora.


Hodnocení: 4,5/5

7 komentářů:

  1. Pěkná recenze! :) O knížce jsem už slyšela a upřímně musím říct, že mě docela láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. :) Milenci a nepřátelé mi vážně sedli a těším se na pokračování. ;-)

      Vymazat
  2. Mě se kniha moc líbila a na pokračování jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka nevypadá špatně, slyším o ní poprvé, ale... stejně to nejspíš nebude nic moc pro mě :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem koukala, že vlastně jsou jakoby i jiné ,,díly" a doufám, že tady budou taky :D
    Katy

    OdpovědětVymazat