neděle 29. května 2016

Knižní přírůstky za květen :)

Za měsíc květen mi dohromady přibylo 7 knih. A musím se pochválit, že jsem vydržela a nepořídila jsem si nic z Levných knih a ubránila jsem se i slevám na buxu. Což je u mě zcela nevídaný úspěch. :D


Jiskra v popelu



Jde o nejlepší přírůstek za hodně dlouhou dobu, příběhu jsem zcela propadla. 
Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte. Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši. Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou. Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši. Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.


Otka


Skvělá kniha na odreagování a na pobavení.
Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a zdaleka si nemyslí, že je mezi svými kamarádkami ta nejkrásnější. Je taky moc chytrá na to, aby skočila na lep sladkým řečičkám školního hezouna Wesleyho Rushe. Bianca ho vlastně nenávidí. A když jí dá tu nepěknou přezdívku, vychrstne mu colu přímo do obličeje. Ale doma to teď nestojí za nic a Bianca touží po rozptýlení. Což dopadne tak, že Wesleyho políbí. A co hůř, líbí se jí to! Při pokusu se z toho nějak vykroutit se z ní a jejího úhlavního nepřítele stanou „kamarádi s výhodami“. Což se samozřejmě brutálně nevydaří. Wesley neumí moc naslouchat a jeho život taky stojí za starou belu. A Bianca si s hrůzou uvědomí, že do kluka, kterého nenáviděla, začíná být trochu zamilovaná.


Ódinovo dítě

První díl trilogie Havraní kruhy, už dlouho jsem nečetla takovou bichličku. :D
První díl fantasy trilogie Havraní kruhy. Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus. Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk. Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy… Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.



Hledám přítelkyni pro konec světa



Jediná z mých přírůstků, kterou jsem zatím nestačila přečíst, přesto se na ni těším.

Když mi bylo dvanáct, věstkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech! Ne, tohle rozhodně není dojemný slaďák, přestože se v něm od začátku do konce hovoří o lásce. Co to tedy je? Je to příběh o nekonvenčních mladých lidech, jehož hrdinové mluví tak, že by na kurzech společenské konverzace příliš neuspěli. Je to nesmírně erotické, pikantní, plné nespoutaného milování a necenzurovaného sexu. Je to příběh starý jako svět, a přece znovu a znovu jiný, jedinečný a neopakovatelný. Uštěpačným hlasem rozhněvané a zraněné mladé ženy ho nepříliš uctivě vypráví Beatrice „Trixie" Jordanová, zapřisáhlá odpůrkyně veškerého snobství. A také věčná hledačka pravého smyslu života, jejíž cynismus není zdaleka tak obrovský, jak by se na první pohled mohlo zdát. Není proto divu, že právě ona odpoví na lehce potrhlý inzerát mladého muže, který hledá „přítelkyni pro konec světa". Do života jí tak vtrhne Jacob Grace, talentovaný, sympaticky praštěný začínající spisovatel. Svými svéráznými způsoby i hlubokomyslnou filozofií ji okouzlí natolik, že se spolu brzy jako na horské dráze řítí radostmi i běsněním svého vášnivého vztahu. Hospody a bary Los Angeles, z něhož se Trixie s Jacobem touží odstěhovat, okázalé večírky, tolik milované Trixiinou bohatou matkou, divoké mejdany u přátel, noční pláž... to jsou kulisy prazvláštního milostného příběhu, po kterém vám zůstane sladko u srdce a hořko na jazyku. Od počátku času je to pořád stejné - on a ona, Adam a Eva, Jacob a Trixie. A osud...



Adele

Můj druhý životopis, který jsem četla a jsem ráda, že jsem se dozvěděla tolik zajímavostí o téhle úžasné zpěvačce.

Životní příběh britské zpěvačky Adele Britská zpěvačka a skladatelka Adele (celým jménem Adele Laurie Blue Adkinsová) před několika lety uhranula celý svět svou debutovou deskou Adele 19. Od té doby mladá Angličanka s krásným hlasem a chytlavými hity vylétla na nejvyšší stupínky popularity, získala si miliony fanoušků a k tomu celou řadu ocenění, včetně cen Grammy, Oscara či Zlatého globu. Mimo to je držitelkou Řádu Britského impéria a dlouhodobě nejprodávanější britskou zpěvačkou, v prodejích předčila dokonce i Madonnu. Kdo je však Adele doopravdy? Neuvěřitelný talent, pěvecký uragán i nekompromisní osobnost, ale také obyčejná zranitelná mladá žena z Londýna. Nepravděpodobná celebrita. Nechte se pozvat do jejího života i zákulisí koncertních pódií. Kniha mapuje životní osudy Adele až do listopadu 2015, kdy jí vyšlo nejnovější CD Adele 25.



