středa 8. března 2023

Láska nadivoko

 Láska nadivoko je románem pro ženy od známé ženské spisovatelské dvojice píšící pod pseudonymem Christina Laurenová. Jsou to dvě nejlepší kamarádky a spřízněné duše. Jedná se o spisovatelský tandem Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Na svém kontě už mají celou řádku knih.  Napsaly například oblíbenou sérii Božský.

Lily Wilderová je dcera lovce pokladů Dukea Wildera a po něm zdědila jeho deník a mapy. Byl to místní Indiana Jones, který zasvětil svůj život pokladům - shromažďoval o nich informace a jezdil na výpravy. Lily nyní vodí turisty za smyšleným pokladem. Založila společnost Wilder Adventures, aby si vydělala nějaké peníze a mohla vykoupit svůj milovaný rodinný ranč, který otec prodal. Pro Lily by to byl splněný sen, starat se o koně a o hosty v hotelu. Ale zatím musí lidem z města přichystávat úkoly a zábavu během výletů v divočině, které se odehrávají bez telefonů i signálu.

"Přesně proto jste přijeli, brouku. Abych z vás udělala kovboje. Vezmeme vás na Stezku psanců a samozřejmě pojedeme na koni. Na mobily a mokasíny raději zapomeňte. Čeká vás nocování pod širým nebem a jídlo u ohně. Nemluvě o zábavě s tajemstvím a - když budete mít štěstí - taky skutečném pokladu."

V nové skupině lovců, které má provádět po poušti je i její dávná láska Leo Grady. Tedy kluk na výpomoc, který se do Lily šíleně zamiloval a rozhodl se s ní zůstat na ranči. Leo hrdince sliboval věčnou lásku, zamotal ji hlavu a pak zmizel a už se neozval. Oba jsou ze setkání po letech v šoku, musí začít spolupracovat, aby napravili staré křivdy a překonali chyby. Tahle velká láska ještě neřekla poslední slovo. Zvlášť, když si Leo uvědomí, jak prázdný život vedl a že se k němu vlastně nechce vracet, jelikož na Lily nikdy nedokázal zapomenout.

V knize nechybí popisy přírody jihozápadní Ameriky. Tenhle vtipný romantický příběh povzbudí čtenáře k novým výpravám. A navíc popisuje, jak přežít v drsné divočině. Dočkáme se romantiky, zvratů, napětí i trochy té erotiky. 

Tyhle autorky bestsellerových erotických románů tentokrát zasadily svůj příběh do národního parku Canyonlands v Utahu, který se pyšní pouštěmi, červenými skálami či řekami Colorado nebo Green River. Autorky dokonce celou oblast prozkoumávaly i s profesionálními průvodci, aby mohly věrohodně připravit mapy pro hon za pokladem. Autorky dílo psaly v době pandemie, kdy o to víc toužily po dobrodružství, delší dobu si hrály s myšlenkou lovců pokladů a chtěli čtenářům přidat zábavu ve stylu Beatra Gryllse.

"Kolikrát v životě se nám naskytne příležitost zažít podobné dobrodružství, navíc s velkou potencionální odměnou?" řekl Bradley a otočil se k Lily. "Vážně se chceš vrátit ke svému životu, aniž bys zjistila, jestli tvůj otec skutečně našel asi nejslavnější poklad v celých dějinách Spojených států? Nabízí se nám úžasná příležitost a nemůžeme to přece jen tak vzdát."

Příběh má 376 stran a dočkáme se mimo jiné i zábavy, tajemství, putování, nebezpečí a lásky. Láska nadivoko přináší western, jízdu na koni, táboření pod širým nebem a především hledání pokladu. Lily její otec zanechal své deníky, ve kterých jsou mapy a různé hádanky, které se váží k bájnému lupu, který před mnoha lety banditi ukryly v písku. Otec se celý život honil za pověstmi a mýty, tohle po něm Lily nezdědila. Ale nečekané životní události ji svedou na dobrodružnou cestu.

Láska nadivoko mě nalákala svoji anotací i krásnou obálkou. Navíc se mi líbil i nový směr autorek - pustit se do dobrodružství při hledání pokladu, ale bohužel i když se kniha četla dobře, nezaujala mě natolik, abych ji nemohla odložit. Od spisovatelek erotických romancí jsem čekala i více žhavých scén. Ale prostředí románů autorky vybraly dobře. :)

Ukázka:

"Rád bych věděl, jestli cestou budou k dispozici splachovací záchody?" Nicole se jeho otázce dlouho smála a nakonec ho zklamala jednoznačným ne. Bradley se ale nedal vykolejit. Spokojeně se opřel do sedadla a nastavil obličej větru. "Cítíte ten vzduch, chlapi. Ani stopa po smradu z výfuků. Takhle žijí dobrodruzi, takhle se žije mimo civilizaci," zahlaholil nadšeně, načež si vytáhl košili a plácl se do odhalené hrudi. "Cítím, jak mi na prsou houstnou chlupy, a nedivil bych se, kdyby mi narostly tesáky." Walter vystrčil hlavu z okénka, hlasitě zařval a hned nato ji zase s hlasitým kuckáním schoval zpátky do auta. "Vdechl jsem nějakého brouka." "Někteří jsou tu pořádně velcí," přikývla Nicole. "Říkám vám," ozval se znovu Bradley, jako by nic z předchozí výměny neslyšel, a současně se otočil na předním sedadle, aby přátelům viděl do tváře, "že si to vážně všichni skvěle užijeme. Celý týden bez jakýchkoli povinností."


Hodnocení: 3,5/5

Velice děkuji nakladatelství Jota za poskytnutí recenzního výtisku!

2 komentáře:

  1. Knihu vidím teď všude kam se podívám, neláká mě a ani tady u tebe mě neoslovila :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi na knize ta obálka, ale jinak nevím, zda by mě kniha zaujala, asi moc ne. :(

    OdpovědětVymazat