středa 28. dubna 2021

Hledání těla

 

Hledání těla je čtvrtým dílem fenomenálního příběhu o zeleném ušatém goblinovy, který mění zaběhlé pořádky ve hře. Jedná se bohužel o závěr celé série nesoucí název Temný bylinkář, kterou si jistě oblíbila celá řada čtenářů. Dobrou zprávou je, že nakladatelství Fantom Print už chystá novou sérii od velice šikovného autora Michaela Atamanova, který se již pyšní úspěchy jako Obránce perimetru a nyní na nás čeká Ohýbač reality, kterého si nemohu nechat ujít.

Příběh v žánru Litrpg se odehrává ve virtuální realitě Světa bez hranic, kde nastala zlomová chvíle, která se připravovala mnoho měsíců. Shodou okolností se hlavní hrdina připletl do připraveného drahého scénáře. A malý goblin Amra na nízkém levelu 65, se má stát obávaným panovníkem a bude se muset ubránit statisícům nepřátel. Měl by se svou silou rovnat bohům, jelikož teď hraje roli hlavního padoucha – Temného lorda, která měla náležet propracovanému počítačovému programu. Ale teprve se sžívá s novou rolí a možnostmi, které mu nabízí. Nedostal žádné vysvětlení ani manuál, a proto se obrací na korporaci s voláním o pomoc, aby nedošlo k naprostému fiasku. Ale jak už to tak bývá, spolehnout se bude muset především na sebe.

Bez ohledu na to, kolik many má kouzelník k dispozici, kouzla jsou omezená jeho třídou postavy a schopnostmi. Ale body přímého zásahu dovolují mocné bytosti předělat si bez jakýkoliv kouzel svět k obrazu svému.

Na Hledání těla jsem se neskutečně těšila a byla napjatá, jakým směrem se příběh bude ubírat. Spustila se obrovské událost a mě zajímalo, jak si hrdina povede v čele hordy stvůr. Otevřel si zcela nové možnosti, ale nakreslil si na záda obrovský terč. Má jen chvíli si připravit plán. Začíná mapovat nové území, kontroluje a zabydluje hrad, objevuje mocný jedovatý trůn, snaží se získat respekt poddaných a také zajistit území, vytvořit strategii a hlavně bojovou taktiku.

Kromě čtivého virtuálního světa má kniha zajímavou i část tvořenou realitou. Na Timothyho je vyvíjen velký tlak a navíc řeší trable s láskou. Nejen se spolubydlící Kirou, která mu zajistila střechu nad hlavou, ale i s postavou Taishy - umělé inteligence, která je schopná věcí, které by běžné NPC postavy umět neměly.

Timothy neboli najatý hráč, pouhý tester, který měl objevovat nové cesty a situace se za krátkou dobu proslavil a vydělal pěknou sumu peněz. Je totiž vychytralý a vše promýšlí. Ovšem tentokrát na něj čeká nejtěžší úkol. Musí předvést svoji sílu, získat si respekt, zajistit poslušnost, aby nedošlo ke vzpourám a obhájit tak získanou pozici Temného lorda.


  • Uděleno zranění: 55777 (Božské kouzlo)
  • Zemřel jste
  • Ztraceno: 1430000 zkušeností, 1 level
  • Na posledním zvoleném bodu obnovení se
  • objevíte za 59 minut, 52 sekund

Dílo se odehrává v řádech několika málo dnů. Ale je napěchované napětím od začátku do konce. Rozhoduje se totiž o osudu hrdinů. Série s sebou přináší epické bitvy, taktiky, strategie, napětí, technologie, velké výzvy, morálku, digitalizaci i neúprosné boje.

Kdo mě sleduje, ví, že tato série se okamžitě zařadila mezi mé oblíbené. A teď mě mrzí, že už je konec. Atamanov hrdinům zajistil důstojné zakončení a mě nezbývá nic jiného, než se pustit do dalších autorových děl a věřit, že budou stejně skvělé jako Temný bylinkář, který je neskutečně čtivý, poutavý i napínavý.

Ukázka:

Ale to není ten hlavní důvod. Jde o to, Timothy, že před pěti minutami se z vás stal Temný panovník. Váš Amra je vládcem celé hordy stvůr, která hrozí celému Světu bez hranic. Tento velký patch jsme dávali dohromady pět měsíců a teď je čas, aby se tato postava ohrožující celý náš herní svět objevila a postavila do čela své legie. Pracovaly na tom tisíce lidí. V sázce je značná suma peněz a jednu z nejdůležitějších událostí hry, jaká se kdy objevila, nesmíme ani náhodně ohrozit. Vedení v tom spoléhá na vás, Timothy. Nedovolíme, aby vás během této náročné doby cokoli rozptylovalo nebo abyste se nám někde ztratil. Takže budeme muset být trpělivý, což by vzhledem k podmínkám, které jsme pro vás připravili, nemělo být tak složité.

 Hodnocení: 4,6/5

Velice děkuji nakladatelství Fantom Print za poskytnutí tohoto akčního dílu z úžasné série!

2 komentáře:

  1. To zní moc dobře. Tuto sérii vůbec neznám, ale píšu si ji na seznam. :)

    OdpovědětVymazat