pondělí 5. září 2016

Srpen 2016

Za srpen jsem přečetla pouze tři knihy. Na začátku měsíce jsem ještě netušila, že to bude takhle bídný výsledek, ale dvě brigády mě připravily o téměř veškerý volný čas. A když už jsem měla volno, tak jsem ho využila k návštěvám a výletům.

Tenhle měsíc se mi dokonce kryjí nové a přečtené knihy. A o kterých příbězích mluvím?


Nalehko



Jak už název knihy napovídá, naši hrdinové čelí velké neznámé pouze s pasem, kreditkou a drobnostmi, které se jim vejdou do kapes. Užívají si dobrodružství plnými doušky a my jsme svědky jedné vzkvétající lásky a dovolené bez plánů.

Recenze zde

Hodnocení: 59%


Umění předstírat


Dobrá volba pro prázdninové čtení. Jde o romantickou oddechovku. Tuhle young adult  bych doporučila dívkám, které mají rádi nenáročnou četbu a nevadí jim klišé. 
Mě Umění předstírat zklamala předvídatelností děje,od první stránky bylo naprosto jasné, jak celý příběh dopadne.

Aly už dál nechce být tou přehlíženou holkou od vedle, chce udělat dojem na kluky a proto se rozhodne pro radikální změnu, která se nebude týkat jenom jejího šatníku.

Hodnocení: 62%


Léto, kdy jsme se potkali



Kniha jako stvořená pro letní čtení, která mě okamžitě zaujala svojí obálkou.
Příběh je vyprávěn střídavě z pohledu Bryana a Cassidy. 
Cassidy se ještě zcela nevzpamatovala z bolestného rozchodu. Aby svého ex nepotkávala, rozhodne se na léto opustit město a pracovat na letním táboře.
Bryan je paraplegik (nemůže hýbat spodní polovinou těla), ochrnul nedávno a s novou situací se ještě nesžil. Skutečnost, že už nikdy nebude chodit, je pro úspěšného surfaře velká rána. Přesto všechno mu zůstal smysl pro humor a Bryanovi vtípky byly skvělým zpestřením knihy.

Recenze zde.

Hodnocení: 68%

Co jste za srpen stihli přečíst vy? :)



4 komentáře:

  1. Umění předstírat i Léto, kdy jsme se potkali mám doma, avšak ještě nepřečtené :( Snad mě nezklamou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si vždycky řeknu, že léto je čas na čtení, konečně a dopadne to snad hůře než normální rok. Ale knihy se mi líbí, já dočítám nalehko :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že stihnu přečíst víc knih, než když je škola, ale nějak mi to nevyšlo. :D

      Vymazat