pátek 20. ledna 2023

Sváděj mě

 Sváděj mě aneb Pokud přistoupí na její hru, bude v  sázce víc, než její potěšení napsala americká autorka Stacey Kennedy, která píše především romantické knihy pro ženy. Ráda vypráví o vroucí lásce, jelikož ji samotnou obklopuje a dobře ji zná. V tomto případě se jedná se o novou erotickou sérii z klubu Phoenix, kde se plní ty nejdivočejší sexuální fantazie. 

Pevně přikývla. "Poprvé včera a odteď už pokaždé to bude jenom moje rozhodnutí, Moje volba. Moje pravidla."

Zoey Parkerová zažila velké trauma a dodnes se necítí bezpečně. Na jedné studentské party se opila a byla vyfocena v nelichotivé póze a okamžitě se o ní roznesly nepodložené zvěsti, které jí zničily pověst a udělaly z ní promiskuitní ženu. Zoey udělala jen jednu chybu, ale těžce za ni zaplatila. Její fotka obletěla internet  a způsobila, že se dívka uzavřela a druhému pohlaví nedůvěřuje. Přesto se rozhodne poskládat svůj život zpátky dohromady a pomstít se. Plachá dívka se chce zbavit strachu a odvážně se za sebe postavit. Vybere si k tomu opravdu nevšední řešení. Prodá své panenství a to před zraky těch, kteří ji zostudili, a vmete jim do tváře, že neměli pravdu, že ona byla nezkažená. 

Rhys Harrington je majitel erotického klubu Phoenix, který tragicky přišel o svou lásku a zcela se vrhl do práce. Vlastní luxusní soukromí klub, který plní nejtajnější sexuální touhy a je založen na dobrovolné dohodě mezi dospělými. Je určený těm, kteří hledají vzrušení a kde má vše určitá pravidla. Účinkující jsou dobře vybíráni a většinou vystupují jen jednou. Nečekaně ho okouzlí nezkušená dívka, které si běžně bere na starosti, aby zajistil jejich pohodlí a udělal pro ně ze sexu nezapomenutelný zážitek. Tentokrát je ovšem vše jinak, je uhranut a rád by tuhle tajemnou krásku poznal více. 

Žádná fantazie nebyla opomenuta. Všem potřebám bylo vyhověno. Phoenix žil a dýchal sexem. Ale když šlo o panny, účastnil se představení sám Rhys, Byla to velká zodpovědnost. Rizika byla vysoká. Emoce zjitřené.

Jedná se o opravdu útlou knížečku, která má jen 200 stran a je to tedy jen taková jednohubka. Ale nevyhýbá se těžkým tématům jako je sexuální zneužívání, napadení, šikana, znásilnění či sebevražda - tím upozorňuje na problémy doby. Dílo je vyprávěno vypravěčem, který se zaměřuje na dvě hlavní postavy - Zoey a Rhyse. On je okouzlen a poprvé se rozhodne porušit svá vlastní pravidla. Je rozhodnutý překonat veškeré hrdinčiny zábrany. Je totiž zvyklý dostat, co chce. Ona dříve jen přežívala, ale nyní objevuje věci, o kterých dřív ani nesnila. Ovšem pro ni je důležité, aby všechno, co dělá, byla její volba a její rozhodnutí.

Nová série přináší hříšnou touhu, chemii mezi hrdiny i voyeurství. Čtenář objevuje soukromí klub plný nečekaných dobrodružství a vášně. Autorka nám představuje místo, kde se lidé nedrží zpátky, ale rozkvétají. Kde anonymně za maskou prožívají své sny a nikomu nesdělují své jméno. 

Cítila, že ji dav pozoruje, ale nedokázala se stydět. Vlastně se jí líbilo, že má jejich pozornost. To, že právě ona nejspíš vzrušila. Že jsou jí okouzleni. 

Sváděj mě je krátká erotická kniha, která se čte sama. Autorka se vyhnula zbytečné omáčce okolo, ale rovnou se zaměřila na akci. Jedná se o svižné a především čtivé vypravování, u kterého se mnozí budou červenat. Byla jsem překvapena, jak jsou některé sexuální scény pikantní. Autorka se opravdu nebojí povolit uzdu své fantazii. Samozřejmě, že je, příběh značně předvídatelný od prvních stránek víme, jak to celé dopadne. Ale tak to prostě u těchto knih bývá. Ovšem oceňuji, že autorka zbytečně uměle neprodlužovala děj, ale sepsala jen to nejzajímavější a nejdůležitější a vyšla z toho peprná romantická kniha.

U nakladatelství Metafora si čtenáři již mohou přečíst další díl této série Phoenix nesoucí název Drž mě, který vypráví o hrdinech, které známe ze Sváděj mě. Tentokrát se Stacey Kennedy zaměřila na Elise Fanningovou tedy soukromou vyšetřovatelku, která se nabourá do sítě, o které si vysloužilý voják Archer Westbrook myslel, že je nedobytná a tím ho ohromí a začne se o ni zajímat. 

 UKÁZKA:

Začínali se rozpalovat, vzrušení se stupňovalo. Zoey zamrkala, konečně ustoupila ze dveří a zavřela je za sebou. Chtěla udělat krok vpřed, když na ni Rhys promluvil. "Stůj." Všiml si, jak na vysokých podpatcích překvapeně zavrávorala, a přitom se jí rozšířily oči. Tenhle tón před ní ještě nepoužil, nízký a neústupný, a jí tím pádem došlo, že tohle je jeho hra. "Svlékni se." Tváře se jí zbarvily do rubínově červení. Podívala se nejprve na Hunta a pak na Archera a na jejich milenky. Všichni se přestali věnovat své činnosti a pozorovali ji. Rhys se potutelně usmál, protože moc dobře věděl, že budou její kalhotky vlhké dřív, než spadnou na zem. Zůstal zticha, aby jí dal čas na rozhodnutí. Ale nepřekvapilo ho, když se natáhla dozadu a rozepnula si podprsenku. Byla daleko odvážnější, než o sobě tvrdila. A on doufal, že si to uvědomí dřív, než odjede z New Yorku. Její podprsenka sklouzla na podlahu...

Hodnocení: 3,7/5

Velice děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí recenzního výtisku!

Žádné komentáře:

Okomentovat