čtvrtek 11. ledna 2024

Rok v lese

 Rok v lese je velice oblíbenou knihou pro nejmenší od Emilie Dziubakové, která se řadí mezi nejznámější polské ilustrátorky. Svým nezaměnitelným stylem ilustrovala desítky knih v Polsku i v zahraničí. 

Rok v lese vzbudil velký ohlas, tahle autorská kniha je bohatě ilustrovaná. Jedná se vlastně o velkoformátové leporelo určené dětem od dvou let. 

Které ovšem zabaví celou rodinu. Dozvíte se o zvyklostech zvířátek a sami si můžete vyprávět příběhy. Jsou zde zaznamenány proměny chování zvířat během celého roku. Publikace rozhodně podporuje dětskou představivost, cvičí jejich postřeh i logiku. 

Jedná se o bestseller a to i několik let po vydání (v České republice vyšla v roce 2017) téhle publikace nachází nadšené čtenáře a čtenářky. A tak se není čemu divu, že se tahle veselá edice rychle rozrostla o další části. Mezi nové tituly patří například Rok ve školce, Rok na stavbě, Rok na horách, Rok v pohádce nebo Rok na vesnici, atd. U nakladatelství Host od Emilie Dziubakové najdeme i další její díla - Obejmi mě, prosím, Úsměv pro žabku nebo třeba Nerozluční přátelé.

Rok v lese je poučná a navíc líbezná kniha plná veselých ilustrací, ve které je pořád, co hledat.  Na několika stránkách můžete prožívat zaznamenaná dobrodružství spolu se zvířátky. Můžete se zaměřit na určité zvířátko nebo je střídat. Hned v úvodu jsou jednotliví protagonisté představeni, aby všichni čtenáři věděli, na koho se vlastně dívají. 

Tato dětská kniha je složená jen z obrázků a nejsou v ní žádná slova. Emilia Dziubaková přišla s neotřelý nápadem i provedením. Rok v lese ukazuje chování zvířátek napříč všemi ročními obdobími. Zobrazuje různou denní dobu i odlišné počasí. A hlavně, jen tak neomrzí. ;-)

Hodnocení: 4,5/5

Velice děkuji nakladatelství Host za poskytnutí recenzního výtisku!

4 komentáře: