středa 13. dubna 2016

Martinus rozbalovačka

Mám tu další rozbalování balíku. Tentokrát od internetového knihkupectví Martinus. ;-)


Knihu jsem vyhlížela od minulého týdne, ale dorazila až dnes. :D Krásně se mi to hodilo, protože jsem zrovna dočetla Demelzu - dámu z chatrče - Poldark 2. díl a zrovna jsem dumala nad tím, co si vyberu jako další. A teď už mám jasno. ;-)

Chvíle napětí. Co je v balíčku? 





Neslyšno - Richelle Mead

Obyvatelé odlehlé vesnice kdesi v čínských horách jsou odnepaměti hluší a němí. Nevědí, co je zvuk, žijí ve světě absolutního ticha. Jedné noci však probudí dívku jménem Fei neznámý vjem: hluk. A schopnost slyšet už neztratí. Možná ji bude moci využít k záchraně svého lidu před uzurpátorským vládcem… Epický příběh od autorky Vampýrské akademie je výjimečný hned v několika ohledech: je to Richellin první samostatný román a žánrově se odchyluje od paranormálna k fantasy. Jinak je to ale stále stejná Meadová – kniha je nabitá akcí, dobrodružství a samozřejmě nechybí ani milostná linka. Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá… Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království. Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem. Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu - sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život


Spolu s knihou bylo v balíčku samozřejmě i něco navíc. ;-)


Krásný citát, který shodou okolností patří mezi moje oblíbené. :) Hned si ho musím někam vystavit. Celkově je to od Martinusáků hrozně milé, že posílají vzkazy a malé drobnosti, které potěší. 
Nerušit, čtu si! mi už  visí na dveřích :)


Richelle Mead patří mezi mé nejoblíbenější autory, takže se okamžitě pouštím do čtení a brzy můžete očekávat recenzi. ;-)




12 komentářů:

  1. Je vážně hrozně pěkný, že k tomu připojí i takové drobnosti :-) Ta knížka, ale... ach! Hrozně bych si jí chtěla přečíst, ale zrovna nedávno jsem si objednala tři jiné z Buxu a dvě z Albatrosu, takže mám na nějakou dobu vybráno xD Snad se ti Neslyšno bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hned věděla, že Neslyšno prostě musím mít. :) Uvidím, jestli bude tato kniha stejně povedená jako všechny ostatní knihy od této autorky. ;-)

      Vymazat
  2. Neslyšno už si chci hrozně dlouhou dobu přečíst, takže se těším na recenzi :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji krásné čtení a těším se na recenzi :) A Martinusáci prostě umí, jejich balíčky jsou top :) Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! ;-) Tak už jsem za půlkou. :) Za chvíli přijde na řadu recenze. :)

      Vymazat
  4. Ta knížka vypadá skvěle.. od autorky jsem nic nečetla, ale asi to brzo napravím. :)

    OdpovědětVymazat