úterý 28. února 2017

Vysoká hra

zdroj
Vysoká hra vyšla už v roce 1989 a nakladatelství Omega ji letos znovu vzkřísilo a použilo k tomu povedenou obálku s tajemným a drsným mužem.

Tento útlý a poněkud skromný příběh byl po všech těch bichličkách, které jsem poslední dobou četla, vítaným zpestřením (co se tloušťky týče).  Zhltla jsem ji v autobuse během cest do školy.

Kay Hooperová v tomto případě vsadila na oddechové čtení. Kvůli délce není možné lépe poznat hrdiny a sžít se s nimi, jde o takové krátké, povrchové nahlédnutí do jejich „životů“. Samotná zápletka (plánovaná operace v zábavním parku) nemá dostatek prostoru na správné rozvinutí.

„Každý oheň vyhasne, když mu dojde palivo. Bez lásky vášeň nepřežije.“

Ve Vysoká hře se v jisté míře objevují prvky románu pro ženy, detektivky a erotického románu. Téměř celý příběh se točí kolem velmi komplikovaného vztahu dvou agentů, kteří v minulosti prožili vášnivý románek, který kvůli velkému nedorozumění špatně skončil. Po letech se tito dva opět setkávají a nebezpečné city, rány z minulosti, společné vzpomínky, rozjitřené emoce i pošlapaná důvěra znovu vyplouvají na povrch.

„Nenávidíš mě?“dožadoval se odpovědi.
Ta otázka ji zaskočila, a proto odpověděla upřímně. „Nevím. Cítila jsem tolik a pak tak málo. Nevím.“ Snažila se uvažovat jasně. „Teď už na tom nezáleží.“
„Ale jo, záleží.“

Hlavním hrdinou je dominantní, hrubý, svalnatý, trénovaný Skye Prescott  - zkušený agent se vznětlivou povahou. Skye je poháněný primitivní touhou a navíc má značné problémy s ovládáním a kontrolou svých pudů. Věří, že muž si může vzít to, po čem touží. Jeho dávnou láskou je impulzivní, odměřená a paličatá Katrina, která nevěří citům, které k ní Skye chová.

Jejich láska je opravdu neuvěřitelná, vydržela totiž doutnat celých 6 let, a po nečekaném shledání této dvojice se zdá, že bez sebe nemůžou být. Zónu lásky kalí závažný případ. Nebezpečný mezinárodní terorista Adrian si rád hraje se svými oběťmi a vybírá si významné cíle. Tentokrát si vyhlédl pro svůj atentát guvernéra. A skupina agentů ho má za úkol dopadnout.

Vysoká hra je jednohubka, s jednoduchou dějovou linií, u které nemusíte přemýšlet. Čtení vám nezabere moc času a erotické scény jsou příjemným zpestřením.

Obálka se mi líbí, ale příběh silně pokulhává. Vysoká hra je součástí několika
dílné série, ale samostatně příběh působí zbytečně nedotaženě. V podstatě se za celou dobu v knize neudálo nic zásadního.

„Udělal jsem všechno pro to, abych na tebe zapomněl,“ řekl jí překvapeně vzdáleným hlasem. „Všechno. Jenže nic nefungovalo a já se za to nesnášel. Těch šest let jsi mým osobním démonem. Katrino, jsi ve mně zakořeněná až moc hluboko, než abych tě mohl vyrvat.“

Kay Hooperová je ostřílená americká autorka, která má na svém kontě už několik románů. Některá její díla patří k bestsellerům New York Times. Na vysoké škole ji bavila historie a literatura, v té době se začala věnovat tvůrčímu psaní. V roce 1981 vydává svoji prvotinu Lady Thief. Dnes se pyšní více než šedesáti romány.

Ukázka:
Skye byl rozhodnutý postarat se o to, aby mu již znovu nikdy pokradmu nevyklouzla. Její ústup ho bodl jako nůž. Zvlášť poté, co spolu sdíleli tak divoký milostný zážitek. Pociťoval lítou potřebu přinutit ji, aby po něm bláznivě toužila, stejně jako on bláznivě toužil po ní. Měl otupený pouze nejostřejší kraj svých potřeb a tentokrát se s ní chtěl milovat pomalu a znovu se tak seznámit s jejím tělem. Byla překrásná!

Hodnocení: 2,5/5

Děkuji nakladatelství Omega za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu můžete zakoupit v Knihy Dobrovský! 

1 komentář:

  1. A pak se člověk bojí sáhnout po úzkých knihách, když většina se nedá číst že :D

    OdpovědětVymazat