pátek 15. července 2016

Co mě zaujalo v červenci

Měsíc červenec je alespoň pro mě, co se týče vydaných knih, velmi slabý. Zaujaly mě pouze tři.


Nejvíc mě nalákalo nakladatelství Baronet na svoji novinku Stínová královna.

zdroj

Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou. Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem. Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.


A pak nakladatelství Fragment - Léto, kdy jsme se potkali - romantická knížka v létě nesmí chybět 

zdroj

Cassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede.
S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího.
Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku.



Zahrada spáčů - nedávno jsem viděla skvělý film Kolonie a téma uzavřené komunity mě začalo zajímat.
zdroj

Vše, co Pearl za svůj krátký život poznala, se dá vyjádřit jediným slovem – Seed. Tak se nazývá uzavřená komunita, ve které se narodila. Řídí ji Papa S., duchovního vůdce, kterého všichni milují a uctívají. Když je Pearl patnáct let, přistěhuje se do Seed nová rodina, a s ní Ellis. Okouzlující a výřečný chlapec začne Pearl vyprávět o životě mimo komunitu. Odhaluje pravdu, která měla zůstat skryta. Bude mít dívka možnost poznat okolní svět na vlastní oči, nebo ji Papa S. nikdy nedovolí odejít? 

Co se chystáte v červenci číst vy? :)

9 komentářů:

  1. Skvělý výběr :) Přesně tyhle tři knížky mě také nejvíce zaujaly :) Hlavně Stínová královna vypadá dobře :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je trochu mimo můj rank, ale dceři by se líbily všechny tři :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně, Stínová královna a Zahrada spáčů mě také lákají! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Na Léto, kdy jsme se potkali se taky těším.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Stínová královna mě také moc zaujala. Mám strašně ráda retellingy a tenhle si určitě nemůžu nechat ujít :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak mě zaujala ta Zahrada spáčů abych řekla pravdu. Magii moc nevyhledávám, takže královna padá a romantiku si vybírám trochu jinou :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Stínová královna by mi měla dorazit v pondělí a neskutečně moc se na ni těším!! :3
    Léto, kdy jsme se potkali si chci také pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stínová královna by mi měla taky dorazit, takže sdílím tvoje nadšení. :D

      Vymazat