sobota 5. listopadu 2016

Přečtené knihy - říjen

Ve škole nám odpadlo několik hodin, takže jsem měla více času na čtení a to se projevilo na počtu přečtených knih. V říjnu jsem jich zvládla 7, takže o tři více než v předcházejícím měsíci. A navíc jsem měla štěstí na skvělé tituly, kromě jedné knihy jsem byla nadšená. A dlouho jsem přemýšlela nad výsledným pořadím.

1. místo Skleněný trůn


Nakonec jsem nechala vyhrát skvělou Sarah J. Maasová, která se oficiálně stala mojí oblíbenou autorkou. Snad se brzy dostanu k dalším dílům série. 
Hlavní hrdinka Celaena je zároveň obávanou vražedkyní, která si odpykávala trest v neblaze proslulých dolech, kde nikdo dlouho nepřežije otřesné podmínky a příšernou dřinu. Dostane nabídku, která se neodmítá a tak se pouští do soutěže spolu s dalšími neblaze proslulými zloduchy o místo králova bojovníka.

Celou recenzi najdete zde.

Hodnocení: 91%




2.místo Shannarův meč

Zdroj


Příběh nás zavede do Čtyřzemí, které je na pokraji další války mezi znepřátelenými rasami. Pán černokněžníků chce dobýt celou říši a zabránit mu v tom může mladý, nezkušený Sheai (napůl elf a napůl člověk), který o tom, že je posledním žijícím dědicem Shannarova rodu a tudíž jediným, který může pozvednout bájný meč, neměl nejmenší tušení. Má obrovskou zodpovědnost za celé národy a spolu s dalšími vybranými, udatnými válečníky se vydává na nebezpečnou cestu, která prověří jejich osobnost a zocelí ducha. Na cestě naši hrdinové budou muset překonat opravdu mnoho překážek a nelehkých úkolů.

Shannarův meč je velmi napínavý a pozoruhodný příběh, který zaujme milovníky fantasy literatury.

Já vím, že jsem skoro jediná, kdo dal téhle knize pět hvězdiček, ale já si prostě nemůžu pomoct. Příběh se mi hrozně líbil.

Celou recenzi najdete zde.

Hodnocení: 90%


3. místo Pomsta a rozbřesk



Pomsta & rozbřesk je stejně jako Dvůr trnů a růží a Stínová královna další povedený retelling, tentokrát na motivy pohádky Tisíce a jedné noci. Kde se setkáme s krásnou, tvrdohlavou, despotickou, odvážnou a kurážnou Šeherezádou al- Chajzurán, která se rozhodne postavit se mocnému, zlomenému, chladnému a odtažitému králi Chálidovi Ibn al – Rašídovi.

Mně osobně se moc líbí celkové zpracování knihy, které na mě působí orientálně a které mě úplně přeneslo do honosného paláce kalifa. Celkovému dojmu pomohla i neobvyklá jména. 

Celou recenzi najdete zde.

Hodnocení: 81%


4. místo Nedej se


Nedej se je ztřeštěná young adult, která pobaví a překvapí. Velkou roli hraje magie, kouzla a především nečekaná láska.

Hlavní hrdina Simon Snow má obrovskou moc, ale neumí ji ovládat ani kontrolovat. Je považován za Vyvoleného, největšího mága tedy osobu, která by podle dávného proroctví měla zachránit svět. 

Celou recenzi najdete zde.

Hodnocení: 80%


5. místo Mrazivý oheň


Mrazivý oheň je romantická fantasy s detektivní zápletkou, která zaujme nejen svoji krásnou bílo-červenou zimní obálkou, ale i nečekanými zvraty a originálním trollým světem. Kaninci žijí v obcích, které leží od lidské civilizace, aby se vyhnuli jejich uspěchanému stylu života.

Příběh nás zavede do Kaninského království, kde Bryn Avenová dává celé srdce do výcviku a služby stopařky, chce se totiž dostat do elitní královské gardy, to se povede jen těm nejšikovnějším. Bryn navíc není čistokrevný Kaninec s záplavou blonďatých vlasů je mezi tmavovlasými trolly nepřehlédnutelná, proto musí dřít více než ostatní. Shodou okolností opět zkříží cestu nebezpečnému zločinci, který se dokonce pokusil zabít jejího otce kancléře.

Naprosto nádherná obálka, kniha se hrozně rychle čte. Je to spíše jednohubka, v pohodě ji smlsnete během jednoho dne. 

