čtvrtek 12. října 2017

Prokletý princ

Jak jste si ostatně mohli všimnout z předchozí recenze, byla jsem z Papírové princezny nadšená. Příběh byl neskutečně čtivý, emotivní a psaný s humorem. Navíc ten KONEC – ten mě rozdrtil. Nutně jsem si musela přečíst následující díl, který mě naštěstí nezklamal.

Příběh přibližuje dobu, kdy Ella zmizela a Royalové se opět vymkli kontrole. I když neradi mluví o svých pocitech a nedávají najevo své city, je jasné, že jim Ella přirostla k srdci a bojí se o ni. Jelikož za její útěk může Reed, zbývající bratři mu to dávají za vinu. Mají mezi s sebou rozepře a všimli si toho i spolužáci ve škole - Royalové jsou nejednotní a jejich vláda pomalu skomírá a oni sami sebe ničí. Poté, co se Ella Harperová opět objeví na scéně, tak napjaté vztahy zažijí ještě větší zátěž. Odpustí někdy Ella Reedovi? Udobří se Royalové? Pokud vás tyto otázky zajímají, není nic lehčího, než si přečíst Prokletého prince. ;-)

„Všichni do jednoho jsme úplně zvrácený, brácho. Bez nás je jí možná líp.“

Tenhle young adult titul podle mého soukromého názoru patří k těm opravdu povedeným. Autorky se umí ztotožnit s teenagery, vědí, co jim přijde atraktivní a zábavné a použijí to v ději. Navíc si umí pohrát s emocemi hlavních hrdinů a především si zakládají na tom šokovat čtenáře, což se jim opravdu daří.

Prokletý princ nám poodhaluje myšlenky nejen hlavní hrdinky Elly Harperové, ale i Reeda Royala, což je skvělé a beru to jako pozitivní změnu. Chvíli jsem si myslela, že nám autorky naservírovaly příběh jen o něm, ale nakonec se osudy těchto dvou opět protnuly a bylo o zábavu a zvraty postaráno.
 
Musím uznat, že se mě snažil varovat, jenže já jsem za ním pálila jak zamilovaná husa, přesvědčovala jsem ho, že mě chce a že si to akorát potřebuje přiznat. Takže jsme vinní asi oba dva.

Je těžké si neoblíbit slovní obraty použité v textu. Autorky si vybraly akční, silné hrdiny, kteří prožívají jedno drama za druhým. Použití sarkasmu a ironie vždy vítám s otevřenou náručí, pokud je vtipně a vkusně podané, což se v Proklatém princi povedlo na jedničku. Slovní útoky a reakce hlavních hrdinů jsou přitažlivé a mnohdy pobaví. Já si tuhle sérii prostě zamilovala.



„Spletl jsem se. Neměli bysme se od sebe držet dál. Nemůžeme se od sebe držet dál. To oba moc dobře víme.“

V hlavní roli se opět představí sexy, drsný, charismatický, hrdý a sebevědomý hrdina spolu se soběstačnou, silnou a krásnou hrdinkou. Navzájem ublížili, ale stále je to k sobě přitahuje. Ovšem cesta ke štěstí je opravdu trnitá a cíl zatím v nedohlednu. Přesto je romantická linka stále nabitá chemií a nechybí ani erotické dusno.

Lhali jsme si, protože ani jeden z nás nechtěl přiznat pravdu: nedokázali jsme si odolat. Teda alespoň u mě to tak bylo. Od chvíle, kdy vešla do dveří s těma svýma obrovskýma očima a plná ostražité naděje, jsem se od ní nedokázal držet stranou. 

Kniha je plná zrady, intrik, bolesti, lží, ale i naděje a lásky. Tenhle dívčí román je opravdu čtivý dramatický a zároveň romantický. Autorky si potrpí na dramatické závěry. Z konce prvního dílu jsem dostala málem infarkt a konec druhého dílu mě šokoval, ale ne jednou, ale rovnou dvakrát. Opět skvěle ukončený díl, který prostě donutí čtenáře sáhnout po pokračování.

zdroj


Dvě autorky, které spojily síly při psaní této série, to se slovy prostě umí. Ty jejich sladké řečičky, které jsou líznuté humorem, prostě žeru. Celkově opravdu umí podat romantický příběh, který zaujme mladé lidi. Jde o svižné oddechové čtení, které si zamilujete. Pokud hledáte něco na relaxaci, nebo pro pobavení doporučuji sáhnout po této skvělé sérii. Ale dávejte si pozor je to návykové a Royalové mají tendenci vás zničit. :D

Ukázka:
„Nevíš, jaká jsem.“ „Ale jo, vím.“ Sama jsi mi to řekla – rozumím ti. Vím, že trpíš bolestí a osamělostí. Vím, že jsi hrdá a že ti ta tvoje hrdost nedovoluje, aby ses na kohokoli spoléhala. Vím, že máš velké srdce a že chceš zachránit celý svět, včetně kreténa, jako jsem já.“ Dech se mu zadrhne. „Už mám těch her dost Ello. Žádná jiná holka mě nezajímá. Jestli mě s nějakou uvidíš mluvit, můžeš si být jistá, že mluvím o tobě. Jestli mě uvidíš jít nějaké holce po boku buď si jistá, že chci, abys na jejím místě byla ty.“ Přistoupí ke mně. „Jsi pro mě ta jediná.“

Hodnocení: 5/5

Děkuji Martinus.cz za poskytnutí recenzního výtisku!

6 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Na Royaly se určitě chystám :) Jsem sice se sérií pozadu, ale aspoň mezitím již vyšly všechny díly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) V tomhle případě máš opravdu výhodu, že jsi pozadu, aspoň můžeš přečíst všechno naráz. Oni tě ty konce prostě donutí pokračovat. :D

      Vymazat
  2. Na tuhle sérii se chystám a už se docela těším! :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  3. Tak s touhle sérií jsem nezačala zatím, ale ze všech stran je slyšet samá chvála takže se na to musím už taky vrhnout :) Vypadá to skvěle. Super recenze a ta fotka! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a děkuji. :) Určitě se do série pusť, je skvělá. ;-)

      Vymazat