neděle 5. června 2016

Knihy, které bych si v červnu ráda přečetla

Můj seznam knih, které chci číst je dlouhý, opravdu dlouhý. To by se do celého příspěvku vážně nevešlo, takže jsem se rozhodla uvést jen novinky a knihy, které mají brzy vyjít.

Takže, co mě zaujalo?



Jeden plus jedna
zdroj
Jojo Moyesová patří mezi mé nejoblíbenější autorky, takže je pro mě úplná samozřejmost si přečíst její novou knihu. ;-) Doufám, že bude stejně dojemná jako její předchůdkyně.

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život.


Zkouška
zdroj
Jak někde vidím, že kniha je pro fanoušky Hunger games, tak ji musím mít. Já celou sérii Hunger games prostě miluju. :D 

Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná! New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků!
Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů


Uvnitř mé hlavy
zdrojTenhle neotřelý námět schizofrenie mě okamžitě zaujal, nic podobného jsem nečetla, takže jsem velmi zvědavá, jak se s tímto tématem autorka poprala.
Alex je zvyklá žít ve vlastním světě. Zvládne i ten náš?
Alex je dost „divná“ – alespoň tak ji vnímá její okolí –; přitom si jen barví vlasy pestrobarevnými barvami, trpí paranoiou, že jí pronásledují komunisté nebo že jí někdo otrávil jídlo. Je totiž – tak trochu – schizofrenička a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, a tak ji často doprovází její mladší sestra Charlie, která za ní stojí za každých okolností. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, jestli nejsou náhodou jen jejím přeludem. Za přelud má nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy, dost uzavřeného a taky dost „divného“! Nevymyslela si ho náhodou?
Debutový román o síle opravdového přátelství a lásky pro fanoušky knih Rainbow Rowellové. 


Dcera
zdroj
Celá sérii Selekce má ty nejkrásnější knižní obálky, navíc potřebuji doplnit moji sbírku, aby byla kompletní, takže čtvrtý díl u mě nesmí chybět.

Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci.



Koho miluješ
zdroj
Na tuto knihu mě nalákala věta, že jde o nejsilnější milostný příběh, jaký jste kdy četli a takový si jednou za čas ráda přečtu, i když se přiznám, že u většiny takových příběhů brečím.

Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní. Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se. Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace. Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí. Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.


Sladké nic
zdroj


Život se může změnit ve vteřině ...
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…
Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ...


Tak to jsou ony. :) Doufám, že se k většině brzy dostanu.  Univerzitu Výjimečných už mám objednanou, teď jen čekat na pošťáka.  
Na co se v červnu chystáte vy? 


12 komentářů:

  1. U mě jednoznačně vede Dcera :). Celou sérii Selekce mám ráda, takže na Dceru se moc těším :). A pak ta Univerzita výjimečných vypadá taky skvěle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že mě Univerzita nezklame.;-) A na Dceru už jsem velmi zvědavá. :)

      Vymazat
  2. Sladké nic právě čtu a sice jsem na nějaké 45 straně, ale už teď jsem se do knihy zamilovala... Jamie si mě získá vždycky :)
    Dcera je pro mě také nutností :)

    OdpovědětVymazat
  3. univerzitu, dceru a uvnitr hlavy uz mam na ceste, tak se tesim <3

    OdpovědětVymazat
  4. To můj seznam knih k přečtení je vyloženě nekonečný. Ze zmiňovaných mě ale zaujala Zkouška, kterou jsem doteď myslím neznala a když se tak koukám na Dceru, připomíná mi to, že bych měla konečně něco udělat s tou Selekcí na stole :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušku jsem objevila v edičním plánu a okamžitě mi bylo jasné, že ji musím mít. :D

      Vymazat
  5. Na Univerzitu si také brousím zuby, Dcera mě hodně zklamala, ale teď jsem dočetla The Crown a musí říct, že si autorka svoji reputaci trochu napravila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Univerzity vkládám velké naděje, tak snad mě nezklame. :)

      Vymazat
  6. Hezký výběr :) Sérii Selekce bych ráda dala šanci, uvidíme, zda mi sedne. A taky bych už ráda zkusila něco od Jojo Moyes :) Přeju, ať jde červnové čtení pěkně od ruky, měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Jojo Moyes určitě něco zkus, její knihy stojí za přečtení. Nejradši mám Než jsem tě poznala. :)

      Vymazat