pátek 27. dubna 2018

Co mě zaujalo - duben 2018

Už asi tři neděle mám připravený koncept a nějak jsem ho zapomněla zveřejnit. Tak to konečně napravuji a představuji knižní novinky, které mě nejvíce zaujaly.
Stejně jako březen tak i duben je měsíc nabitý opravdu zajímavými knižními tituly. Jelikož mi za chvíli začne zkouškové a pak státnice, tak opravdu nevím, jak budu stíhat číst takové množství příběhů.

Sice jsem ještě nečetla druhý díl Falešného polibku, ale rozhodně se na něj chystám a to platí i o třetím dílu.

zdroj

Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu –, vypořádat se se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.



S různým zpracováním příběhu Krásky a zvířete se poslední dobou snad roztrhl pytel. Ovšem zatím mě žádný příběh nezklamal, právě naopak. Naposledy jsem četla Na lovu a byla jsem nadšená. :) Věřím, že Krutá krása bude také zajímavá.

zdroj

Již od narození byla Nyx zaslíbená krutému vládci svého království. A také už od narození trénovala, jak ho zabít. V den svých sedmnáctých narozenin odchází do paláce, aby se provdala za netvora. A má jasný plán, zabít ho a ukončit jeho devět set trvající vládu. Ovšem panovník ji od samého začátku překvapuje a přitahuje a jeho sídlo není tím pochmurným místem, o kterém jí rodiče vyprávěli. Ovšem aby zůstala loajální své rodině, stejně ho musí zabít! Anebo ne?



Druhý díl série Hraju, abych žil od ruského autora mám jednoznačně na seznamu. První díl mě neskutečně bavil a na brigádě v knihkupectví ho velmi ráda doporučuji milovníkům počítačových her.

zdroj

Jiný svět byl původně jen obyčejnou online hrou na hrdiny. Fenomén vtažení z něj však udělal něco velmi výjimečného a velmi nebezpečného. Nevyléčitelně nemocný Gleb se uchýlil do světa meče a magie naprosto dobrovolně. Ani se nestačil pořádně zorientovat a už se zapletl do vysoké hry o moc a bohatství. Původně bezstarostný svět věčného života se totiž stal s přibývajícím počtem vtažených hráčů předmětem zájmu mocenských a finančních kruhů. S pomocí věrných přátel, bezpečným zázemím klanu a přízní virtuálních bohů se proto Gleb pouští do boje o udržení Jiného světa v té podobě, v jaké ho poznal. Jako místo, kde je možné žít důstojně a beze strachu.


Upoutávku na Renegáty vidím poslední dobou snad všude a klidně přiznám, že mě tenhle příběh samotnou zaujal. A ráda bych si ho přečetla.

zdroj

Renegáti jsou syndikát lidí s neobyčejnými schopnostmi. Vynořili se z trosek zničené společnosti a zavedli znovu řád tam, kde dosud vládl chaos. Jako obhájci práva a spravedlnosti jsou pro všechny symbolem odvahy a naděje. Výjimkou jsou zločinci, které kdysi svrhli. Nova má důvod Renegáty nenávidět a touží po pomstě. Jenže na cestě za svým cílem potká Adriana, který je Renegát. Dosáhne Nova nakonec své pomsty?


Zrovna nedávno jsem viděla film Wonder woman a zjistila jsem, že tato hrdinka se okamžitě dostala mezi mé nejoblíbenější postavy od Marvela a velmi ráda bych si přečetla i knihu.

zdroj

První kniha světově úspěšné série o mládí komiksových superhrdinů. Wonder Woman v příběhu Leigh Bardugo, bestsellerové autorky Šesti vran.
Než se z ní stane Wonder Woman, musí vyhrát velký boj. Diana touží ostatním bojovnicím Rajského ostrova ukázat, že je silná jako ony. Když ale nastane den závodů, poruší zákon. Zachrání smrtelnou dívku Aliu, čímž ohrozí celý svět. Začíná tak velké dobrodružství, při kterém obě dívky čelí armádě nepřátel – smrtelných i nadpřirozených, kteří se snaží Aliu zničit. Pokud chtějí zachránit svět, musí bojovat bok po boku. 



A na závěr to nejlepší - Prohnilé město, to prostě musím  přečíst za každou cenu. :) Na pokračování Šesti vran jsem se už dlouho těšila a konečně je to tady. :)

zdroj

Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu se mezitím schyluje k válce. Nebezpečná smrtící droga jurda parem se tu stává předmětem boje o moc. Obstojí Kazova prohnanost proti nepřátelům a zůstanou mu jeho lidé vůbec věrni?

Jaké knihy zaujaly v dubnu Vás? :)

8 komentářů:

  1. Skvělý vývěr :) duben je na nové knihy bohatý, taky po všech těchto kráskách pokukuji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se tento měsíc pustila jen do jediné novinky (Sektor osm) a to jen díky tomu, že jsem ji vyhrála v soutěži. Jinak doháním resty z minulých měsíců a čtu knihy na Svět knihy. Ale teda v květnu toho vychází tolik, to budu odvážet z knižního veletrhu určitě celý kufr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Sektor osm vypadá zrovna zajímavě, ten bych si taky ráda přečetla. :) Jinak na květnové novinky se také těším. :)

      Vymazat
  3. Mě rozhodně Prohnilé město. Na to se hodně těším :-)

    OdpovědětVymazat
  4. V dubnu se se vším vážně roztrhl pytel. Na Kroniky pozůstalých jsem hrozně zvědavá - schválně jsem čekala, až budou venku všechny díly, abych je mohla zhltnout najednou - stejně jako na Renegáty. A samozřejmě Prohnilé město! Šest vran mám doma a nedočkavě čekají na svého sourozence :)

    OdpovědětVymazat
  5. Renegeráti mě lákají a volají na mě ze všech stran...bohužel jsem zatím nešla kolem žádného knihkupectví, takže je ještě nemám doma :D

    OdpovědětVymazat