Energie pro zdravý životní styl


200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky - pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl

Objevte chutné a výživné recepty na rostlinné bázi, které dodají všechny živiny a dostatek energie i na ty nejnáročnější dny.
Naučíte se dobře jíst a cítit se přitom úžasně. Přesvědčíte se, jak snadné je zařadit do jídelníčku přírodní suroviny a nastavit tak své tělo i mysl na optimální výkon. Je to snadné a rychlé. A neuvěřitelně dobré!
Sestaveno podle nejnovějších poznatků odborníků na výživu. Recepty pro vegany i bezlepkovou dietu. Žádný cukr. Žádné umělé přísady.
Potřebujete něco na rychlou dodávku energie? Na výdrž? Na relax? Stačí si vybrat. Přehledné informace doplněné grafickými značkami vám pomohou rychle zjistit nutriční hodnoty, účinky daného pokrmu či nápoje, ale i další užitečné informace
.



Let 305


Harper Laneová má potíže a za pár hodin bude muset udělat rozhodnutí, které navždy změní její život. Naštěstí si po havárii letadla uvědomí, že je mnohem silnější, než si kdy myslela… Na cestě z New Yorku do Londýna dojde v letu 305 k náhlému výpadku napájení a letadlo je nuceno nouzově přistát na anglickém venkově. Tak začíná tajemné dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je značně odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč jsou tady? A jak se dostanou zpátky domů? Současnost je minulostí a budoucnost spočívá v rukou pěti lidí, kteří se navzájem ani neznají, ale jejichž životy jsou navzájem propleteny. Mezi nimi jsou spisovatelka Harper Laneová, Nick Stone, lékařka Sabrina Schröderová, počítačový vědec Yul Tan a miliardářský syn Grayson Shaw. Postupně vyjde najevo, že někteří z této skupiny přeživších vědí víc, než dosud prozradili. Harper a Nick navíc brzy odhalí spiknutí, které zahrnuje jejich vlastní životy. Jak začnou dávat dohromady fakta, zjistí, že mají v rukách moc změnit budoucnost a minulost – zachránit náš svět… nebo ho ukončit. Vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Atlantský gen je dobrodužný příběh plný ostrých zvratů, v němž se prolíná síla moci, ambice, osud, paměť i láska.


17 komentářů:

  1. Tak Jiskru v popelu a Ódinovo dítě mám taky. Jinak pěkné přírůstky, užij si čtení :)
    darameganknihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiskra v popelu je vážně skvělá kniha a Ódinovo dítě se mi také líbilo. ;-)

      Vymazat
  2. Hledám přítelkyni pro konec světa mám moc ráda. Jsem zvědavá jak se ti bude líbit.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na ní zvědavá, ale anotace mě zaujala, tak si myslím, že mě nezklame. :)

      Vymazat
  3. Pěkné přírůstky ;-) Ódinovo dítě mě hodně lákalo, ale kolegyně v práci mě hodně odradila...tak nevím, váhám :D Let 305 zní podle anotace hodně dobře, asi se po něm mrknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ódinovo dítě je zbytečně zdlouhavé, ale fanouškům fantasy by se mělo líbit. ;-) A Let 305 a s ním spojené cestování v čase se mi dobře četlo.

      Vymazat
  4. Moc pěkné přírůstky, já se teď zase stydím, že nemám nic. Každopádně ráda bych se dostala k Jiskře v popelu a Ódinovu dítěti :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiskru můžu jenom doporučit. :) Ale Ódinovo dítě také nebylo špatné.

      Vymazat
  5. Super článek :) Určitě se alespon na některé z knížek kouknu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nečetla jsem ani jednu, ale Jiskra v popelu zní dobře :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nečetla jsem ani jednu, ale Jiskra v popelu zní dobře :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Já jsem se (zase) v květnu neudržela :-D
    Jiskra v popelu, OTKA, Odinovo dítě a Let 305 bych si chtěla také pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyjmenovala jsi ty nejlepší kousky, které mi v knihovničce přibyly. :D

      Vymazat
  9. Moc hezké přírůstky, sama určitě neodolám Ódinovu dítěti :) Let 305 už ode mě dostala mamka, tak jsem zvědavá, co na něj řekne a zda mi ho doporučí :) Přeji hezký den :)

    OdpovědětVymazat