sobota 12. října 2024

Odhalená pravda

 Odhalená pravda je čtvrtým dílem erotické fantasy série Vlci zvěrokruhu od americké autorky Elizabeth Briggs, která se pyšní několika New York Times bestsellery a řadí se mezi pět nejprodávanějších autorek fantasy romancí na Amazonu. Žije s manželem, dcerou a psí smečkou. Působila v organizacích zabývajících se ochranou zvířat.

Kniha začíná v momentě, kde předchozí díl skončil a čtenář se tak ocitá na místě, kde došlo k strašlivé bitvě. Hrdinové mnoho ztratili. ale všem smečkám ukázali, jaké Sluneční čarodějky opravdu jsou. Že všechny ovládly a donutily, aby začaly bojovat mezi sebou. Všichni se teď snaží zotavit a vzpamatovat se. A hlavně vymyslet plán, jak nepřátele přemoci, aby se tohle již nikdy neopakovalo. A na to je potřeba se konečně spojit. 

"To tys mě vyhodil." Založila jsem ruce v bok a v očích mě bodaly horké slzy. "To ty jsi mi odstranil symbol smečky. A teď se chováš, jako bych pořád mohla být jednou z vás? Jako by se to vůbec nestalo? Jako bys mi nezlomil srdce, když jsi mě odmítl a udělal ze mě vlka bez smečky?"

V odhalené pravdě se kromě porážky Slunečních čarodějek a zajištění klidu a míru, řeší i složitý vztah Ayly s Kadanem. Hluboce ji ranil a zklamal, ona vždy toužila někam patřit a on je vyhodil z milované smečky, kde si konečně připadal jako doma. I přes velkou zradu si vedle něj nedokáže zachovat chladnou hlavu a neskutečně jí to k němu přitahuje. Řeší se i další vztahy mezi ostatními hrdiny, které se mění. Výraznou roli dostává i Jordan, který přišel o smečku a zjistilo se, že byl pouhou hračkou v rukou čarodějek.

Konečně jsme se dočkali vyvrcholení celé série. Po vycpávkových dílech se celý příběh pořádně rozjel a uzavřel. Odhalená pravda mě bavila, hrozně lehce se četla. Já jsem knihu přečetla během jednoho dne, prostě se nedala odložit. Je to erotická, jednoduchá a čtivá oddechovka. Dokonce se částečně odehrává v mém oblíbeném období Vánoc.

"Potřebuju čas. Můžeš mi ho poskytnout?" "Samozřejmě." Zastrčil si ruce do kapes, očividně zklamaný, ale nenaléhal. "Budu čekat celou věčnost, jestli to bude třeba."

Tahle erotikou nabitá vlčí romance v žánru new adult je plná intrik, manipulací a chtíče. Jednotlivé smečky v knize jsou rozdělené podle znamení zvěrokruhu. Jedná se o velmi čtivé dílo protkané erotikou. Které mě zaujalo nejen fialovou obálkou, tuhle barvu mám prostě ráda, ale především vlkodlaky, ti na mě prostě platí.

Velice děkuji nakladatelství Cosmopolis za poskytnutí recenzního výtisku!

1 komentář:

  1. kamarádka tuhle sérii zbožňuje, koupila si dokonce i nějaký díl b anglickém jazyce... já pořád nevím :D váhám, zda to zkusit nebo ne

    OdpovědětVymazat