neděle 1. května 2016

Přírůstky duben

Na začátku musím prozradit, že už dlouho jsem si nepořídila nebo nezískala tolik nových knih jako právě v měsíci dubnu. Pokud jste nestihli mrknout na některou rozbalovačku. Ráda Vám všechny přírůstky zrekapituluji.

Začnu recenzními výtisky

 Neslyšno od Richelle Mead (autorky Vampýrské akademie) už jsem stihla přečíst a zde je recenze.

Anotace: 

Obyvatelé odlehlé vesnice kdesi v čínských horách jsou odnepaměti hluší a němí. Nevědí, co je zvuk, žijí ve světě absolutního ticha. Jedné noci však probudí dívku jménem Fei neznámý vjem: hluk. A schopnost slyšet už neztratí. Možná ji bude moci využít k záchraně svého lidu před uzurpátorským vládcem… Epický příběh od autorky Vampýrské akademie je výjimečný hned v několika ohledech: je to Richellin první samostatný román a žánrově se odchyluje od paranormálna k fantasy. Jinak je to ale stále stejná Meadová – kniha je nabitá akcí, dobrodružství a samozřejmě nechybí ani milostná linka. Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá… Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království. Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem. Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu - sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.



 Dále jsem si vybrala Stingerův pád - Mia Sheridan. Moje dojmy si můžete přečíst v recenzi.

Anotace: 

Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…

Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plánů, bez vytyčených cílů. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…
Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí strávit spolu, je oba změní. Světy, z nichž oba pocházejí, a jejich životy jsou natolik rozdílné, že se nikdy neměli potkat, a překonat tento rozdíl je pro ně nemožné. Alespoň prozatím.




K recenzi mi přišla také Smolná sezóna.

Anotace: 

Pohřbený strach. Zakázaná láska. Z každého tajemství se může vyklubat nebezpečí a za kdejakým rohem číhá smůla. Smolná sezóna. Tohle je, co o ní víme: Přichází každý rok ve stejnou dobu. Mojí rodině se stávají zlé věci. Děje se to jen nám. Nevíme proč.
Smolná sezóna je součástí Cařina života tak dlouho, jak si jen pamatuje. Vždycky koncem října. Už spousta jejích příbuzných v tuhle dobu přišla o život. Cařina rodina je nevysvětlitelně náchylná k nejrůznějším nehodám. Proto schovávají nože, ostré hrany stolů omotávají vatou a vypínají elektrické spotřebiče – ale nehody je pronásledují na každém kroku a ze smolné sezóny se pomalu stává obsese a jejich největší strach.
Ale proč jsou takhle prokletí? Mohou se z toho začarovaného kruhu vymanit? Opojný, zničující a intenzivní příběh s opravdu šokujícím závěrem.




A na závěr recenzních výtisků jsem si nechala Lásku mezi písmenky. Čtení této pohádkové knížky jsem si užila a tady je recenze.

Anotace: 

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě? 


V levných knihách jsem ukořistila těchto 5 knih. :)





Dalšími přírůstky jsou:

Ryba jménem Ian

Anotace:Co viděla zlatá rybka, když vyskočila z 27. patra... Někdy riskovat znamená jediný způsob, jak posunout svůj život dál.
Zlatá rybka jménem Ian bydlí ve svém akváriu na balkoně v 27. patře. Na rozdíl od jiných rybiček, které jsou se svým skleněným obydlím spokojené, touží Ian po dobrodružství. A jen co se naskytne příležitost, přeskočí balkonové zábradlí a letí. Padá dolů na ulici. Cestou míjí okna domu a nahlíží do života jeho obyvatel.

„Když strávíte celý život v akváriu, zemřete jako stará ryba bez zážitků."



Na útěku

Anotace:
Dva chlapci na útěku před válkou. Nemají nic než oblečení v batohu na zádech a tenčící se hotovost po rodičích zašitou do výstelky pásku u kalhot. Aryan a jeho malý bratr Kabir se vydávají nákladním autem, lodí, vlakem, autobusem i pěšky napříč Evropou, která jim, jak zoufale doufají, nabídne budoucnost, s níž už se v Afghánistánu rozloučili. Kábul-Teherán-Istanbul-Athény-Řím-Paříž-Londýn: to je směr, kterého se drží, mantra, kterou opakují ve svých modlitbách, a jediná možnost, kterou před sebou vidí.
Během cesty čelí hladu a vyčerpání, zimě a horku, násilí a zmatku, jsou nuceni pracovat v bezútěšných podmínkách a spoléhat se na lidi, kterým není radno věřit. Vždycky ale zbývá naděje a vzpomínky na domov.
Je to příběh dvou chlapců, jejichž odvážné rozhodnutí poukazuje na ničivý dopad války na životy obyčejných lidí

Vypravěčka

Anotace:
Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.


Co mě naučil tučňák

Anotace:
Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. 

Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.


Se(x)znam


Anotace:
Sexy, inteligentní a skandální! Se(x)znam líčí pouť pohledné třicátnice neprozkoumanými místy její ložnice – a je to docela jízda. Značně nemravné, ale skvělé čtení, z něhož budete jednu minutu lapat po dechu a vzápětí se hlasitě smát. Co se stane, když si pohledná třicátnice napíše SEZNAM deseti věcí, které chce stihnout v oblasti sexu?



Sestra už knihu přečetla a hodně se u toho nasmála. Za mě mluvit nemůžu, ale sestře se kniha líbila.







Bez šance

Anotace:
Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.


A poslední část přírůstků tvoří omalovánky. Konkrétně jde o tituly Exotický prales a Fantasy dream.








Na vybarvování jsem neměla tolik času, kolik jsem si představovala. Ale začala jsem. ;-)





A tady už jsou všechny knihy pohromadě!








10 komentářů:

  1. Skoro všechny knížky, případně omalovánky, znám, ale ani jednu jsem nečetla.
    Ráda bych se ale dostala k Bez šance a Neslyšnu :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. To je pořádná kupa přírůstků :) Na většinu z nich se teprve chystám :) Četla jsem jen Smolnou sezónu a právě teď louskám Bez šance :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle měsíc byl na knihy opravdu bohatý :D Přesto mám stále nekončící seznam knih, které prostě musím mít. ;-)

      Vymazat
  3. Páni, nádherné přírůstky :) Přeji pěkné čtení a těším se na nové recenze. Zvlášť na Vypravěčku, protože na tu už se chystá roky, je to ostuda :) Krásné pondělí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) V každé volné chvilce mezi učením, se budu věnovat recenzím. ;-) Uvidíme, kolik jich zvládnu :D

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Skoro všechny mám na wishlistu a asi pět jich mám doma také :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Přírůstku mám hodně, ale číst je nestíhám. :D

      Vymazat