pondělí 25. dubna 2016

Návštěva knihovny, LK a rozbalovačka

Nových knížek mám hodně, takže nevím, čím začít. :D

Asi nejvíc jsem nadšená ze dvou přírůstků z Levných knih. ;-)

Jde o sérii Temná hrdinka


Anotace:

Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

Také jsem zavítala do knihovny, protože moje sestra si neustále stěžovala, že musí okamžitě začít číst Harryho Pottera, tak jsem jí pro něj prostě musela zajít. Nepřetržitě mě s tím otravovala, až jsem to nevydržela a vytouženou knihu přinesla domů. A paní knihovnice mi hned vnutila rezervace. :D


Měsíc nad Soho

Anotace:
Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování vraždy zapletl s duchem, a všiml si mě tak vrchní inspektor Nightingale, poslední čaroděj Anglie. A tak teď stojím jako člen dvoučlenné speciální policejní jednotky v márnici nad tělem zavražděného jazzmana a snažím se získat z jeho mrtvého těla záznam melodie, důležitou stopu ve vyšetřování jeho vraždy. To fakt umím. A nejen to. A tak vím, že v Soho řádí vrah, který má nadpřirozené schopnosti a jedině naše jednotka je schopna ho zastavit.

Pouta z pavučin


Anotace:
Manželství Julie a Robina prochází vleklou krizí, kterou přetne Robinovo nečekané zmizení. Juliin švagr sice pracuje jako policejní ředitel, ona však najímá soukromého detektiva Teodora Tecla, aby po jejím manželovi pátral paralelně s policií. Už při prvním setkání mezi nimi přeskočí silná erotická jiskra, které se oba snaží marně vzdorovat. Tím marněji, čím hlouběji Teodor rozkrývá temná tajemství Juliina manžela… Nejprve vyplouvá na povrch jeho nevěra, kvůli níž plánoval rozvod, a brzy se ukáže, že provozuje nelegální obchody s dopingovými přípravky. Jeho zmizení tak souvisí s dalším případem, na kterém pracuje bývalý Teodorův kolega, komisař Drozd: těsně předtím, než se Robin ztratil, totiž na následky zneužívání anabolických steroidů zemřel mladý muž, a tytéž látky byly při dopingové kontrole nalezeny i v krvi mladistvého vrcholového sportovce, kterému tak hrozí konec slibné kariéry. Vzápětí je nalezeno Robinovo tělo, což pohřešování mění v úkladnou vraždu. Jde o pomstu, válku gangů, nebo měl snad vrah jiný motiv? Situace se vyhrocuje a v ohrožení se ocitají i další životy. Jak policisté, tak Teodor mají plné ruce práce, a také na Julii čeká nejedno šokující překvapení. Všichni protagonisté se sice snaží aspoň na chvíli zapomenout díky sexuálním dobrodružstvím, jenže kolo událostí se už roztočilo příliš zběsile, než aby mohli z jeho dosahu uniknout jen postelovými hrátkami. Naplní Teodor a Julie svou osudovou přitažlivost, anebo všechno dopadne úplně jinak?


A přídám ještě tajemný balíček. :D


Uvnitř balíčku se ukrývala novinka od Mladé fronty.

Na útěku


Anotace:
Dva chlapci na útěku před válkou. Nemají nic než oblečení v batohu na zádech a tenčící se hotovost po rodičích zašitou do výstelky pásku u kalhot. Aryan a jeho malý bratr Kabir se vydávají nákladním autem, lodí, vlakem, autobusem i pěšky napříč Evropou, která jim, jak zoufale doufají, nabídne budoucnost, s níž už se v Afghánistánu rozloučili. Kábul-Teherán-Istanbul-Athény-Řím-Paříž-Londýn: to je směr, kterého se drží, mantra, kterou opakují ve svých modlitbách, a jediná možnost, kterou před sebou vidí. Během cesty čelí hladu a vyčerpání, zimě a horku, násilí a zmatku, jsou nuceni pracovat v bezútěšných podmínkách a spoléhat se na lidi, kterým není radno věřit. Vždycky ale zbývá naděje a vzpomínky na domov. Je to příběh dvou chlapců, jejichž odvážné rozhodnutí poukazuje na ničivý dopad války na životy obyčejných lidí.


Popravdě netuším, kdy se na tyto knihy dostanu, jestli vůbec. :D Mám teď plno práce s absolventskou prací a navíc dávám samozřejmě přednost recenzním výtiskům. :)
Ale třeba v tomto příspěvku najdete něco, co Vás zaujme nebo knihy, které jste neznaly. 


10 komentářů:

  1. Temnou hrdinku jsem pořídila v LK také a už se na ni chystám :) ještě toužím po Řekách Londýna a Měsíc nad Soho, doufám, že to vyřeší narozeniny :D
    Přeji hezké čtení.
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temná hrdinka vypadá vážně zajímavě, takovéhle knihy já můžu. :D Já budu mít narozeniny za 3 měsíce a stále se nemohu rozhodnout, kterou knihu chci víc. :D Ale favority jsou Pátá vlna, Jiskra v popelu nebo Labyrint: Útěk

      Vymazat
  2. První dvě knihy znám a sama se na ně taky chystám, zbylé už pak nikoliv.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knihy :). Přeji pěkné čtení :).

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá suprově :) Hezké počtení ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné knihy, přeji pěkné čtení. Dala bych si ty arašidky :-D :-p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty arašídy jsou vynikající, ráda u čtení uzobávám. :D

      Vymazat