sobota 21. prosince 2019

Kanibal z Nine Elms


Kanibal z Nine Elms je nejnovější knihou od sympatického spisovatele Roberta Bryndzy. Nyní přichází s novou sérií a opět se zaměřil na hlavní ženskou hrdinku.

Tentokrát se seznamujeme s Kate Marshallovou – nová vyšetřovatelka, která stejně jako Erika má smysl pro spravedlnost, má dobré srdce a odhodlání dopadnout pachatele.

Kate zažila ve svém životě velké drama.  V důsledku toho má problémy s pitím, přišla o reputaci i kariéru. Minulosti se nedokáže vymanit, protože ji vždycky dostihne.

Co když ho nikdy nenajdeme? napadlo ji. Jacka Rozparovače policie taky nikdy nenašla, a to byl tehdy Londýn v porovnání s dneškem docela malý. 

Kate bývalá uznávaná policistka, která shodou okolností odhalila totožnost sériové vraha a navíc se mu dokázala ubránit. Po letech přednáší na univerzitách, ale nečekaně se nechává zapojit do nového vyšetřování temného případu, jehož rysy se podobají Kanibalovi z Nine Elms. Vrah napodobitel se rozhodl dokončit, co jeho obdivovaný předchůdce nestihl.

Knihu jsem nemohla odložit, Kanibal z Nine Elms skvěle rozjel novou sérii, která bude jistě taktéž oblíbená stejně jako série Inspektorka Erika Fosterová. Jako v žádné Bryndzově knize nemůže chybět poděkování a vzkaz od autora, jak si váží čtenářů, kteří jsou pro něj ty nejdůležitější.

Kanibal z Nine Elms je detektivka, která přináší temný případ a tíživé, mrazivé podezření. Opět jde o čtení, které je napínavé, čtivé, poutavé i dramatické. Bryndza umí vytvořit pozoruhodné zápletky a tenhle pochmurný případ na mě obzvlášť zapůsobil.

Byla jsem velmi blízko tomu, abych se stala pátou obětí Kanibala z Nine Elms, ale přežila jsem.

Příběh se odehrává v Anglii a odhaluje minulost z roku 1995 a poté přítomnost roku 2010. Skvěle vykreslený psychopat, zajímavé postavy a scény, ze kterých mrazí. Dílo je to napínavé, děsivé a plné násilné touhy a temných myšlenek a posedlosti.



Série má skvěle našlápnuto, já se již nemohu dočkat pokračování. I když se trochu bojím, že Bryndza nasadil laťku opravdu vysoko. Šlo o propracovaný příběh a mně se opět líbil zase o kapku více než díla předcházející. Bryndza je prostě ve skvělé formě a nelze jinak než tohoto autora doporučit.

Robert Bryndza je anglický spisovatel, který žije se svým manželem na Slovensku. Tento usměvavý autor píše již od svých 13 let. Dříve chtěl být hercem, ale nemohl sehnat zaměstnání, tak si napsal vlastní hru a poté u psaní už zůstal. Začínal u humoristických románů a přešel k thrillerům.

Ukázka:
„Oběť je naaranžovaná. Leží na pravém boku, pravou paži má pod hlavou, levá paže leží rovně a je vystrčená. Ve spodní části zda, na hýždích a stehnech má šest kousnutí.“ Ukázala na nejhlubší kousanec, kde se oddělilo maso. Byly tak hluboké, že odhalily dívčinu páteř. Patoložka přešla k hlavě oběti a jemně ji nadzvedla. Kolem krku byl pevně uvázaný provaz, který se zařezával do nafukujícího se masa. „Všimněte si specifického uzlu.“ „Opičí pěst,“ řekl Cameron, který promluvil vůbec poprvé. Zněl otřeseně. I když roušky forenzních kombinéz zakrývaly kolegům tváře, Kate v jejich očích viděla zděšení.

Hodnocení: 4,8/5

Velice děkuji nakladatelství Cosmopolis za poskytnutí recenzního výtisku!

4 komentáře:

  1. Tak to vypadá, že Bryndza se s každým dílem zlepšuje :) To je dobře, protože Kanibala chci taky zkusit a doufám, že nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bryndza snad ani zklamat neumí. :D Je prostě skvělý spisovatel. ;-)

      Vymazat
  2. Knihy od autora mě lákají už nějakou dobu. :) Docela přemýšlím, že bych začala touto jeho novou sérií. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez obav začni. Věřím, že autorova díla se ti budou líbit. :)

      Vymazat