úterý 27. září 2016

Knížek není nikdy dost

Opět mi přibylo několik knih. Další várka za září, nějak se mi hromadí.:D



Z Levných knih jsem si tentokrát pořídila tyto dva kousky.

Věk zázraků za pouhých 29 Kč


Téma románu je pozoruhodně aktuální ve světle událostí, které se odehrály v Japonsku. Nyní víme, že mohutné zemětřesení, jež zemí otřáslo 11. března 2011, posunulo planetu o několik palců z její osy, čímž se pozemský den o zlomek sekundy zkrátil. V románu Věk zázraků, vyprávěném hlasem jedenáctileté kalifornské dívky Julie, otřese planetou zemětřesení, které však způsobí opačný efekt.

Apokalyptický příběh očima jedenáctileté dívky, která se jednoho rána vzbudí a zjistí, že svět se začal zpomalovat. A dny se prodlužují a prodlužují


A pak Výjimečnou, kterou jsem už jednou četla a hrozně se mi líbila a za 39 Kč jsem neváhala.



V Katsině světě to lidé narození s mimořádným nadáním - Výjimeční - nemají jednoduché. Všichni se jich bojí, pohrdají jimi, nebo je využívají. Katsa ale nese břemeno, které sama nenávidí: je Výjimečná v zabíjení. Slouží strýci Randovi, králi Mezizemě, a má za něj dělat špinavou práci - trestat a mučit každého, kdo se mu znelíbí.
Při setkání s princem Po, Výjimečným bojovníkem, Katsa ještě netuší, jak moc se jí změní život.
Nikdy by nečekala, že se stane Poovou přítelkyní. Nikdy by nečekala, že zjistí novou věc o svém nadání - a že odhalí hrůzné tajemství... tajemství, které by pouhými slovy dokázalo zničit všech sedm království

Dneska jsem si u nás v knihkupectví vyzvedla výhru, která mi byla zaslána.



S knihkupectvím Kanzelsberger soutěžím pravidelně a poprvé se na mě usmálo štěstí.


Román o tom, jak nás formují naše touhy a jak rozhodující, avšak proměnlivou roli hraje v našich životech přátelství.

Je rok 1965 a pětice teenagerů pod vedením sedmnáctiletého Jacka Mackaye opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna. Jack nemusel přátele dlouho přemlouvat, aby utekli před svými nudnými životy a násilnickými rodinami a aby jako kapela vyrazili za slávou a štěstím. Jenže chlapci brzy zjišťují, že realita nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se do osmi týdnů od útěku vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.

O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se musejí vrátit do města a čelit démonům, kteří je po pět desetiletí strašili a ničili jim život.


A taky jsem po delší době vyzvedla rezervace z knihovny.



Sněží, sněží... jsem si chtěla přečíst na Vánoce, kdy bude ta pravá vánoční pohoda, ale nakonec se ke mě skoro po roce dostala v září, no nevadí. :D A konečně jsem si mohla přečíst Zamilovanou hypnotizérka od skvělé Liane Moriarty, od které jsem zatím četla všechny příběhy.
Stalkera jsem už četla, ale tentokrát jsem ho vyzvedla pro mamky přítele, který detektivky miluje.

A nemohla jsem si nechat ujít druhý díl Rudé královny, který jsem zrovna začala číst. :)


Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti.

Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce? 





9 komentářů:

  1. Mě zaujal ten Peter May, teď je vážně všude :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké novinky, Věk zázraků vypadá zajímavě :) Na Petera Maye jsem se docela chystala, ale teď od něj čtu trilogii z ostrova Lewis a zatím mě moc nedostal, tak uvidím :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Věk zázraků jsem zvědavá, zatím jsem nic podobného nečetla. :)

      Vymazat
  3. Gratuluji k výhře a zbylým krásným přírůstkům. K Rudé královně bych se taky ráda dostala a co se týče Výjimečné - páni, to bylo koupě! Taky bych chtěla :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Rudá královna se mi moc líbila, druhý díl je zatím slabší, ale stále se dobře čte. :) A u Výjimečné ti radím zajít do LK a ukořistit ji. :)

      Vymazat
  4. Pěkné kousky, Křišťálový meč, Zamilovanou hypnotizérku a Sněží, sněží mám také! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Výjimečná vypadá naprosto skvěle a Křišťálový meč také tak. Budu si muset pořídit první díl, prý je to dobrá série :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano , z Rudé královny jsem byla nadšená, Křišťálový meč už není takový, ale pořád se dobře čte. :)

      Vymazat