středa 10. května 2017

Malé černé a devět žen


zdroj
Malé černé a devět žen jsou čtivým románem pro ženy, který je romanticky laděný. Humorný, oddechový příběh o tom, co dokážou způsobit jedny malé černé šaty, které se přes noc staly hitem sezóny.


„Na šatech je nejdůležitější žena, která je nosí.“
Yves Saint Laurent

Souhrn především romantických příběhů, kde nechybí bolest ze ztráty, okouzlení, zlost, náklonnost nebo osudovost. Setkáváme se s nejrůznějšími typy lidí, z různých sociálních vrstev, s odlišným věkem i charakterem, netypická a přesto zajímavé sorta lidí nám v krátkých kapitolách přiblíží svůj životní úděl. Každého trápí něco jiného - přání a touhy jsou odlišné.


Kniha je opravdu čtivá, postavy jsou uvěřitelné, jejich životní osudy mě zaujaly, pobavily, šokovaly, ale i dojaly. Malé černé a devět žen jsem dočetla ten samý den, kdy jsem se do příběhu pustila. Tahle útlá knížka mi kápla do noty.


V knize se neustále střídají postavy, jejichž osudy se začínají proplétat. Ústřední roli hrají okouzlující šaty od Maxe Hammera, které jsou nejnovějším výkřikem módy, zaujaly nejednu ženu a okouzlily nejednoho muže. Putují od jedné osoby k druhé a  přinášejí sebou překvapivé zvraty a emoce. 

Každá kapitola je zasvěcena jinému protagonistovi, nahlédneme do života slavného herce, kterého podvedla manželka. Odhalíme životní lásku výkonné asistentky. Dozvíme se trápení soukromé detektivky, vdovce, starého krejčího, mladé modelky, čerstvé absolventky nebo prodavačky.

Správné šaty v sobě mají jakési kouzlo. A správný krejčí je jako kouzelník.

Milé, oddechové čtení, které dokáže vtáhnout do děje. Já jsem si mini příběhy užila, bylo to osvěžující a zároveň inspirativní, jak si někteří hrdinové dovedli poradit se svými problémy. Já bych si dovedla představit, že by byl příběh zfilmován - určitě má potenciál zaujmout.

zdroj


Malé černé a devět žen krásně vystihuje věta, které se nachází na obálce knihy - Humorné, milé i tragikomické příběhy opětovaných citů, šťastných náhod i vytoužených konců ve stylu filmu Láska nebeská.

Jane L. Rosen je americká spisovatelka a zároveň novinářka. Věnuje se i televizní produkci a dokonce stála u zrodu dárkového webu s názvem It´s All Gravy. Žije se svým manželem a třemi dcerami. Kromě románu Malé černé a devět žen na vlastní náklady vydala v roce 2013 The thread v žánru young adult.

Ukázka:
Je dost dobře možné, že se ani nikdy nedozvím, jak to dneska večer dopadlo. To je ta otravnější část mý práce. Všechny ty ženy sem chodí, aby našly perfektní šaty na nějaký velký den, ať už je to maturitní ples nebo sraz střední školy po padesáti letech. A nestačí, že se ty šaty budou hodit k botám. Musejí taky odpovídat jejich přáním a očekáváním. Z rovnice musejí odstranit všechny obavy a pochybnosti o tom, jestli vypadají dobře, aby všechno bylo, jak má být. I když se do příprav vždycky zapojím na sto procent, výsledek se dozvím jen zřídka.

Hodnocení: 4,5/5

Moc děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku!

6 komentářů:

  1. Taky jsem četla a líbilo se mi. :) Je to ideální knížka i třeba na léto k vodě. Svižná a čtivá. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  2. Má zasloužené místo v mé knihovně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I v mojí. :) Podobných, milých, svižných příběhů by mohlo být více. :)

      Vymazat
  3. Dneska ráno jsem ji dočetla, nemohla jsem spát, zase svítí sluníčko :D Líbil se mi nápad, je to takové celé jako ve filmu co se dělo v tu době :D Opravdu povedené. Nicméně některé příběhy se mi nelíbily, zvláště té Shariny nebo jak se jmenovala, ale poternciál má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě příběh jako dělaný pro filmové zpracování. :D Jak už to tak bývá, tak některé příběhy byly zajímavější (a dala bych jim více prostoru) některé byly méně zajímavé, ale jako celek to na mě působilo čtivě. :)

      Vymazat