úterý 1. října 2024

Záměna

 Záměna je první díl tetralogie o Bratrech Maclachlanových. Tento erotický román sepsala česká autorka Veronika Hrachovcová píšící pod pseudonymem Nika Peas (který mi přijde geniálně vymyšlený). Za svůj život dělala spoustu věcí, pracovala ve školní družině, psala do časopisu a na mateřské dovolené začala tvořit vlastní příběhy.

Vivien Jonesová se živí jako tlumočnice. S tím se pojí určitá úroveň, kterou musí udržovat a hrdinka má nejen kvůli životnímu stylu finanční problémy. Momentálně potřebuje rychle získat velké množství peněz, aby babičce (tedy jediné svojí příbuzné) zajistila potřebnou péči. Rozhodne se poprosit nynějšího pohledného zaměstnavatele o půjčku na 230 tisíc. Ten nabídne Vivien jiný obchod, chce, aby prodala svoje tělo. Nabídka se jí příčí a bojuje s ní, ale ty peníze opravdu potřebuje. Snobství ji leze krkem a stejně tak elitářství, cítí se bezmocná a ponížená. Ale přeci jen je to pohledný muž a čeká ji noc plná vášně a experimentování. 

 "No, já jsem skutečně zoufalá a ty jsi moje poslední záchrana. Slibuji, že vše, o co tě požádám, je pro mě životně důležité. Na všechno sepíšeme smlouvu a já vše vyrovnám do stanoveného data," sypala ze sebe Vivien a nevšimla si, že Matteův roztoužený pohled se nezadržitelně mění na ostražitý.