úterý 3. května 2016

Přečtené knihy: duben 2016

V dubnu jsem nedosáhla na dvojciferné číslo v počti přečtených knih, jako jsem normálně zvyklá. Důvodem je pozvolná příprava na absolutorium. No měla bych začít už s intenzivním učením, ale knížky jsou hrozným lákadlem. :D

V měsíci dubnu jsem přečetla 9 knih a tady je  moje hodnocení:

1. místo Láska mezi písmenky



Láska mezi písmenky je prostě slaďoučká, romantická knížka, která se mi hrozně líbila a plánuji si ji přečíst znovu. Zanesla mě do pohádkového světa a díky Oliverovi jsem se neustále při čtení uculovala. Zapomněla jsem na školu a nechala se unášet příběhem s krásnými ilustracemi.
Více v recenzi. ;-)
Moje hodnocení: 93%

2. místo Stingerův pád


Tak tomu říkám pravá láska. Po přečtení anotace jsem si říkala, že to bude peprný příběh, přece jen hlavním hrdinou je pornoherec, ale kniha mě mile překvapila, že v sobě skrývala více tváří a nebála se vážnějších tématů. Jako je např. válka nebo obchodování s lidmi. Konec byl emotivní a já jsem hlavním hrdinům po celou dobu hrozně fandila.
Recenze zde.
Moje hodnocení: 83%

2. místo Bez šance


Já jsem fanoušek dystopií, takže znovu opakuji, hrozně jsem se na knihu těšila. A popravdě byla jsem trochu zklamaná, nechápejte mě špatně, kniha je skvěle napsaná, zabývá se zajímavým tématem, moje hodnocení je také vysoké, ale čekala jsem, že na mě zapůsobí víc, že bude víc emotivní. Autor stále měnil vypravěče knihy a já si nakonec s žádným hrdinou nesžila. Celkově mi hrdinové nebyli příliš sympatičtí. 
Moje hodnocení: 81%

4. - 5. místo Ross Poldark a Demelza


Na úvod já nejsem fanynkou historických románů, zásadně se jim vyhýbám, ale když už jsem měla Poldarka doma, tak jsem si řekla, že pár stránek mi neublíží. Okamžitě jsem se začetla a byla jsem okouzlená 18. stoletím. Autor pomocí knihy, vykreslil dobu a já si rozšířila obzory. Málem mě odradil počet stran a fakt, že jde o 12 dílnou sérii. Ale nakonec jsem ráda, že jsem strávila několik dní ve společnosti Poldarka a Demelzy.
Moje hodnocení: 79%

6. místo Neslyšno


Neslyšno jsem si plánovala přečíst už dlouho, a to díky tomu, že jsem si zamilovala Vampýrskou akademii, Pokrevní pouta a Sukubu od Richelle Mead. Tento jednodílný fantasy román byl čtivý, pohádkový a bavil mě. Nedosáhl však na předchozí autorčiny série, ale měl to těžké, protože s ostatními hrdiny jsem se přece jen setkávala šest dílů. :D
Moje hodnocení: 74%

7. - 8. místo Nebezpečná známost


Nějak jsem se nemohla rozhodnout, kterou upřednostním. :D Obě knihy jsou napínavé a obě jsem objevila v knihovně. 
V divočině psala autorka mnoho let, než knihu dopsala, podle svých představ. Mně chvíli trvalo, než jsem se začetla, byla jsem z hlavní hrdinky trochu zmatená, někdy jsme nechápala její rozhodnutí, ale obdivovala jsem její obrovskou vnitřní sílu. Katherine se rozhodla sama přestěhovat do chaty v horách, aby tam dožila poslední měsíce, které jí podle doktorů zbývají. Netuší, že okolí není liduprázdné, jak si myslela, ale že ji každý den pozoruje mladík Danny. Od půlky knihy jsem už nutně potřebovala zjistit, jak to s hrdinkou dopadne. 
Nebezpečná známost je psychologický thriller, který postupně odkrývá tajemství mrtvého snoubence hlavní hrdinky. Protože, až po jeho násilné smrti hrdinka zjistí, že ho vlastně vůbec neznala. A začne pátrat o pravdě, která se ukáže jako velmi bolestivá a navíc nebezpečná.
Moje hodnocení: 68%

9. místo Smolná sezóna


Smolná sezóna si sice vysloužila poslední místo, ale to neznamená, že by to byla špatná kniha, ale prostě měla kolem sebe silnou konkurenci. :D Více v recenzi.
Moje hodnocení: 61%






18 komentářů:

  1. Wow :-) I devět knížek je úctyhodný výkon ;-) Mám právě rozepsaný článek na stejné téma, ale teď se za své pouhé tři přečtené knížky za duben skoro stydím :D bakalářka mi sežrala spoustu času, no...
    bohemistka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ani ty se nemusíš stydět za tři knihy, zvláště, když píšeš bakalářku. ;-)

      Vymazat
  2. Moc hezký článek. Líbí se mi, že ke každé knize napišeš jen pár řádků. Žádné dlouhé statě, to člověka od přečtení spiše odradí.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji. :) O knihách jsem se rozepsala v recenzích a v měsíčním shrnutí jen naťuknu děj, pocity a názory, které jsem na knihy měla. Jsem ráda, že se ti tento styl líbí. :)

      Vymazat
  3. Pěkné shrnutí :) Přečetla jsi toho vážně hodně :) Smolná sezóna byla příjemná oddechovka a s tvým názorem na Bez šance souhlasím :) Čekala jsem něco víc, nějak to na mě nezapůsobilo :( A Lev, ten mi lezl akorát na nervy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Jsem ráda, že někdo sdílí stejný názor na knihu Bez šance. ;-) Už jsem se bála, že jsem jediná. :D

      Vymazat
  4. Právě čtu Lásku mezi písmenky a je to fakt moc pěkný. :) Snad mě to do konce nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bez šance se chystám číst a Smolnou sezonu mám právě rozečtenou. Snad nezklamou :)
    Pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  6. Láská mezi písmenky mě hrozně láká! :)
    A jaktože je Smolná sezona až na 9. místě? :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala v článku velká konkurence, :D tenhle měsíc se mi líbily všechny knihy, ale nějaká prostě musela být poslední. ;-)

      Vymazat
  7. Krásná měsíční bilance, nestačím za Tebou koukat :) Přeji, ať je i květen podobně úspěšný :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předpokládám, že v květnu budu mít ještě méně přečtených knih, přece jen se budu muset učit. Ale ve volných chvílích si samozřejmě budu číst. ;-)

      Vymazat
  8. Pěkné shrnutí! :)
    Já Poldarka miluji, takže se dalších dílů nemohu dočkat :)
    Smolnou sezonu mám teď na cestě, tak snad ke mně brzo dojde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se na další díly Poldarka chystám. Akorát by jich mohlo být trochu méně. :D

      Vymazat
  9. Ahoj! Lásku mezi písmenky, Bez šance, Neslyšno a Smolnou sezónu mám taky v plánu přečíst! Doufám, že se k nim dostanu co nejdříve! A teď jsi mě ještě docela nalákala na knihu V divočině! Mě se vážně asi nikdy nestane, že bych pronesla větu: "Nevím, co číst!" :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejný problém. Já mám neustále se zvětšující seznam knížek, které si prostě musím přečíst. :D

      Vymazat