sobota 3. března 2018

Co mě zaujalo v březnu

V březnu vychází opravdu velké množství knih v žánru young adult. A bohužel to v dubnu nevypadá o nic lépe, takže si pro nás nakladatelství přichystala opravdu mnoho zajímavých příběhů a jak tak nevím, co mám číst dříve. ;-)

V březnu vychází několik pokračování sérií, které mám rozečtené a tím pádem je musím mít ve své knihovničce. Konkrétně jde o:

zdroj



Led nebo oheň má stejně jako první díl dokonalou obálku .

Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést. Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí?

Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.


zdroj
Nedávno jsem přečetla Divotvůrce, recenze si můžete přečíst zde, takže mám ještě v živé paměti útrapy sympatického hlavního hrdiny, kterého doprovází mazaný kočkoveverčák a rozhodně bych se ráda dozvěděla, jak se příběh rozvine.


Kellen opustil lid Jan'Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.


zdroj
Grišu si taktéž nemohu nechat ujít. Druhý díl byl pro mě sice trochu zklamáním, ale věřím, že se třetím dílem budu zase opět maximálně spokojená. :)

Hlavní město Ravky padlo a na trůn usedl Temnyj. Zesláblá Alina se skrývá hluboko pod zemí ve starobylém jeskynním labyrintu a nabírá síly k dalšímu boji. Jen s velkým přemáháním snáší nechtěnou péči fanatiků, kteří ji začali uctívat jako svatou. V hlavě se jí rodí plán, postavený na nejistých základech. Dočká se pomoci od svého spojence prince Lantsovova, po kterém se ale slehla zem? Podaří se jí najít bájného ohnivého ptáka a využít jeho moc v boji proti temnotě? Jisté je, že válka je na spadnutí a Alinin neúspěch bude znamenat zkázu nejen pro ni, ale i pro celou zemi.

zdroj
Jelikož se mi hodně líbila série Papírová princezna, ráda bych dala šanci i Stříbrné labuti. :) 

Madison Montgomeryová pochází z bohaté a vlivné rodiny, když ale její matka spáchá ten nejhorší zločin, Madison musí žít po zbytek svých dní s pošpiněným jménem. Doufá, že na soukromé Akademii Riverside v Hamptons začne s čistým štítem. Jenže nepočítala s desítkou drsných hochů, kteří škole vládnou. Když Madison upoutá pozornost jejich vůdce Bishopa Hayese, odkryje se jí zcela nový svět, o němž neměla sebemenší tušení. Svět, který začíná a končí u Elitního klubu králů, jí převrátí život naruby. Zaplavují ji tajemství a odhalují se rodinné lži. Ani sama Madison neví, co je vlastně zač.

zdroj
A to nejlepší nakonec. Kniha, na kterou se třesu už hodně měsíců. Momentálně moje nejoblíbenější neuzavřená série. Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první a já se prostě už nemůžu dočkat pokračování a především se těším na Rhyse!♥

Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala, musí hrát smrtící hru podvodů- jeden skluz může znamenat zkázu nejen ji, ale i jejímu světu. Feyre se musí rozhodnout komu z oslnivých a smrtících Vladařům věřit- a hledat spojence na neočekávaných místech.

Na jaké knihy se v březnu těšíte vy? ;-)

5 komentářů:

  1. Černé znamení! Neskutečná natěšenost! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na první tři knížky se taky docela těším. ACOTAR mě sice nenadchnul tak jako většinu ostatních, ale Maasová je pořád moje oblíbená spisovatelka a na závěr série jsme rozhodně zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, že březen je nacpaný skvělými knihami a nový díl Dvora....! Už se nemůžu dočkat. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ta Stříbrná labuť zní vážně dost zajímavě! Pěkný článek:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  5. Wau samy pecky. Ale volíme dvojku divotvurce 🙂
    Blog Rachel Roo

    OdpovědětVymazat