pátek 2. prosince 2016

Knižní přírůstky - listopad

V průběhu listopadu se mi povedlo sesbírat osm knih.

Od kamarádky jsem dostala k svátku  Vzdor, který jsem potřebovala, abych měla zase jednou v knihovně celou sérii. První díl jsem si pořídila už před časem ve slevě na Buxu.

zdroj

Dorazila mi výhra od české autorky Terezy Barvíkové. Jde o opravdu tenounkou knížečku, ovšem se zajímavým tématem - cestování v čase.

zdroj

Když mají dva náctiletí sourozenci hádek svých rodičů dost, nepřejí si nic jiného, než někam zmizet. Nikdy by je však nenapadlo, že se jejich přání může stát skutečností. Ellie a její mladší bratr Oliver se přemisťují v čase zpátky do minulosti. Z povzdálí přihlížejí mnoha historickým milníkům a setkávají se se zajímavými lidmi. Přesto, že se s každým skokem vzdalují svému původnímu životu, snaží se za každou cenu dostat zpátky domů. Mohou vůbec přežít dva mladiství v úplně jiné době? Jak ovlivní jejich touhu po domově půvabná vesničanka Leonie? A jak silné je sourozenecké pouto? 

Od autorky Lenky Dostálové mi dorazila její prvotina Projekt Alfa, do které se, co nevidět pustím.

zdroj

Vždycky jsem si myslela, že vím, kdo jsem. Ještě nikdy jsem se tolik nemýlila… Layla celkem klidně proplouvá životem. Studuje taneční školu a jediné problémy, které řeší, jsou úkoly a otravná spolužačka. Jednoho dne však zkolabuje. Sama a zmatená se ocitne v nemocnici. Doktoři netuší, proč skoro zemřela a co se jí vlastně stalo. Rychle se zotavuje, její smysly se však nepřirozeně zostřují. Když je rozrušená, začínají se kolem ní dít podivné věci. Když se ji z nemocnice pokusí odvést neznámy muž, její svět se obrátí vzhůru nohama. Je vržena do víru událostí, které od základů změní její život. Co se děje s jejím tělem? Proč se musí skrývat a bát se o svůj život?

Momentálně dočítám druhý díl Smrtné zimy, který mě překvapil. Příběh je napínavý a mě mrzí, že budu muset čekat na závěrečný díl, abych zjistila, jak to celé dopadne.

zdroj

Od úžasné Metafory jsem získala dvě naprosto skvělé knihy. Ztracenou a Nepřátelé a milenci. Prostě jeden příběh lepší než druhý. Obě mě mile překvapily. Každá kniha se zabývala jiným tématem, ale obě byly nesmírně čtivé.


zdroj






Díky recenznímu konkurzu se ke mně dostal obří Cech objevitelů s úžasně propracovanou grafikou.




Nemohl mi uniknout ani Rozkaz zabít. Prequel k Labyrintu. V příběhu se krátce shledáme s Thomasem (kterého známe z předchozích dílů), ale hlavně se podíváme, jak to na Zemi vypadalo před 13 lety, když ještě neexistoval labyrint. Brzy chystám recenzi.

zdroj

A poslední knihou je nepříliš známý Malíř vzpomínek, kterého už mám přečteného. Byla jsem velmi spokojená. Malíř mě zaujal svojí obálkou a učaroval mě příběhem

zdroj
Dva milenci, jejichž láska přetrvává století. A záhadná látka, která otevírá dávný svět.

Co kdyby existovala látka, díky níž byste si vybavili své minulé životy? Co kdyby vás někdejší životy mohly zavést ke skutečné lásce? A co kdybyste zjistili, že vás už celé tisíce let ohrožuje všeho schopný nepřítel?

Bryan Pierce je věhlasný malíř, jehož obrazy uchvátily svět. Ze své slávy se však netěší a straní se společnosti, protože za jeho talentem stojí trýznivé tajemství. Jeho obrazy totiž vznikají v transu, během něhož se mladý umělec v duchu přenáší do různých dob v minulosti. Po každém probuzení z těchto zvláštních snů navíc zjišťuje, že je bohatší o nějakou novou zvláštní dovednost – například dokonale ovládá další cizí jazyk nebo mistrně hraje šachy. Stále v něm proto sílí přesvědčení, že jeho vidiny – jak své stavy, kdy upadá do nevědomí, nazývá – jsou ve skutečnosti vzpomínky na minulé životy.

Posléze se Bryan náhodně setkává s půvabnou Linz Jacobsovou, odbornicí na neurogenetiku, která se snaží rozluštit geny umožňující lidskému mozku vytvářet vzpomínky. Při návštěvě Bryanovy výstavy Linz nejvíc upoutá obraz zachycující hrůzostrašný výjev a zjišťuje, že do sebemenších podrobností odpovídá děsivému snu, který ji opakovaně pronásleduje už od dětství. Během postupného sbližování s krásnou a talentovanou Linz se samotářskému Bryanovi začínají zdát nejživější sny, jaké dosud zažil, a zavádějí ho na místa, kde dosud nebyl, a poodhalují tajemství, jehož kořeny mohou sahat až do starověkého Egypta.
 

Co jste si v listopadu pořídili vy? :)


7 komentářů:

  1. S Metaforou musím souhlasit. Jedna kniha lepší než druhá a hlavně ten přístup!!
    Úžasný :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Přístup k recenzentovi k nezaplacení. :) Pokaždé jsou zdvořilí, zveřejní i recenzi, která není úplně pozitivní a ještě ti za ní poděkují. To se jen tak nevidí.

      Vymazat
  2. Četla jsem jen Cech objevitelů, ale dost mě to zaujalo :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné kousky! :) Ráda bych se dostala ke knížce Nepřátelé a milenci, ta mě hodně láká :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Do mnohých bych se chtěla také časem pustit :)
    Jo a nemáš náhodou změněný vzhled blogu? :o)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) A ano mám změněný vzhled, konečně jsem zjistila, jak na to. :D A jsem ráda, že si někdo všiml. :)

      Vymazat