pátek 12. srpna 2016

Olympijský park Rio-Lipno 2016

9.8. jsem navštívila naprosto skvělý Olympijský park na Lipně. Z celodenního výletu jsem si odvezla spoustu zážitku a nemůžu jinak, než se o ně podělit, ještě teď jsem plná dojmů.

Klidně se přiznám, že nejsem sportovní nadšenec, tělocvik jsem na škole nesnášela, ale v parku jsem si to užila a to i přes fakt, že pršelo a některá stanoviště nebyla otevřená. Kdo navíc sport miluje, bude úplně nadšen.


Každý den jsou na programu jiné disciplíny a události, tudíž každý den je v parku jedinečný a neopakovatelný. Proto je důležité sledovat na internetu program a vybrat si své favority, na které se zaměříte. Jak už jsem psala, tak my si vybrali den, kdy nebylo zrovna pěkné počasí, na druhou stranu v parku nebylo tolik lidí a z toho vyplývá, že fronty nebyly tak strašné. Takže jsem v pohodě stíhala některá stanoviště navštěvovat vícekrát. Byla jsem do všeho tak zažraná, že si mě na určitých stanovištích už pamatovali.

Co vás čeká? Pravděpodobně  dlouhé fronty, ale zároveň i nevšední zážitek, který za trochu nepohodlí stojí. ;-)



Jednotlivé atrakce se většinou neplatí, (i když se objeví nějaká ta výjimka) platí se  parkovné, na Lipně mluvíme o 300 Kč za den.

V Olympijském parku najdete hrozně moc věcí a garantuji vám, že nebudete vědět, kam dřív skočit a co dřív vyzkoušet. I přes nepřízeň počasí nezoufejte, jsou zde i stanoviště pod stanem.

Tady je malá ochutnávka.







Já jako fanynka Hunger games jsem u lukostřelby nemohla chybět. :D Představovala jsem si, že budu jako Katniss střílet jeden šíp za druhým do středu terče. Stačí přece mířit ne? Ale spletla jsem se, byla jsem dokonce tak "šikovná", že jsem strefila terč soupeře, i když jsem mířila na ten svůj. No nic. :D



Hrozně dlouho jsem si lámala svoji hlavinku s otázkou - Jak se drží tágo? A konečně jsem to zjistila. :D Není to tak složité. ;-) U billiardu jsou hrozně milý a ochotní učitelé, kteří hru, postoj i úchyt naučili i mě (to už je co říct.)



Zkusila jsem i stolní tenis, strejda se mě snažil podporovat a měl se mnou svatou trpělivost, ale poté, co začaly míčky létat vzduchem - to vzdal a řekl mi, že si nepřišel zahrát badminton, ale pinčes.

Ale pozor, pozor! Vyhrála jsem zlatou medaili a to v šermu. To koukáte co? Stále tomu nemůžu uvěřit a to mě zdobí několik modřin, které mi to připomínají každý den a jsou více a více barevnější. Přesto asi šermování patří mezi nejzajímavější zážitky z parku.


Mezi hojně navštěvované atrakce bezesporu patří Palečkova skluzavka - nejdelší skluzavka v České republice, která je dlouhá 300 m.


Dále pak ČEPS JUMP. Pokud se nebojíte, můžete zkusit, jaké to je - letět volným pádem a dopadnout do připraveného nafukovacího polštáře a to buď z 6 a nebo 10 metrů.


Dále se můžete těšit na baseball, fotbal, střelbu, petanqué, stolní tenis, aerobic, karate, box, veslování, jachting, judo, jezdectví a mnoho dalšího. Dokonce můžete zjistit, co je to korfbal a jak se hraje. 

Jestli toužíte získat nějakou tu medaili, není nic jednoduššího, než si zajít zaběhat. Dráha je dlouhá 50 m a na konci zjistíte, jak dlouho jste běželi a ještě vás vyfotí.



Pokud nevíte, kam vyrazit, tak už neváhejte a zajeďte na Lipno, za tenhle nevšední zážitek to rozhodně stojí. Máte čas do 21.8.

4 komentáře:

  1. Vypadá to dobře, mohl by to být fajn výlet, ale jsem v Anglii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš. :) V Anglii je krásně, hned bych tam jela znovu. :D

      Vymazat
  2. Kamarádka původně chtěla na Lipno jet taky (samozřejmě naléhala, abych jela s ní), nakonec z toho ale sešlo... jak koukám, škoda no.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to tam vážně užila. :) Ale třeba by jsi byla zklamaná, ono hodně záleží na programu a na tom, kolik dorazí lidí.

      Vymazat