Hodnocení: 79%


6. místo Křišťálový meč


Křišťálový meč je pokračováním Rudé královny. Už podruhé se můžeme nechat unášet napínavým dějem, odehrávajícím se v zemi, kde jsou lidé rozděleni na Rudé (obyčejní lidé, sloužící, kterým teče červená krev) a Stříbrné (ti vládnou, ovládají určitý druh sil, jsou velmi mocní, nelítostní a chladní).

Poté co Cal i Mare opustí smrtící arénu překvapivě živí, začíná jejich boj o přežití. Stávají se nejhledanějšími osobami v říši. A nynější král, který oba zradil, je chce, co nejdříve dopadnout a to za každou cenu. K tomu využívá i nevinné obyvatele.

Mě osobně Rudá královna bavila mnohem víc - zajímavější děj, stále se tam něco dělo. Křišťálový meč v podstatě vypráví jen o verbování nových rekrutů a navíc mě hlavní hrdinka rozčiluje svojí povahou víc a víc.

Hodnocení: 67%


7. místo  Psycho: Sanatorium


V příběhu zavítáme do sanatoria, jehož pacienti jsou zločinci, nebezpeční kriminálníci, násilníci, vrazi, kteří nemohou kvůli duševní chorobě odsedět svůj trest.

Norman Bates vrah odsouzený na doživotí, který na první pohled vypadá neškodně, až mírumilovně, ale za svůj život už stačil zabít několik lidí. I když podle něj je za všechny vraždy zodpovědná jeho matka, která mu nakazuje dělat hrozné věci, když se ujme vlády nad jeho tělem. 
Kniha není špatná, ale není pro každého. A pro mě zrovna vydaná nebyla. Ještě, že se to v závěru rozjelo, jinak nevím, nevím, jak bych knihu hodnotila.

 Ale kdo má rád tajemné, až řekla bych znepokující příběhy a chce se podívat do hlavy několikanásobného vraha, tak je pro něj Psycho: Sanatorium jasnou volbou.

Celá recenze zde.

Hodnocení: 57%

12 komentářů:

  1. Až na Psycho a Nedej se těším a chystám na všechny zmiňované knížky - až tedy na Skleněný trůn, to je pro mě naprosto srdcová záležitost už teď a netrpělivě vyčkávám, až mi domů dorazí čtvrtý díl :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se ráda pustila do dalších dílů Skleněného trůnu. Snad bude brzy příležitost. :)

      Vymazat
  2. Pěkné skóre! Skleněný trůn jsem už četla a na zbytek se chystám, ale pohrávám si s myšlenkou, že si Trůn přečtu znovu, abych si oživila děj :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem, prečítala si toho veľa :-) Knihy od Sarah J. Maas sú skvelé, určite čítaj aj ostatné diely :-) Zvyšné knihy som nečítala, avšak poznám ich z recenzií :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ráda, že jsem si vedla mnohem lépe než v předcházejících měsících, co se týče přečtených knih. :)

      Vymazat
  4. Wow! To je opravdu hodně knih. :) Já nepřečetla ani jednu knihu (hodně se stydím :D ),takže tě obdivuji. :)

    ReaderSari

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Já kdysi četla normálně přes deset knih za měsíc, ale jak jsem se začala věnovat blogu, tak jdou čísla rapidně dolů. :D

      Vymazat
  5. Psycho se mi libi,to bych ráda jednou přečetla 😂😂
    Ale jinak pekne knihy. Strašne se mi libi obalky,ale neni to mun zanrb;)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý preferuje to své, ale mohla by jsi dát fantasy šanci, třeba by tě to chytlo. ;-)

      Vymazat
  6. Krásné kousky! Zvládla jsi toho hodně :)
    Na Skleněný trůn a celkově na Sarah J. Maas se chystám už dlouho, tak snad se k ní brzy dostanu. Trůn mám na čtečce a Dvůr v knihovně, takže mám z čeho vybírat :D
    Pomsta a rozbřesk mě dost láká. Trend retellingu jsem si dost oblíbila :)
    Nedej se je moje srdcová záležitost a utvrdila mě v tom, že R. Rowell je prostě úžasná :)
    No a Mrazivý oheň by mi mělo zítra PPLko dovést a opravdu se nemohu dočkat. Pamatuji ještě na ty noci, kdy jsem se modlila, aby autorka vydala další knihu v originále a když jsem zjistila, že vyjde u nás.... záchvat radosti :D
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S počtem knih jsem byla spokojená. :) V listopadu to bude znatelně horší a přitom zase vychází tolik zajímavých knih.

      Vymazat