neděle 19. listopadu 2023

Krossky

 Krásný den, moji milí čtenáři, 

tentokrát pro vás mám článek o projektu Krossky, který má na svědomí mladá maminka na mateřské Lucka. 


Jak to všechno začalo? Dobrý den, jmenuji se Lucka a Krossky je projekt, který mi umožňuje si trochu oddychnout od mateřských povinností. Po třech letech strávených s dětmi doma člověk uvízne v nějakém stereotypu a hledá způsoby, jak z něj na chvilku uniknout, aby se z toho nezbláznil. Po večerech jsem přemýšlela, jak bych mohla skloubit přivýdělek a péči o děti, až jsem si jednou před Vánoci vzpomněla na dárek, který jsem před šesti lety dala babičce. Bylo to 20 stran vlastnoručně vyrobených osmisměrek. Byla to docela dřina, po estetické stránce to také nebyla žádná sláva, ale byla jsem na ten dárek opravdu pyšná. A tak jsem si řekla, že by bylo fajn nabízet výrobu hádanek na míru i ostatním.

Lucka se zaměřila na grafickou stránku a navázala spolupráci s místní profesionální tiskárnou. Záležet si dala i na výběru papíru. Všechny papíry jsou recyklované a pocházejí od certifikovaných firem používající dřevo z šetrně obhospodařovaných lesů.

Každá objednávka je speciální a přistupuje se k ní individuálně a vytváří se na míru zákazníkovi. Aby udělalo zboží, co největší radost. Lucka se ze všech sil snaží vyhovět přáním zákazníkům, aby byli všichni, co nejvíce spokojeni. 

Jelikož se výrobky začínají vytvářet, až po přijetí objednávky, je třeba vzít v potaz, že odeslání bude trvat déle. Tady nejsou produkty ve skladech a vylaďují se podle potřeb zákazníka a každý produkt je tak naprosto originální. Vše se nechává tisknout v profesionální tiskárně, což bohužel trochu prodlužuje dobu odeslání, která se pohybuje kolem týdne. Ale pokud na zboží chvátáte, stačí se domluvit. 

Na stránkách Krossky naleznete několik kategorií:

Začneme oblíbenými křížovkami ;-)

V nabídce jsou tradiční švédské křížovky, u nichž si můžete zvolit vlastní tajenku, rozměr, (A4, A5 či A6) papír (kraft, s příměsí trávy nebo s příměsí kávy) a dokonce lze přidat i vaší oblíbenou fotografii. Díky tomu máte možnost připravit opravdu originální dárek pro křížovkářské nadšence. 

Objednat lze i vánoční variantu. Tedy sešit ve formátu A4 obsahující 24 vánočních křížovek (můžete ho tedy použít i jako adventní kalendář). Navíc na každé straně je uvedena vánoční pranostika nebo citát.

Všechny výrobky si navíc můžete nechat dárkově zabalit a to speciálně pro ženu, pro muže, vánočně a nebo použít univerzální balení.

Pro ukázku nahoře vánoční balení a dole balení pro ženu. ;-)



Osmisměrky

Jejich výhodou je, že je zvládne vyluštit opravdu každý i bez předchozích zkušeností. Díky možnosti zvolit si vlastní titulní stranu a barvu desek získáte opravdu originální dárek, který jistě potěší všechny nadšené luštitele. Můžete zvolit i spirálu buď bílou, stříbrnou a nebo bronzovou.

Osmisměrky jsou v nabídce v klasické podobě, obrázkové formě a nebo ve vánoční variantě. Ta obsahuje  24 vánočních osmisměrek (lze jej tedy použít i jako adventní kalendář). Na každé straně je osmisměrka o rozměru 19 x 20 polí a mezi hledanými výrazy jsou slova spojená se zimou a Vánoci. Abyste mohli vyluštit osmisměrku na titulní straně, je nejprve potřeba vyluštit všech zbývajících 23 hádanek. Ty ve svých tajenkách totiž ukrývají indicie pro luštění na titulní straně.

Desky sešitu jsou z kvalitního papíru formátu A4. Vybírat můžete z:

  • kraftového papíru s gramáží 259 g/m²
  • kreativního papíru s příměsí kávy s gramáží 250 g/m², který je ze 100 % vyroben z recyklovaného materiálu a má v sobě zpracované zbytky kávy
  • kreativního papíru s příměsí trávy s gramáží 275 g/m², který obsahuje 20 - 40 % travní plsti a je tak šetrnější k životnímu prostředí než běžný papír
  • Jednotlivé listy jsou z recyklovaného papíru s gramáží 100 g/m². Díky vyšší gramáži nemusíte mít strach, že by např. při gumování došlo k poškození papíru.

Za příplatek je možné si podle libosti vytvořit úvodní stranu. Do poznámky stačí vložit vaši vybranou tajenku a do přílohy stačí přidat fotografii podle vašeho přání. A originální dárek, kterým můžete někoho informovat o těhotenství, zásnubách či jiných radostech je na světě.


A nakonec tu máme nonogramy, které zatím v Čechách nejsou příliš rozšířené, způsobem luštění se ale podobají oblíbenému sudoku. Čísla udávají počet vybarvených políček v daném řádku či sloupci, výsledkem je pak obrázek. Můžete si zvolit papír, který bude použit na desky, i obrázek na titulní straně. Zajímavá alternativa pro ty, které již omrzeli tradiční křížovky či osmisměrky.

Sešit ve formátu A4 obsahuje dvacet nonogramů plus jeden na titulní straně. Na každé straně je obrázek o rozměru 20 x 20 polí. Na titulní stranu si můžete vybrat jeden z těchto obrázků: raketa, sova nebo věž.

Opět lze vybírat z několika variant, té klasické, vánoční a nebo barevné vánoční variantě. Barevné nonogramy jsou jednodušší variantou. V každém sloupci je nahoře uvedeno, kolik políček má být v daném sloupci vybarveno a v jakém pořadí. Nejedná se tedy o luštění v pravém slova smyslu, ale spíše vymalovávání, při němž se procvičí soustředění, počítání i barvy. Vhodné i pro děti od 8 let. Při správném vyřešení získáte obrázek inspirovaný zimou a Vánoci.


Čtenáři, abyste si jednotlivé výrobky dokázali lépe představit, objednala jsem od každého druhu jednoho zástupce. Zkusila jsem všechny druhy papíru i různé verze i dárkové balení. A se vším jsem byla nadmíru spokojená. Všechny verze mají něco do sebe a nemohu vybrat jednoho vítěze. Celé mi to přijde jako velice nápaditý projekt a hlavně originální. Který nabízí jedinečné vánoční dárky pro vaše blízké. ;-)

Jedná se o zakázkovou výrobu, ve které je každý kus originál. Vše se tiskne v profesionální rodinné tiskárně, na kvalitních papírech, protože pro zakladatelku je důležitá i udržitelnost, což mi přijde velmi sympatické. Navíce zdarma dárek k objednávce nad 500.

Ještě jednou moc děkuji Lucce z Krossky za možnost vyzkoušet nabízené výrobky! A musím říct, že byla radost balíček otevírat. Vše profesionálně zabaleno, vytištěno i připraveno. Dárkové balení si mě také ihned získalo a po otevření jsem se už jen kochala. Ve skutečnosti jsou všechny výrobky ještě hezčí, než na obrázku na internetové stránce. ;-) Moc se těším, až si je moji blízcí rozbalí pod vánočním stromečkem. ♥ Určitě jim udělají ohromnou radost.


A jak se projekt Krossky líbí vám? Co vás zaujalo nejvíce? :)

4 komentáře: