úterý 7. června 2016

Přečtené knihy za květen :)

Tenhle měsíc na mě čekalo hodně práce do školy, ale přesto jsem stihla přečíst 7 knih, které jsem použila jako nutné odreagování. :)


1. místo Jiskra v popelu




U této knihy jsem neváhala, zaslouženě první místo. Pro mě zatím nejlepší kniha, kterou jsem letos četla. Okamžitě jsem se zamilovala do příběhu i do postavy Eliase. :) Autorka bravurně dávkuje napětí a uzavírá kapitoly nějakým zvratem, takže jsem musela pokračovat ve čtení a vydechnout, až na úplném konci této úžasné knihy. Nutně potřebuji pokračování! ;-)

Hodnocení: 95%

2. místo Ódinovo dítě



Kdyby děj v knize nebyl zbytečně rozvleklý, byla bych nadšená a naprosto spokojená, ale takhle se do knihy dostalo, až moc zbytečných popisů. Tato norská fantasy s netradičním obalem využívajícím prvky z mytologie, ale určitě má čtenářům, co nabídnout.
Recenze zde.

Hodnocení: 85%


3. místo Let 305



Já mám ráda sci-fi i téma cestování v čase.  Navíc mě nalákala anotace spolu s obálkou, která slibuje akci a to se taky vyplnilo, protože od první kapitoly jsem byla vtažena doprostřed napínavého děje. Kniha je plná záhad, strachu nebezpečí, ale i postupného odkrývání pravdy.
Recenze zde.

Hodnocení: 80%


4. místo Otka



Pro většinu lidí asi překvapení, ale mně se tahle oddechovka prostě líbila. Hlavní hrdinka je neskutečně vtipná. Na každý komentář má kousavou odpověď, je sama s sebou a ví o sobě, že není dokonalá. Skvělá kniha na odreagování a pobavení.

Hodnocení: 78%


5. místo Dokonalý cizinec


Kniha přirovnávaná ke Zmizelé a Dívce ve vlaku. Já četla jen Zmizelou a jako jedna z mála jsem knihu chtěla na začátku odložit, protože mě příběh nudil, nakonec se to rozjelo a já knihu přečetla, ale fanouškem Gillian jsem se tedy nestala. Dokonalý cizinec mě mile překvapil tím, že nebyl tak rozvleklý taky se  mi líbila myšlenka, že hlavní hrdinka čte knihu sama o sobě a spolu s překvapivým závěrem považuji Dokonalého cizince za čtivý thriller.

Hodnocení: 65%

6. místo Adele


Životopis o úžasné britské zpěvačce, který je zaměřen především na její hudební kariéru a tvorbu. Nechybí rozbory jejích písní, úspěchy v profesním i osobním životě nebo Adelina minulost.
Recenze zde.

Hodnocení: 65%



Energie pro zdravý životní styl



A tentokrát bez umístění, protože tato publikace je odlišná od klasických knih a těžko by s nimi mohla soupeřit, takže jsem ji postavila mimo žebříček.

Přesto jsem ráda, že jsem si díky Enregii pro zdravý životní styl rozšířila obzory ohledně zdravé výživy.
Recenze zde.

9 komentářů:

  1. Stihla jsi toho opravdu hodně, už se těším na Jiskru v popelu a Ódinovo dítě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná čtenářská bilance, já jsem četla Dokonalého cizince, který pro mě byl moc milým překvapením, a chystám se na Ódinovo dítě a na Let 305. Přeji, ať je červen taky úspěšný - nejen čtenářsky :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné měsíční shrnutí. Články tohoto typu mám stejně nejraději :) Brzy se sama chystám na Dokonalého cizince, kterého mám doma, ale nenchám si ujít ani Ódinovo dítě a Let 305 :) Doufám, že se mi knihy zalíbí podobně jako tobě :)
    Měj se krásně a ať se i červen vydaří a máš toho ve škole už trošku méně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Taky doufám, že se ti knihy zalíbí jako mně. ;-)

      Vymazat
  4. Přečetla jsi toho hodně :) Jiskra v popelu mě opravdu hodně bavila :) První místo si zaslouží :) A Otka je skvělá oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mnou souhlasíš. :D Jiskra u mě vyhrála na plné čáře a už se hrozně těším na druhý díl. :)

      Vymazat
  5. Až na poslední dvě knihy mám všechny v plánu :)
    Ať se Ti hezky čte i v dalších měsících :)

    OdpovědětVymazat