čtvrtek 6. dubna 2017

Co mě zaujalo v dubnu

V dubnu vychází celá řádka zajímavých titulů. Ale já mám svého jasného favorita. :)


Dvůr mlhy a hněvu


zdroj
Maasová je naprosto úžasná autorka a všechny její knihy, které jsem četla stály za to. Na pokračování Dvora trnů a růží se těším už dost dlouho a věřím, že mě druhý díl nezklame. Mám opravdu velká očekávání. :)

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid.

A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží? 





zdroj

Caraval je další příběh, který prostě musím mít. Jak anotace, tak obálka vypadají velmi zajímavě. Posuďte sami. :)


Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra.

Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí. 








zdroj

Tíhu vesmíru už mám předobjednanou, tak snad jsem se nesekla. Ale mělo by jít o netradiční a nezapomenutelné lovestory. :)



Každý si myslí, že zná dobře Libby Stroutovou. Tuhle odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem „Nejtlustší holka Ameriky“ otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA. Libby se ale od té doby změnila – a ne jen co se váhy týče.

Stejně tak si každý myslí, že zná dobře i Jacka Masselina. Je to trochu podivín, ale docela ujde, říkají si jeho spolužáci na střední. Až na to, že tenhle podivínský, dost rezervovaný, i když vlastně docela sympatický kluk jen trpí prosopagnosií – není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá.

Když na sebe Stroutová a Masselin narazí ve škole, svět se obrátí vzhůru nohama (minimálně Martin Van Burenská střední!), a malér je na světě.




zdroj


A nakonec tu máme titul Všichni ptáci na nebi na který jsem narazila náhodou na jiném blogu a padl mi do oka. 



Poté, co se na střední škole cesty Patricie Delfineové a Laurence Armsteada za záhadných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý vynalezne dvouvteřinový stroj času, těžko se dá předpokládat, že by nevzbudil pozornost svých vrstevníků a rodiny.

Ale teď jsou oba dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a planeta kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující se skupinou, která si klade za cíl odvrátit katastrofu prostřednictvím technologických zásahů do globálního klimatu. Patricia je absolventkou Eltisleyského labyrintu, tajné akademie pro magicky nadané z celého světa, a spolu s dalšími mágy se snaží bojovat proti stále rostoucímu množství nemocí ve světě. Nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady — aby zachránili svět, nebo jej ponořili do nové doby temna.





Co zaujalo v dubnu Vás? :)

11 komentářů:

  1. V dubnu celkově vychází hodně zajímavých knih. Ale souhalsím s tebou, že Dvůr mlhy a hněvu prostě musím mít. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě z těchto knih neláká žádná, ale Tobě přeji, ať se k Tobě brzy dostanou a ať si je pořádně užiješ :))

    OdpovědětVymazat
  3. Caraval teď čtu v originále a zatím to má velký potenciál :D Jinak se taky moc těším na knihu Všichni ptáci na nebi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Do všech knih S. J. Maas se chci už konečně pustit, protože slýchám jen samou chválu :)
    Caraval je pro mě must-have <3
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do knih, od této autorky se určitě začteš a nebudeš litovat. :)

      Vymazat
  5. Super výběr, asi je budu taky potřebovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se nemůžu dočkat, až tyto knihy konečně vyjdou. :)

      Vymazat
  6. Žádná z těchhle knih není pro mě, obecně v dubnu vychází ale i další zajímavé.
    Ale doufám, že je všechny seženeš :)

    OdpovědětVymazat