sobota 5. srpna 2017

Co mě zaujalo v srpnu 2017

Možná jste si všimli, že jsem vynechala červenec, ale v tomto měsíci mě nelákala žádná kniha - to se v srpnu naštěstí změnilo. ;-)



Už delší dobu čekám na pokračování příběhu o Šeherezádě, takže Růže & dýka
 je pro mě jasnou volbou. Já si poslední dobou retailingy hodně oblíbila a celkově pohádkové příběhy prostě mají něco do sebe. :)


zdroj
Čím temnější nebe, tím jasnější hvězdy.

Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině.

Chorásán se ocitl na pokraji války a Šeherezáda kvůli temné kletbě opustila královský palác a i svou lásku, Chálida. Vrátila se ke své rodině a do bezpečí. Brzy ale zjistí, že už nemůže věřit ani svým přátelům a že ji vězní lidé, které miluje. Dokáže najít způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A je vůbec možné zabránit tomu, aby umírali další nevinní?








Dále tu mám další rozečtenou sérii, v tomto případě jde o druhý díl Pasažérky, která mě nalákala krásnou obálkou, ale samotný příběh už mě tolik nebavil. Doufám, že v Cestovatelce bude děj akčnější a napínavější.

zdroj
Etta byla vytržena ze svého života a vhozena do minulosti, kde jakákoli její chyba může změnit budoucnost. Poté, co je unesena a probudí se na neznámém místě a v neznámém čase, ji ohrožují dvě mocné skupiny nepřátel, které si přejí její smrt. Ale dostane se jí pomoci od někoho, od koho to nikdy nečekala. Od někoho, kdo by měl být dávno mrtvý. Mezitím Nicholas a Sophia sledují Ettinu stopu a snaží se ji vypátrat, i když se jim v tom Ironwoodovi snaží ze všech sil zabránit.

Jak Etta a Nicholas bojují, aby je jejich cesty svedly k sobě navzájem, procházejí různými místy i dějinnými epochami a uvědomují si, že čas i historie se náhle mění. A oni se mění s nimi. 






A aby těch rozečtených sérií nebylo málo, tak na mě čeká ještě závěrečný díl trilogie - Sny andělů a chimér. Ale to budu muset nejdřív přečíst druhý díl, který jsem si pořídila za pár korun ve výprodejích, ale ještě nebyl čas na čtení. Každopádně z prvního dílu jsem byla nadšená. :)


zdroj
Třetí a závěrečný díl epické trilogie o boji chimér a andělů, kteří se ve své nesmiřitelné válce neohlížejí na to, jestli při ní zničí také svět lidí. – Karou převzala kontrolu nad povstáním chimér a snaží se je odvrátit od pomsty, která by znamenala jejich zkázu. Když krutý vládce andělů vnese zmar i do lidského světa, Karou a Akiva, dřívější nepřátelé, jsou nuceni uzavřít spojenectví. Jejich nové pouto je jen pokřivenou ozvěnou jejich dávného slibu, ale přesto v sobě nese naději – pro jejich národy i pro ně samotné.











 Ale úplně nejvíc se asi těším na novinku Sníh a popel. Doufám, že mě nezklame. ;-) Bohužel si na tento příběh budu muset ještě chvíli počkat - vychází, až na konci srpna.


zdroj
Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice. Před šestnácti lety bylo zničeno Zimní království a jeho území dobylo Jaro. Pobili královskou rodinu a obyvatele uvěznili. A v tu chvíli vyprchala ze Zimy všechna magie… Nyní je jedinou nadějí tohoto království osm přeživších, kterým se podařilo utéct a kteří čekají na svou příležitost. Chtějí získat zpět své království a magii. Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a generál Zimy ji vychoval jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala… A zamilovala se do nepravého, do budoucího krále Zimy Mathera. I se zlomeným srdcem je ale rozhodnutá udělat cokoli, aby její království získalo svobodu. Když uprchlíci zjistí, kde je ukrytý magický medailon patřící bývalé královně, Meira se ho pokusí získat. A vstoupí do světa boje o moc, temné magie, ale i dvorských intrik a velkých plesů, v němž jednoho dne zjistí, že její osud nikdy nebyl v jejích vlastních rukou.



 A poslední kniha, která mě zaujala je Ledová krev. Knihu už mám naštěstí doma, poštěstilo se mi v jedné krásné soutěži. :) Sice jsem ještě neměla čas ji přečíst, ale řada na ni určitě brzy přijde. :)


zdroj
Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže po smrti své matky se přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále. Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království?

Plamen a led jsou v tomto světě nepřátele na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.









Které knihy v srpnu lákají vás? :) Pochlubte se!

9 komentářů:

  1. Já se nejvíc těším na Cestovatelku. A taky na Thorovo kladivo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magnuse mám v plánu si taktéž přečíst. ;-) Ale nejdřív se musím pustit do prvního dílu. :D

      Vymazat
  2. Na Dýku a růží se už taky neskutečně těším. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Na Dýku a růži se těším už docela dlouho, protože plánuju re-reading téhle série pro změnu v češtině. :) A sníh nebo popel mě zaujal už před nějakou dobou, jen jsem zatím neměla čas se k němu dostat. Tak snad to konečně klapne. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý výběr :) Na všechny tyto knihy mám také spadeno :) A ještě na spoustu dalších :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se hlavně těším na září, tam už toho mám vybraného fakt hodně. :D To bude pro mě nejnabitější měsíc.

      Vymazat
  5. Nevím, jestli bych si knihu vybrala, ale kdybych měla možnost knihy jen kupovat a pak vystavit na základě obálky, bylo by to lehčí :D

    OdpovědětVymazat