středa 8. května 2024

Myšáček Mo

 Myšáček Mo je dětskou knihou od německé autorky. Yayo Kawamuva je ilustrátorka a grafička, které též působí v Japonsku. 

Jedná se o velkoformátovou  knihu s pevnými stránkami, ve kterém naleznete otevírací okénka a drobné úderné popisky. Kniha zobrazuje Dubňany v celé své kráse. Vidíme je za světla, ale i za tmy. Společně si projdeme celým dnem a na každé stránce si přiblížíme jinou budovu. 

Přivítá vás myšáček Mo, který ukáže, kde bydlí, pochlubí se tím, co má rád a co nemá rád. Svěří se se svým oblíbeným jídlem, barvou či zvířátkem. První strana je seznamovací a jsou zde zobrazeny celé Dubňany se všemi budovami a obyvateli. Je pěkně vidět, kdo kde v daném městě bydlí, budovy jsou označeny a postavy pojmenovány. 

Tahle barevná knížka s otevíracími okénky je vhodná pro věkovou hranici od dvou let. Ale musím připustit, že mého 16 měsíčního syna baví už teď. Hrozně si užívá objevování, ale především hledání. Samozřejmě je nadšený, že může několik obydlí otevřít a podívat se dovnitř. Pojmenovává jednotlivá zvířátka, rád hledá míč nebo třeba pandu. Do knihy se momentálně dívá několikrát denně, takže máme nového oblíbence.

Dětská kniha zobrazuje hodně zvířecích dobrodružství a nabízí tedy spoustu věcí k objevování a zkoumání. Myšáček Mo a jeho plyšák je k nalezení na každé stránce, ale mimo to, je zde strana zaměřená na školku s dětským hřištěm, další část tvoří trh nebo třeba vodní hrátky u jezera. No a úplně jinak zase Dubňany vypadají pod pokrývkou tmy. Tahle publikace rozhodně malé děti zabaví. 

Velice děkuji nakladatelství Host za poskytnutí recenzního výtisku!

1 komentář: