středa 13. července 2016

Nové knižní přírůstky

 Opět jsem neodolala a navštívila jsem Levné knihy. Dopředu jsem si sepsala seznam, protože jsem si knížek vybrala hodně, ale bohužel jsem většinu z nich v obchodě neobjevila. Odnesla jsem si pouze dva kousky. A tady jsou. :)

Děti paranoie





Anotace:
Od svých osmnácti let Joseph vraždil lidi kvůli něčemu, čemu věřil, ale co tak docela nechápal. Tato Válka trvá věky, ukrývá se ve stínech, řídí se přísnými pravidly a bojují v ní proti sobě dvě naprosto odlišné strany: dobro a zlo. Jen se neví, která je která. Vojáci této Války se skrývají mezi obyčejnými lidmi a jejich činy jsou vydávány za nehody nebo akty náhodného násilí, takže nic netušící normální lidé si ani neuvědomují brutalitu, kterou mají na očích. Zabíjení lidí je to jediné, co kdy Joseph poznal, a ve svém oboru patří k nejlepším. Když se mu však jeden úkol nepodaří splnit, pošlou ho jeho nadřízení za trest na smrtelně nebezpečnou misi. Joseph se při ní seznámí s Marií a jeho krvavé poslání poprvé v životě ustupuje do pozadí.

A druhou knihou je V podsvětí, teď si ještě budu muset pořídit první díl - Ptačí zpěv, ale za cenu 49 Kč jsem ji tam nemohla nechat. :)




Anotace:
Linda Ainsleyová byla nucená prchnout z domova, z města, které od okolní zpustošené krajiny odděluje energetická zeď, a od té doby touží po jediném – najít svého bratra Badyána. Už ji unavuje věčně utíkat a žít ve strachu a věří, že právě Badyán to může zastavit. Pátrání po něm ji zavede do podzemního města Léthé. Města, které sužují obavy z jeho zakladatele, záhadného Prométhea, a místní pořádkové služby. Aby se Linda dozvěděla pravdu o tom, co se stalo s jejím bratrem, musí se Prométheovi postavit. Vypořádat se s vlastním strachem se už naučila, dokáže se ale vypořádat i s pravdou, kterou chce znát?

Také jsem si na poště vyzvedla velký balíček.




Kniha má opravdu nezvyklý formát a nastojato se mi nevejde do knihovničky.




Příběh o Alence jsem si chtěla přečíst už dávno, ale nějak mi to do dneška nevyšlo. To se snad brzy změní, když ji teď mám doma. :)

Anotace:
Třetí vydání světoznámé Carrolovy Alenky v klasickém překladu Aloyse a Hany Skoumalových. Alenka v říši divů je dílo anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který příběh údajně napsal pro malou holčičku jménem Alice neboli Alenka. Ta je také hlavní postavou knihy. Dívka se nečekaně octne v záhadné krajině divů, kde se střetává s vymyšleným světem plným podivuhodností. Poněkud tvrdohlavá Alenka přichází s dětsky rázným řešením fantazijních zápletek, jež mají na svědomí svérázní obyvatelé říše divů. Tato ochotná a přívětivá, současně však také neústupná až tvrdošíjná dívka přitom stále zůstává dětsky sympatická. Lewis Carroll zde předvádí svoji schopnost logicky svázat absurdnosti světa a současně také důkladnou znalost dětského chování. Právě tyto schopnosti společně s básnivou imaginací zaručily jeho dílu světové uznání a vstup mezi literární klasiku. 




Na obálce se píše, že má jít o nejkrásnější vydání na světě. No popravdě já ilustracemi nejsem tak nadšená, ale to hlavní na co se těším je příběh. :)





5 komentářů:

  1. Krásné přírůstky! :)
    Nad Alenkou docela dost váhám (ještě jsem ji nečetla a fakt se za to stydím) :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to znám. :D Taky nechápu, že jsem Alenku ještě nečetla.

      Vymazat
  2. Nevíte někdo, proč nevyšly v ČR další dva díly knihy Děti paranoie? Děkuji.

    OdpovědětVymazat