neděle 15. září 2024

Ocelová liga

 Ocelová liga aneb Vítejte na Akademii smrtících umění je fantasy od české autorky Adély Rosípalové. Která kromě toho, že odmalička píše, ráda čte, výletí, hraje na klavír, nebo kouká na animáky. Autorka na poli literární tvorby není žádným nováčkem a její díla Lásky čas nebo Zlomky nekonečna si mnozí čtenáři velmi oblíbili.

Tentokrát se dostáváme do smyšleného světa Daecie složeného z pěti svobodných republik. Kde na neutrálním místě a v utajení sídlí Akademie smrtících umění. Vychovávající elitu národa, ty nejlepší diplomaty, špióny, obránce, ale i zabijáky. Je velkou ctí zde studovat a studenti po celý rok pilně sbírají body z různých předmětů, ať už je to šerm, lukostřelba, chemie nebo třeba box. Procházejí tvrdým výcvikem a na základě umístění v ligách dostanou adekvátní zaměstnání. Vrcholem celého studia je Ocelová liga, ale ne všichni se dostanou k vytouženému cíli.

."Především vám chci připomenout, proč tu jste vy. Za co tu jste. Nevím, kdo z vás měl motiv k její vraždě, zda je Lattara nechtěnou obětí, nebo to byla vina situace, či cokoli jiného. Je mi jasné, že to byl někdo z vás."

Gliss Liquid Silk

Krásný den, moji milý čtenáři,

dnes bych vám ráda představila vlasovou péči Gliss Liquid Silk, která je ideální pro křehké a matné vlasy, kterým mají díky intenzivní vyživující péči navrátit lesk a hladkost. Za možnost testování děkuji trnd.

Pojďme si představit jednotlivé produkty:

Šampon s keratinem je vhodný pro lámavé, křehké a matné vlasy. Ochrání, posiluju a zanechává je jemné a lesklé. Nanáší se na mokré vlasy, velkým plusem je že velmi dobře pění a velké balení dlouho vydrží. 

čtvrtek 12. září 2024

Vzpomínky a vrazi

 Vzpomínky a vrazi jsou prvním dílem fantasy duologie od kanadské autorky Michelle Rouillard píšící pod pseudonymem Morgan Rhodes, která se zaměřuje na výpravná dobrodružství zasazená do fantastických světů. Bývalá grafička má zálibu v luxusních kabelkách a blyštivých objektech. Uchovává si zdravou víru v magii všeho druhu. Jedná se o autorku knižní série Soumrak království, jež se stala bestsellerem New York Times.

Dostáváme se do světa, kde je magie považovaná za zlou, neovladatelnou a je potřeba ji vymýtit. Její Veličenstvo chce, aby zmizela ze světa a proto má vlastní pluk určený k lovení a likvidování čarodějů a čarodějek.

 Ublížily mi. Zranily mě. Ale nikdy nepřipustím, aby mě viděly krvácet.

Josslyn Drakeová je sobecká 17 letá plavovláska, která se snaží všem zalíbit. Vyrostla na očích veřejnosti a odmalička je zvyklá na přetvářku, lhaní a předstírání. Dcera bývalého premiéra, který byl zabit, chce, aby vrah pykal. Jinak ji život na výslunní vyhovuje. Jenže se nečekaně připlete k vloupání a uhnízdí se v ní magie. Stává se hrozbou pro impérium a nepřítelem samotné královny. Během chvíle se ocitá v ohrožení a trápí ji vidiny. Jako nakažená hledá šanci na záchranu. Chce jediné, vrátit se ke svému starému životu.  

Avon Far Away Shine

Krásný den, moji milý čtenáři,

dnes bych vám ráda představila novinku z kolekce prémiových vůní řady Far Away, kterou je Shine od kosmetické značky Avon, která netestuje na zvířatech.

Far Away Shine je parfémová voda o obsahu 50 ml. Jedná se o nevšední exotickou kombinaci vůní a to květinových snoubících se s orientálními. Byla stvořená pro ženy, které chtějí podtrhnout ženskost a vnitřní krásu. 

středa 11. září 2024

Vini a tajemství mechanických rostlin

 Vini a tajemství mechanických rostlin je ilustrovaná pohádka pro děti od české autorky Karolíny Bendové. Která knihu vydala přes Bookla, zabývající se malonákladovým tiskem pro samonakladatele.

Nejde o autorčin debut, Karolíně Bendové v letošním roce u Bambooku vyšla ještě jedna kniha pro děti. Květinový ateliér víly Violky, jejíž součástí jsou omalovánky a hlavní roli v něm hrají květiny.

Někdy stačilo dotáhnout šroubek, jindy potřít léčivou mastí. Díky jejímu citlivému doteku se celé okolí těšilo ze zdravého prostředí.

Jedná se o nepředvídatelnou a především originální pohádku. Ve které nechybí létající auto, polární záře,  potápění, tajemný les, nalezení kamaráda, nehody, ale i zábava.

neděle 8. září 2024

Hate Mail

 Hate Mail aneb Co se škádlívá, to se...? je romantická komedie od americké autorky Donny Marchettiové, která píše odmalička. Kromě toho ráda čte, tráví čas s rodinou a soutěží v agility s dalmatinem. 

Luca Pichler a Naomi Lightová si začali psát v rámci školního projektu. Ona napsala milou zprávu a on drze odepsal, jelikož mu dopisování připadalo směšné. Snaha odradit ji, se minula účinkem a Naomi přešla do protiútoku. Také použila krutá a nenávistná slova, jelikož byla vzteklá. A tyto urážlivé, zlé a mnohdy bezvýznamné, dětinské dopisy si vydrželi posílat i do dospělosti. Stala se z toho 10 letá poštovní bitva, než ztratili kontakt.

Přemýšlel jsem, jestli se těší na ty pitomé dopisy stejně jako já. Uvažoval jsem, jestli by jí ublížilo, kdybych přestal odepisovat. Hloubal jsem nad tím, jestli by si ze mě jen začala utahovat za to, že nepíšu nic hnusného nebo nudného.

úterý 3. září 2024

Jen pět přežije

 Jen pět přežije je thriller od britské autorky Holly Jacksonové, která píše odmalička.  Kromě psaní příběhů a čtení ujíždí na videohrách a sledováním dokumentů o zločinech a představuje si, že je vyšetřovatelkou. Jacksonová odpromovala z angličtiny a mnoho let ji provází láska k záhadám, kterou využila při psaní děl.

Návod na vraždu pro hodné holky (psaný v duchu Nancy Drew) byl autorčiným debutem. A stal se New York Times bestsellerem. Nedávno vzniklo i seriálové zpracování příběhu.

V boku karavanu zela díra. O velikosti nehtu, Velikosti kulky. V tu chvíli to