pondělí 9. ledna 2017

Co mě zaujalo v lednu

V lednu se těším především na první dvě knihy z mého seznamu a to už delší dobu :)

Tou nejdůležitější je novinka od Veronicy Rothové autorky série Divergence, kterou jsem si oblíbila. Mám velká očekávání, tak snad mě kniha nezklame.


zdroj

Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, kde mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Akos a Cyra jsou pro ten svůj zneužíváni. Cyra má dar bolesti a síly a její bratr, tyran, vládnoucí celému válečnickému národu, její sílu používá k tyranizování nepřátel. Akos pochází z mírumilovného národa a pro rodinu by obětoval i vlastní život. Dokáže si Cyra s Akosem navzájem pomoci, nebo přinese jeden druhému zkázu?



Další vyhlíženou knihou je Scotland Street.

Samantha Young je podle mého názoru nejlepší autorka erotických románů. Její knihy jsou lidské, emotivní a hlavně mají děj. Zatím všechny díly této série mě bavily a postupně si je hodlám dokupovat, zatím vlastním moji nejoblíbenější Jamaicu Lane a India Place.

zdroj

Shannon MacLeodová měla odjakživa slabost pro drsňáky. Jenže když se do nějakého zamilovala, obvykle skončila se zlomeným srdcem. Mezi jejími nepodařenými vztahy byl zatím nejhorší ten poslední, který málem skončil katastrofou. Když si Shannon najde práci v tetovacím salonu, kde pozná Colea Walkera, nejradši by se otočila na patě a utekla. Je potetovaný, sebevědomý, sexy, okouzlující – a pro ni naprosto nepřijatelný. Cole jí dává od začátku najevo, že ho uhranula, ale Shannon o tom nechce ani slyšet. Přesto ale musí postupně uznat, že pod drsnou slupkou se neskrývá další násilník, ale muž, který si její důvěru zaslouží.



Moje sestra je velkou fanynkou Sparkse, já jsem pouze filmovou fanynkou a  opravdu ráda se podívám na zfilmované příběhy. Komu by se taky nelíbil Zápisník jedné lásky. ;-)
A napadlo mě, že bych mohla dát šanci i této knižní novince.

zdroj


Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu


A poslední knihou, která mě zaujala je Griša od Fragmentu. Já prostě fantasy literaturu cíleně vyhledávám, takže mi nemohl ujít ani tenhle první díl připravované série.

zdroj
Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty


Která kniha v lednu zaujala vás?

10 komentářů:

  1. Ve tvých očích mám také v hledáčku. A paradoxně mě lákají Čáry života, není to zrovna můj žánr, ale něco na nich mě prostě přitahuje. Tak uvidím, jestli odolám nebo ne :) Pokud se do Sparkse pustíš, doufám, že se Ti zalíbí :) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. Cary zivota, to je moc zajimave. Nikde jsem ji ale nepostřehla, diky za tip!
    Ja se spise těším na únor. Kepler vola :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já se těším taky na Čáry života a na Grišu :) to bude teď asi u všech stejné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že Čáry života si plánuje přečíst opravdu hodně lidí, tak snad nebudeme zklamaní. :)

      Vymazat
  4. Čáry života bych chtěla taky zkusit :) Sice se mi v sérii Divergence líbil jen první díl, ale říkám si, že tahle nová sága by mohla být třeba lepší :) Ve tvých očích bych měla mít jako recenzní výtisk a jelikož se mi od Nicholase Sparkse líbila každá jeho kniha, tak si myslím, že ani tato mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se také nejvíc líbila Divergence, ale oblíbila jsem si i zbytek série. :)

      Vymazat
  5. Ty jsi můj člověk! Také mám od Samanthy Young nejraději Jamaicu Lane a Scotland street netrpělivě vyhlížím.:)

    OdpovědětVymazat